Porumb cu atractanti
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
- junior member
Ref. reteta porumb
Reteta nr. 1, pentru 2 kg porumb uscat preparat de miercuri pentru partida din week-end:
- peste porumb se adauga apa care va depasi cu 3 degete cantitatea de porumb,
- 3 linguri robin red,
- 4 lingurite betain HCI (SBS),
- 20ml atract natural (SBS)
- 60ml CSL (SBS),
- 30ml whisky link (SBS),
- 10 picaturi protaste (NASH),
- optional, se mai pot adauga 300g seminte pasari.
Aceasta reteta se mai poate imbunatati in functie de buget.
Reteta nr. 2, pentru 2 kg porumb uscat preparat de miercuri pentru partida din week-end:
- 1,5kg din porumbul uscat se macina foarte putin cit sa se sparga boabele in doua (un fel de spartura),
- 500g soia,
- 200g pelete porumb,
- 200g seminte de pasari (daca au in compozitia lor floarea soarelui, se pot macina)
- 4 linguri miere
- peste aceste amestecuri pe balta se poate adauga cauciuc de crap pentru a se face bulgari (cit mingea de tenis) care se pot nadi cu lingura la distante mici (aprox.30m)sau cu cupa la distante de peste 60m
- 3 linguri robin red,
- 4 lingurite betain HCI (SBS),
- 20ml atract natural (SBS)
- 60ml CSL (SBS),
- 30ml whisky link (SBS),
- 10 picaturi protaste (NASH),
- optional, se mai pot adauga 300g seminte pasari.
Aceasta reteta se mai poate imbunatati in functie de buget.
Reteta nr. 2, pentru 2 kg porumb uscat preparat de miercuri pentru partida din week-end:
- 1,5kg din porumbul uscat se macina foarte putin cit sa se sparga boabele in doua (un fel de spartura),
- 500g soia,
- 200g pelete porumb,
- 200g seminte de pasari (daca au in compozitia lor floarea soarelui, se pot macina)
- 4 linguri miere
- peste aceste amestecuri pe balta se poate adauga cauciuc de crap pentru a se face bulgari (cit mingea de tenis) care se pot nadi cu lingura la distante mici (aprox.30m)sau cu cupa la distante de peste 60m
- carpkiller
- veteran
spuneti-mi va rog cand fierbeti porumbul il bagati in oala de la inceput sau cand apa fierbe (ca sal opariti )
eu l-am fiert de la inceput si la sfarsit a ramas un clei in oala de era sa mi-o dea nevastamea de cap am frecat la ea mai mult decat am fiert porumbul si ca nehalitul am firrt si vre-o 10kg 

-
- junior member
porumb
Prietene porumbul se fierbe pina cind boabele se unfla daca doresti o firbere mai indelungata urmarestele si le opresti cind incep sa se sparga. Nu pune la firt inpreuna cu porumbul atract sau arome pentru ca majoritatea prin fierbere i-si pierd din calitati (adaugi arome sau atractanti dupa ce porumbul a stat din fiert si lasale sa traga o zi cel putin).FIR INTINS
-
- junior member
porumb fiert
Fii atent la fierbere pentru ca apa va scadea si porumbul se va lipi de recipient .FIR INTINS
-
- junior member
PORUMB FIERT
Focul sa fie mic