ciclul azotului si alimentatia pestilor

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

diaconita petru
junior member
Mesaje: 50
Membru din: 07 Feb 2005 10:47
Localitate: iasi

ciclul azotului si alimentatia pestilor

Mesaj de diaconita petru » 23 Noi 2005 21:19

despre ciclul azotului in balta si cheful pestilor de a minca ,atunci cind azotul depaseste anumite limite,cred ca multi ati auzit.Eu am descoperit ca atunci cind intr-o balta exista mult azot(multe resturi in descompunere),si nu sint bacterii care sa-l consume pestii prefera....rimele.Ce parere aveti?

Avatar utilizator
tudorgabriel
veteran
Mesaje: 742
Membru din: 28 Dec 2004 20:05
Localitate: Galati

Mesaj de tudorgabriel » 23 Noi 2005 22:31

Cred ca acelasi lucru se intampla la Sarinasuf,in Delta,cele mai multe exemplare le-am prins la rama rosie,de ce oare :?:

diaconita petru
junior member
Mesaje: 50
Membru din: 07 Feb 2005 10:47
Localitate: iasi

ciclul azotului

Mesaj de diaconita petru » 24 Noi 2005 16:25

rima rosie contine o enzima care favorizeaza metabolizarea azotului atunci cind depaseste o anumita concentratie in singe ,subiectul e inca in studiu

caaron
veteran
Mesaje: 813
Membru din: 20 Mai 2004 17:45

Mesaj de caaron » 26 Noi 2005 22:52

Cred mai degraba ca se prinde mai bine la rama, din cauza faptului ca, pur si simplu, e o momeala vie, iar momelile vii sunt de departe cele mai bune. Consider ca boiliesul este o momeala care nu vrea sa inlocuiasca clasica momeala vie, pt faptul ca aceasta din urma nu ar mai fi dat rezultate , ci pt ca boiliesul se preteaza mult mai bine pescuitului la crap.
Eu consider oricum ca momelile vii sunt mult mai bune decat cele facute de noi. Ma rog, astea sunt pareri mai mult sau mai putin personale.

In leg cu amoniacul ( nu stiam ca subst org aflate in descompunere produc azot, ci amoniac, cu toate ca exista o leg intre amoniac si azot, asa ca daca gresesc , sa-mi fie iertat) produs de subst org aflate in descompunere, stiu ca este in raport direct cu temp apei : cu cat apa este mai calda , cu atat proteina din nada se descomune mai repede, iar cu cat nada noastra are mai multa proteina , cu atat devine mai respingatoare. S-a facut un studiu care a aratat ca in lunile calde de vara , nada incepe sa se denatureze dupa primele 18 ore de stat in apa. Deci, problema nu este a nadelor proteice, de orice fel ar fi ele, ci a modului in care ele sunt utilizate. Aici mai intervin si alti factori: cat de mult nadim, cat de supusa la presiune este balta respectiva, ce densitate de peste are, ce medie de kg au pestii din balta, etc.
Toate cele bune!

Avatar utilizator
carpkiller
veteran
Mesaje: 689
Membru din: 20 Mai 2004 11:15

Re: ciclul azotului si alimentatia pestilor

Mesaj de carpkiller » 26 Noi 2005 23:10

diaconita petru scrie:Eu am descoperit ca atunci cind intr-o balta exista mult azot(multe resturi in descompunere),si nu sint bacterii care sa-l consume pestii prefera....rimele.
Aici conteaza f mult exigentele noastre! Pe o balta bine populata si cu platica, caras, somotei, rosioara (mai ales primavara) biban...etc sunt convins ca merge mai bine la rama, dar sansele sa prinzi crap intr-o astfel de situatie..... sunt mici.

Cum se poate masura concentratia azotului din apa ?
Mi se pare un topic interesant, Diaconita, ne poti povesti o situatie reala !?

diaconita petru
junior member
Mesaje: 50
Membru din: 07 Feb 2005 10:47
Localitate: iasi

ciclul azotului

Mesaj de diaconita petru » 27 Noi 2005 12:43

amoniac-bacterii nitromonas-nitriti-bacterii nitrobacter-nitratii.Pe scurt asa arata descompunera amoniacului care rezulta din descompunerea resturilor vegetale .In urma 'sapaturilor' facute stim ca aminoacizii in urma dezaminarii,rezulta amoniac,cred ca totul porneste de la faptul ca amoniacul din apa si cel din singe se influienteaza reciproc.Adica la un nivel crescut de amoniac in apa pestii sint nevoiti sa nu se mai hraneasca ,fiindca metabolizarea aminoacizilor duce la cresterea aminoacizilor in singe.O alta descoperire legata tot de banala rima ,este ca a fost folosita ca ceea mai eficicnta mitoda de deparazitare apestilor.Cercetarile continua voi revenii

fir intins...de informatii

diaconita petru
junior member
Mesaje: 50
Membru din: 07 Feb 2005 10:47
Localitate: iasi

ciclul azotului

Mesaj de diaconita petru » 27 Noi 2005 13:02

Imi cer scuze dar am scris aminoaciazi in loc de amoniac,deci aminoacizii sint dezaminati cu ajutorul glutamat-dehidrogenaza ,rezulta si amoniac care poate trece in singe sau eliminat,

caaron
veteran
Mesaje: 813
Membru din: 20 Mai 2004 17:45

Mesaj de caaron » 27 Noi 2005 14:08

Petru, mai pe romaneste. Incearca sa transpui in sens practic ce ai spus.Ce-i aia dezaminare a aminoacizilor?

PANAIT CEZAR
senior member
Mesaje: 411
Membru din: 23 Oct 2004 17:52

NELAMURIRE

Mesaj de PANAIT CEZAR » 27 Noi 2005 20:11

Caaron,in ce conditii momelile vii sint mai bune decit boilles-urile?Nu inteleg la ce te gindesti!Eu cred ca pe linga multe calitati,boilles-ul are si calitatea de a fi o momeala statica.Spui ca dupa 18 ore incepe sa se descompuna nada si cu cit acest proces este mai inaintat cu atit nada devine mai respingatoare?Eu cred ca exista o bariera,o limita pina la care momeala intrata in descompunere este atractiva,chiar mai atractiva,dupa care incepe sa devina treptat respingatoare.
Orice s-ar intimpla fii om,peste n-ai cum sa devii!

diaconita petru
junior member
Mesaje: 50
Membru din: 07 Feb 2005 10:47
Localitate: iasi

ciclul azotului

Mesaj de diaconita petru » 27 Noi 2005 22:05

in metabolizarea aminoacizilor exista o faza numita dezaminare, prin care o grupare amino este eliberata prin actiunea unui complex enzimatic.

Scrie răspuns