Capra tatii , se vor mai scrie inca o suta si iti garantez ca tot nu va fii lamurita problema , e imposibil sa nu apara ceva in discutie de fiecare data .vlasin florin scrie:fratilor,a-ti scris 11 pagini despre boilesu-ri si tot nu a-ti lamurit problema,nu e cam mult e atita informatie pe site despre subiect,trebuie doar citita.
Boilie-suri
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- Tilea Gabriel
- Moderator
- Mesaje: 1726
- Membru din: 26 Ian 2005 12:43
- Localitate: Dumbravita , Timis
- Contact:
Powered by two rods
- Pop Florin
- veteran
- Mesaje: 541
- Membru din: 01 Aug 2005 20:21
- Localitate: Satu Mare
Scade procentul de faina de orez si birdfood (cred ca e macinat ?????), baga un pic de lactalbumina , caseina sau chiar si lapte praf ....... vei vedea ca nu mai crapa si obtii un boili de o calitate superioara !mariandmd scrie:am facut 1 gk de bile care au esit f.bine numai ca am o problema, dupa 12 ore de stat la uscat s-au crapat in general cele cu diametrul de 20. am facut si cu diametrul de 16 dar inca nu au crapat probabil ca urmeaza.
aveti idee de la ce crapa cind se usuca?
cam asta este reteta:
Malai risnit 100gr
Gris risnit 150gr
Faina soia 100gr
Bridfood 125gr
Faina de orez 25gr
Betaina 5gr
Oua 5buc
Aroma capsuni EA 2 ml
Multimino 10ml
Nutramino 10ml
Ulei somon 10ml
Sweet cajouser 2ml
Melasa 10ml
daca stie cineva unde am gresit sa incerc sa repar la urmatoarea fabricare de bile ii sunt recunascator.
@mariandmd
corect este sa calculezi dozajul la partea lichida in functie de ou ( de ex aroma 1 ml/ou ) , de regula pentru 20 de oua , la care se adauga mixul , pentru ca in functie de marimea oului si tipul de mix cantitatea de mix ( exprimata in grame ) necesara nu este la fel ( adaugi mix atit cit cere pina ajunge la consistenta pe care o apreciezi tu ca optima pentru rulaj).
ma indoiesc ca la 5 oua + partea lichida iti intra fix 500 grame mix .
faptul ca s-au crapat , tine de mecanica mixului solutia teoretica ai primit-o de la Florin , dar doar tu prin incercari iti poti da seama care este solutia . personal folosesc mixuri gata facute pe care le cumpar ca atare .
o solutie interesanta pentru cei care sunt mai la inceput sau pentru cei grabiti este cea propusa de CCMOORE , unde pe linga mixul gata pregatit , ofera si partea lichida gata amestecata ( de adaugat doar aroma) .
iulian s.
iulian s
corect este sa calculezi dozajul la partea lichida in functie de ou ( de ex aroma 1 ml/ou ) , de regula pentru 20 de oua , la care se adauga mixul , pentru ca in functie de marimea oului si tipul de mix cantitatea de mix ( exprimata in grame ) necesara nu este la fel ( adaugi mix atit cit cere pina ajunge la consistenta pe care o apreciezi tu ca optima pentru rulaj).
ma indoiesc ca la 5 oua + partea lichida iti intra fix 500 grame mix .
faptul ca s-au crapat , tine de mecanica mixului solutia teoretica ai primit-o de la Florin , dar doar tu prin incercari iti poti da seama care este solutia . personal folosesc mixuri gata facute pe care le cumpar ca atare .
o solutie interesanta pentru cei care sunt mai la inceput sau pentru cei grabiti este cea propusa de CCMOORE , unde pe linga mixul gata pregatit , ofera si partea lichida gata amestecata ( de adaugat doar aroma) .
iulian s.
iulian s
miine si vineri sper sa testez pentru prima data bilele facute de mine.
le-am facut in urma cu 9-10 zile si inca arata destul de tentante si au si mirosul in regula.
oricum am si redy made in caz de esec
am sa incerc la bile si la porumb fiert si dipuit.
am de pescuit 4 zile asa ca am sa vin cu vesti duminica.
pina atunci am de pescuit
le-am facut in urma cu 9-10 zile si inca arata destul de tentante si au si mirosul in regula.
oricum am si redy made in caz de esec
am sa incerc la bile si la porumb fiert si dipuit.
am de pescuit 4 zile asa ca am sa vin cu vesti duminica.
pina atunci am de pescuit
-
- member
- Mesaje: 104
- Membru din: 02 Mar 2007 15:34
a
ami ziceti va rog cum se dipuieste porumbul pt momeala si cum cel pt carlig daca se poate si exemple de arome
o sa ti-o i-au inainte ....daca esti cine banuiesc ai luat deja unul la vreo 2 kg la boilesmariandmd scrie:miine si vineri sper sa testez pentru prima data bilele facute de mine.
le-am facut in urma cu 9-10 zile si inca arata destul de tentante si au si mirosul in regula.
oricum am si redy made in caz de esec
am sa incerc la bile si la porumb fiert si dipuit.
am de pescuit 4 zile asa ca am sa vin cu vesti duminica.
pina atunci am de pescuit