Sti de ce se usuca mai greu si pasta e mai lipicioasa?Pentru ca in stare bruta,melasa contine mai putina apa decat "laptele de porumb"in aceeasi stare.ReMuS L scrie:De ce ? Este ceva imposibil?cipibm scrie:Ai incercat dumneata sa faci solubile cu melasa?
Eu intotdeauna folosesc melasa in solubile. Se usca mai greu si sunt mai lipicioase la inceput, dar se pot face linistit, fara probleme.
Melasa
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Re: ?
-
- veteran
- Mesaje: 603
- Membru din: 01 Apr 2008 12:39
- Localitate: Bucuresti
-
- veteran
- Mesaje: 603
- Membru din: 01 Apr 2008 12:39
- Localitate: Bucuresti
Si chiar nu am stiut ca poate fi un substitut complet pt lapte de porumb. Si daca tot ai deschis subiectul ne poti spune care e diferenta la timpul de dizolvare la solubile facute cu melasa fata de cele cu sirop de glucoza?
(si Cipi intrebarea asta nu are nici o tematica, substrat si nici o legatura cu alte postari, chiar e o intrebare la obiect)
(si Cipi intrebarea asta nu are nici o tematica, substrat si nici o legatura cu alte postari, chiar e o intrebare la obiect)
Timpul de dizolvare la bilele facute cu melasa se poate regla,la fel ca si la bilele facute cu "lapte de porumb",prin modificarea raportului dintre apa si liant(in cazul de fata melasa)sau prin adaugarea unui anumit numar de oua in partea lichida.Orientativ,cu cat raportul este mai mare in favoarea apei,bilele se vor dizolva mai repede,iar ouale adaugate in partea lichida vor prelungi timpul de dizolvare.
-
- veteran
- Mesaje: 603
- Membru din: 01 Apr 2008 12:39
- Localitate: Bucuresti
-
- veteran
- Mesaje: 603
- Membru din: 01 Apr 2008 12:39
- Localitate: Bucuresti