Porumb cu atractanti
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- Dani Hentiu
- maniac
- Mesaje: 1210
- Membru din: 26 Feb 2004 13:04
- Localitate: DEVA
- Contact:
O reteta care da rezultat:
Porumb uscat, grau, betaina si melasa.
La cantitati va las sa va descurcati, eu pun dupa instinct...
Porumbu' impreuna cu ingredientele se lasa la fermetat 2 zile.
Nu se fierbe.
Am testat personal aceasta reteta si am avut rezultate uimitoare.
Porumb uscat, grau, betaina si melasa.
La cantitati va las sa va descurcati, eu pun dupa instinct...

Porumbu' impreuna cu ingredientele se lasa la fermetat 2 zile.
Nu se fierbe.
Am testat personal aceasta reteta si am avut rezultate uimitoare.
Razvan Grindean
- carp addicted-
- carp addicted-
5kg porumb se lasa la inmuiat 48 de ore impreuna cu 500g zahar
dupa cele 48 de ore porumbul se fierbe pana se crapa bobul
porumbul se strecoara si se pune intrun secipient care se inchide ermetic
se adauga: -300g de lapte praf
-200g de zahar
-aroma-dupa preferinte-eu prefer Garlic mint sau Sweet plum
-3 linguri betaina-dupa ce porumbul s-a racit
-100 ml amino
se inchide recipientul ermetic si se lasa inca 48 de ore timp in care se mai amesteca periodic compozitia
dupa cele 48 de ore porumbul se fierbe pana se crapa bobul
porumbul se strecoara si se pune intrun secipient care se inchide ermetic
se adauga: -300g de lapte praf
-200g de zahar
-aroma-dupa preferinte-eu prefer Garlic mint sau Sweet plum
-3 linguri betaina-dupa ce porumbul s-a racit
-100 ml amino
se inchide recipientul ermetic si se lasa inca 48 de ore timp in care se mai amesteca periodic compozitia
- Cucu Ionel
- senior member
- Mesaje: 470
- Membru din: 08 Ian 2006 15:00
- Localitate: Timisoara
- Tilea Gabriel
- Moderator
- Mesaje: 1726
- Membru din: 26 Ian 2005 12:43
- Localitate: Dumbravita , Timis
- Contact:
Adaug betaina cand boabele sunt caldute inca. Atat de calde incat sa nu se distruga betaina-din cate stiu eu la temperaturi mari isi pierde din proprietati.
O alta explicatie poate sa fie faptul ca tipul care mia dar mie reteta asta are la activ mii de crapi prinsi la porumb si nu am pus la indoiala niciodata la indoiala eficienta porumbului pregatit astfel. Daca se intampla ca atunci cand pescuiesc cu porumb preparat dupa reteta asta sa prind slab incerc sa gasesc explicatia intr-o eventuala greseala a mea.
O alta explicatie poate sa fie faptul ca tipul care mia dar mie reteta asta are la activ mii de crapi prinsi la porumb si nu am pus la indoiala niciodata la indoiala eficienta porumbului pregatit astfel. Daca se intampla ca atunci cand pescuiesc cu porumb preparat dupa reteta asta sa prind slab incerc sa gasesc explicatia intr-o eventuala greseala a mea.
- Dani Hentiu
- maniac
- Mesaje: 1210
- Membru din: 26 Feb 2004 13:04
- Localitate: DEVA
- Contact:
Redeschid topicul, pe simplul motiv ca anul trecut, cand ati facut postarile, eu nici nu stiam de site-ul asta!
S-o luam in ordine:
1. Multi, foarte multi ani, furajarea de baza pe baltile de Stat se facea cu resturi de la morile din zona. Deci, nici vorba c-ar pati crapul ceva daca-i dam porumb nefiert.
2. uruiala (porumb macinat grosier, spart) mi se pare mai eficace pentru ca ASA A FOST OBISNUIT crapul din vechile crescatorii. In plus, sigur se imbiba mai bine cu aromele, indulcitorii, etc ce-i folosim. Dezavantaj? Atrage inevitabil si pestii mici.
3. Porumbul uscat si fiert il folosesc si eu cu preponderenta, poate pentru ca asa m-au invatat pescarii batrani, acum multi ani. Ar mai fi ceva: se pare ca fiind mai usor digerabil, trasaturile sunt mai constante. Cand s-au imbuibat cu porumb uscat nefiert, crapii au tendinta naturala de a intra in letargie, pentru o digestie mai indelungata.
4. Nu am vazut pe nimeni din topic sa se refere la modul practic de fiebere. Eu pun cam 1/3 dintr-o Kukta( oala sub presiune) de 8litri porumb, restul apa si zahar, sare, arome, etc. Cand clocoteste, amestec, pun capacul si las sa fiarba la foc mic cca o ora. Se inmoaie ca-l poti manca, nu se prinde de fund, aromele se pastreaza mult mai bine decat in oala deschisa si patrund si-n ultimul por al bobului.
5. Daca am, la nadire amestec porumbul uscat si fiert cu porumb verde, in lapte. Nimic nu poate inlocui acea aroma naturala a porumbului in lapte.
S-o luam in ordine:
1. Multi, foarte multi ani, furajarea de baza pe baltile de Stat se facea cu resturi de la morile din zona. Deci, nici vorba c-ar pati crapul ceva daca-i dam porumb nefiert.
2. uruiala (porumb macinat grosier, spart) mi se pare mai eficace pentru ca ASA A FOST OBISNUIT crapul din vechile crescatorii. In plus, sigur se imbiba mai bine cu aromele, indulcitorii, etc ce-i folosim. Dezavantaj? Atrage inevitabil si pestii mici.
3. Porumbul uscat si fiert il folosesc si eu cu preponderenta, poate pentru ca asa m-au invatat pescarii batrani, acum multi ani. Ar mai fi ceva: se pare ca fiind mai usor digerabil, trasaturile sunt mai constante. Cand s-au imbuibat cu porumb uscat nefiert, crapii au tendinta naturala de a intra in letargie, pentru o digestie mai indelungata.
4. Nu am vazut pe nimeni din topic sa se refere la modul practic de fiebere. Eu pun cam 1/3 dintr-o Kukta( oala sub presiune) de 8litri porumb, restul apa si zahar, sare, arome, etc. Cand clocoteste, amestec, pun capacul si las sa fiarba la foc mic cca o ora. Se inmoaie ca-l poti manca, nu se prinde de fund, aromele se pastreaza mult mai bine decat in oala deschisa si patrund si-n ultimul por al bobului.
5. Daca am, la nadire amestec porumbul uscat si fiert cu porumb verde, in lapte. Nimic nu poate inlocui acea aroma naturala a porumbului in lapte.
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))
-
- new member
- Mesaje: 23
- Membru din: 30 Mar 2006 23:23
- Localitate: Tmisoara
- Contact:
Blue:
Am o kukta ungureasca de 8litri , din aluminiu, am luat-o din Szeged acu cativa ani, ieftina, vreo 20-25DM p-atunci. Mai am una de inox, de 7 litri. Gasesti in Metro italiene, inox, 7-9litri, spre 1 milion. Face banii, eu gatesc constant in asa ceva. O fasole cu ciolan se face in 45 min, iar o supa de gaina in 30 min...
Peste nu gatesc, nu-mi place decat in carlig 
Am o kukta ungureasca de 8litri , din aluminiu, am luat-o din Szeged acu cativa ani, ieftina, vreo 20-25DM p-atunci. Mai am una de inox, de 7 litri. Gasesti in Metro italiene, inox, 7-9litri, spre 1 milion. Face banii, eu gatesc constant in asa ceva. O fasole cu ciolan se face in 45 min, iar o supa de gaina in 30 min...


Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))