Reteta mix

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Avatar utilizator
GabiSandu
member
Mesaje: 117
Membru din: 20 Sep 2006 13:33
Localitate: Piatra Neamt

Reteta mix

Mesaj de GabiSandu » 25 Sep 2006 09:53

Ce parere aveti de acest mix, as vrea sa-l folosesc peste 1 saptamana:

1. Faina de orez - 15%
2. Faina de grau - 15%
3. Faina de soia - 10%
4. Faina de peste - 20%
5. Gris - 15%
6. Caseina - 10%
7. Lactalbumina - 10%
8. Robin Red - 5%

Astept multe sfaturi... :shock:
Clubul Sportiv PLANET CARP - Piatra Neamt
www.planetcarp.ro

ticu
Moderator
Mesaje: 605
Membru din: 30 Aug 2006 19:06
Localitate: Lugoj
Contact:

Mesaj de ticu » 25 Sep 2006 14:06

Fina orez 10%
Faina grau nu are rost mai bine gluten 10% maxim
Faina soia 15%
Faina peste 20%
Gris 20%
Caseina 10%
Lactalbumina 10%
Robin Red 10%
aditivi, atratactanti, aminoacizi

Avatar utilizator
GabiSandu
member
Mesaje: 117
Membru din: 20 Sep 2006 13:33
Localitate: Piatra Neamt

Mesaj de GabiSandu » 25 Sep 2006 14:24

@ Ticu

Multumesc tare mult si astept noi pareri...
Clubul Sportiv PLANET CARP - Piatra Neamt
www.planetcarp.ro

Avatar utilizator
GabiSandu
member
Mesaje: 117
Membru din: 20 Sep 2006 13:33
Localitate: Piatra Neamt

Mesaj de GabiSandu » 25 Sep 2006 14:50

@ Ticu

Multumesc tare mult si astept noi pareri...
Clubul Sportiv PLANET CARP - Piatra Neamt
www.planetcarp.ro

bala
member
Mesaje: 163
Membru din: 04 Iul 2006 18:59

Mesaj de bala » 25 Sep 2006 21:00

@ticu
vezi ca ai 1o5%...mai recalculeaza.faina de soia sa fie deamaratizata,ptr ca altfel ,folosita mai mult de 10 % da un gust amar...
cam asa vad eu reteta:
1.fara faina de grau

2. faina orez 10%
faina soia 10 %
faina peste 25%
gris 20%
caseina 10%
(mai bine un caseinat,caseina e mai greu digerabila)
lactalbumina 10%
robin red 10%
seminte canari(intregi) 5%

Avatar utilizator
Pop Florin
veteran
Mesaje: 541
Membru din: 01 Aug 2005 20:21
Localitate: Satu Mare

Re: Reteta mix

Mesaj de Pop Florin » 25 Sep 2006 21:13

GabiSandu scrie:Ce parere aveti de acest mix, as vrea sa-l folosesc peste 1 saptamana:

1. Faina de orez - 15%
2. Faina de grau - 15%
3. Faina de soia - 10%
4. Faina de peste - 20%
5. Gris - 15%
6. Caseina - 10%
7. Lactalbumina - 10%
8. Robin Red - 5%

Astept multe sfaturi... :shock:
Gabi , parerea mea este ca daca la reteta aceasta nu adaugi niste seminturi antregi , vei avea bile de fier ........ si pe deasura pot crapa din cauza compozitiei compacte , data de fainuri ...... baga ceva granulatie !

Avatar utilizator
GabiSandu
member
Mesaje: 117
Membru din: 20 Sep 2006 13:33
Localitate: Piatra Neamt

Mesaj de GabiSandu » 25 Sep 2006 21:31

Va multumesc pentru sfaturi la toti.

@ bala
Und pot gasi soia deamaratizata?

@ Florin
Cred ca ai dreptate ca bilele ar putea iesi "beton armat" si datorita faptului a fara oua carbohidratii erau in proportie de 43%.
Clubul Sportiv PLANET CARP - Piatra Neamt
www.planetcarp.ro

Avatar utilizator
Dan Pop-Coman
veteran
Mesaje: 533
Membru din: 12 Sep 2006 22:43
Localitate: Lugoj
Contact:

Mesaj de Dan Pop-Coman » 25 Sep 2006 21:36

Bala,poti sa ai si 120% si faina de soia poti sa bagi linistit si 20 % fara sa fie deamaratizata.
Gabi,cum zice si Florin,prea multe fainuri.Parerea mea scoate 15%din gris sau f.alba,5% din faina de peste si completeaza cu altceva:s.de canari,nectarblend,redfactor,etc.

Avatar utilizator
Dan Pop-Coman
veteran
Mesaje: 533
Membru din: 12 Sep 2006 22:43
Localitate: Lugoj
Contact:

Mesaj de Dan Pop-Coman » 25 Sep 2006 21:37

Deamaratizata, poti sa gasesti la magazinele naturiste.

ticu
Moderator
Mesaje: 605
Membru din: 30 Aug 2006 19:06
Localitate: Lugoj
Contact:

.

Mesaj de ticu » 25 Sep 2006 21:39

exact ;-)

Scrie răspuns