Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
GabiSandu
- member
- Mesaje: 117
- Membru din: 20 Sep 2006 13:33
- Localitate: Piatra Neamt
Mesaj
de GabiSandu » 25 Sep 2006 09:53
Ce parere aveti de acest mix, as vrea sa-l folosesc peste 1 saptamana:
1. Faina de orez - 15%
2. Faina de grau - 15%
3. Faina de soia - 10%
4. Faina de peste - 20%
5. Gris - 15%
6. Caseina - 10%
7. Lactalbumina - 10%
8. Robin Red - 5%
Astept multe sfaturi...

-
ticu
- Moderator
- Mesaje: 605
- Membru din: 30 Aug 2006 19:06
- Localitate: Lugoj
-
Contact:
Mesaj
de ticu » 25 Sep 2006 14:06
Fina orez 10%
Faina grau nu are rost mai bine gluten 10% maxim
Faina soia 15%
Faina peste 20%
Gris 20%
Caseina 10%
Lactalbumina 10%
Robin Red 10%
aditivi, atratactanti, aminoacizi
-
GabiSandu
- member
- Mesaje: 117
- Membru din: 20 Sep 2006 13:33
- Localitate: Piatra Neamt
Mesaj
de GabiSandu » 25 Sep 2006 14:24
@ Ticu
Multumesc tare mult si astept noi pareri...
-
GabiSandu
- member
- Mesaje: 117
- Membru din: 20 Sep 2006 13:33
- Localitate: Piatra Neamt
Mesaj
de GabiSandu » 25 Sep 2006 14:50
@ Ticu
Multumesc tare mult si astept noi pareri...
-
bala
- member
- Mesaje: 163
- Membru din: 04 Iul 2006 18:59
Mesaj
de bala » 25 Sep 2006 21:00
@ticu
vezi ca ai 1o5%...mai recalculeaza.faina de soia sa fie deamaratizata,ptr ca altfel ,folosita mai mult de 10 % da un gust amar...
cam asa vad eu reteta:
1.fara faina de grau
2. faina orez 10%
faina soia 10 %
faina peste 25%
gris 20%
caseina 10%
(mai bine un caseinat,caseina e mai greu digerabila)
lactalbumina 10%
robin red 10%
seminte canari(intregi) 5%
-
Pop Florin
- veteran
- Mesaje: 541
- Membru din: 01 Aug 2005 20:21
- Localitate: Satu Mare
Mesaj
de Pop Florin » 25 Sep 2006 21:13
GabiSandu scrie:Ce parere aveti de acest mix, as vrea sa-l folosesc peste 1 saptamana:
1. Faina de orez - 15%
2. Faina de grau - 15%
3. Faina de soia - 10%
4. Faina de peste - 20%
5. Gris - 15%
6. Caseina - 10%
7. Lactalbumina - 10%
8. Robin Red - 5%
Astept multe sfaturi...

Gabi , parerea mea este ca daca la reteta aceasta nu adaugi niste seminturi antregi , vei avea bile de fier ........ si pe deasura pot crapa din cauza compozitiei compacte , data de fainuri ...... baga ceva granulatie !
-
GabiSandu
- member
- Mesaje: 117
- Membru din: 20 Sep 2006 13:33
- Localitate: Piatra Neamt
Mesaj
de GabiSandu » 25 Sep 2006 21:31
Va multumesc pentru sfaturi la toti.
@ bala
Und pot gasi soia deamaratizata?
@ Florin
Cred ca ai dreptate ca bilele ar putea iesi "beton armat" si datorita faptului a fara oua carbohidratii erau in proportie de 43%.
-
Dan Pop-Coman
- veteran
- Mesaje: 533
- Membru din: 12 Sep 2006 22:43
- Localitate: Lugoj
-
Contact:
Mesaj
de Dan Pop-Coman » 25 Sep 2006 21:36
Bala,poti sa ai si 120% si faina de soia poti sa bagi linistit si 20 % fara sa fie deamaratizata.
Gabi,cum zice si Florin,prea multe fainuri.Parerea mea scoate 15%din gris sau f.alba,5% din faina de peste si completeaza cu altceva:s.de canari,nectarblend,redfactor,etc.
-
Dan Pop-Coman
- veteran
- Mesaje: 533
- Membru din: 12 Sep 2006 22:43
- Localitate: Lugoj
-
Contact:
Mesaj
de Dan Pop-Coman » 25 Sep 2006 21:37
Deamaratizata, poti sa gasesti la magazinele naturiste.
-
ticu
- Moderator
- Mesaje: 605
- Membru din: 30 Aug 2006 19:06
- Localitate: Lugoj
-
Contact:
Mesaj
de ticu » 25 Sep 2006 21:39
exact
