Am facut un mix din
150 g Clo
150 g Faina de soIA
100 g Nectarblend
50 g Liver Powder
350 g Proteina lactica Redis
50 g scoixa pisata
150 g gris
partea lichida
12 ml de aroma
30 ml CSL
30 ml Liver Amino
30 ml Minamino
200 ml apa
200 ml lapte de porumb
Am incercat sa pastrez raportul 50 % proteina redis, faina de soya, 40 % 50 % proteina redis, faina de soya, 40 % elemente de legatura CLO gris nectarblend 10 % aditivi, textura scoica pisata Liver Powder
Am dorit sa facem o bila pentru apa rece si solubile
problema este ca iese mixul prea pufos si la cantitatea asta de lichide nu se face masa rulabila nici cum. Poate sa fie proteina care dezleaga in halul asta. Am incercat totusi sa fac ceva cu mixul asta si am mai incercat sal incheg cu apa si lapte de porumb dar a mai inghitit 500 ml in total ca sa se lipeasca dar de rulat nu am reusit.
Unde am gresit ??? La proteina redis sau la partea lichida?
proteina redis
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- Dani Hentiu
- maniac
- Mesaje: 1210
- Membru din: 26 Feb 2004 13:04
- Localitate: DEVA
- Contact:
-
- veteran
- Mesaje: 603
- Membru din: 01 Apr 2008 12:39
- Localitate: Bucuresti
Exact cum a zis si Dani nu ai agenti de legatura in mix. De obicei proteina redis multi o pun ca sa inchege la sfarsit si probabil asta te-a pacalit cand ai vazut pe la tv insa la infopescar florention spre exemplu adauga destul de putina in mix si dupa daca nu se adauga mai aduaga putin dar niciodatat nu cred ca pus 50%. Ideal ar fi fost sa ai 60% fainuri de legatura sluis clo, nectarblend, faina de soia, gris etc si vreo 30% whey protein si 10% seminte de pasarele
-
- junior member
- Mesaje: 57
- Membru din: 05 Sep 2009 08:44
- Localitate: satu mare
Re: proteina redis
PROTEINA REDIS INSEMNAND CE?syncross scrie:Am facut un mix din
150 g Clo
150 g Faina de soIA
100 g Nectarblend
50 g Liver Powder
350 g Proteina lactica Redis
50 g scoixa pisata
150 g gris
partea lichida
12 ml de aroma
30 ml CSL
30 ml Liver Amino
30 ml Minamino
200 ml apa
200 ml lapte de porumb
Am incercat sa pastrez raportul 50 % proteina redis, faina de soya, 40 % 50 % proteina redis, faina de soya, 40 % elemente de legatura CLO gris nectarblend 10 % aditivi, textura scoica pisata Liver Powder
Am dorit sa facem o bila pentru apa rece si solubile
problema este ca iese mixul prea pufos si la cantitatea asta de lichide nu se face masa rulabila nici cum. Poate sa fie proteina care dezleaga in halul asta. Am incercat totusi sa fac ceva cu mixul asta si am mai incercat sal incheg cu apa si lapte de porumb dar a mai inghitit 500 ml in total ca sa se lipeasca dar de rulat nu am reusit.
Unde am gresit ??? La proteina redis sau la partea lichida?
WPC?
1.E bun wpc-ul dar nu in cantitati asa mari ptr ca iti ies "prajiturele"...eu zic sa incepi cu 15 % sa vezi cum ti se ruleaza...eu am folosit pana la 25 % si nu am avut probleme...
2.in afara de asta,daca tot vrei sa faci un mix ptr apa rece, nu e indicat sa folosesti CLO ,si in nici un caz 15 %...daca tot vrei sa-l ti in mix baga maxim 10 la suta pe apa rece...
3.faina de soia sa fie degresata sau cel mai bine o inlocuiesti cu izolat proteic de soia nu e diferenta mare de pret...
4.mai bun megablend pe apa rece decat nectarblend...are granulatie mai mare..
5.scoica pisata ptr ce? efect de crounch?mai bine folosesti acei 5% bagand faina de orez...iti ingreuneaza bila si ajuta si la rulare...sau daca te mai tine buzunarul ai putea baga un 5% sau chiar 10% RR
6.daca reduci cantitatile dupa cum am spus mai sus,poti creste cu 5 procente cantitatea de gris si poti adauga un 10% faina predigerata de peste si un 10% proteina solubila de peste.
pe partea lichida mi se pare mult 12 ml de aroma avand in vedere ca sant solubile...redu cantitatea la jumatate ,iar cu 12 ml /kg poti face o jumatate de kg doar ptr carlig...
tot la partea lichida ai putea adauga betaina...
spor la treaba
Ultima oară modificat 04 Iun 2010 22:10 de către bala, modificat 1 dată în total.