Cristi, gauresti boabele uscate sau dupa ce le-ai fiert? Am incercat sa fierb boabe gaurite in prealabil, si se sparg in doua... Le-oi fi fiert prea mult?CristianSurdu scrie:[
Bostere' exact reteta asta o folosesc si pe asta vroiam sa ti-o scriu....
Numai ca eu intai gauresc boabele cu spiral de 1,5 mm...boabele trag aromele SI pe gaura
Referitor la alcool , cumpar de 90 grade pun arome, CSL alea alea in el si le "activez" inainte de pescuit cu cateva ore;-)
Conservare porumb
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))
Personal pun boabele uscate la muiat in dip si inainte de fierbere. Am observat ca se fierb mai usor. Trebuie sa fi atent la momentul cand incepe sa se desfaca folia aceea sau cum i-o spune de pe ele si atunci stingi focul si le lasi sa se raceasca in zeama in care au fiert. Asa nu vor crapa.Se pare ca tu le-ai fiert prea mult.teacher64 scrie:Cristi, gauresti boabele uscate sau dupa ce le-ai fiert? Am incercat sa fierb boabe gaurite in prealabil, si se sparg in doua... Le-oi fi fiert prea mult?CristianSurdu scrie:[
Bostere' exact reteta asta o folosesc si pe asta vroiam sa ti-o scriu....
Numai ca eu intai gauresc boabele cu spiral de 1,5 mm...boabele trag aromele SI pe gaura
Referitor la alcool , cumpar de 90 grade pun arome, CSL alea alea in el si le "activez" inainte de pescuit cu cateva ore;-)
PESCUITUL INSEAMNA ARTA
Le gauresc inainte...si NU le fierb, le tin cateva zile in inmuiat si le usuc dupa.raducu scrie:Personal pun boabele uscate la muiat in dip si inainte de fierbere. Am observat ca se fierb mai usor. Trebuie sa fi atent la momentul cand incepe sa se desfaca folia aceea sau cum i-o spune de pe ele si atunci stingi focul si le lasi sa se raceasca in zeama in care au fiert. Asa nu vor crapa.Se pare ca tu le-ai fiert prea mult.teacher64 scrie:Cristi, gauresti boabele uscate sau dupa ce le-ai fiert? Am incercat sa fierb boabe gaurite in prealabil, si se sparg in doua... Le-oi fi fiert prea mult?CristianSurdu scrie:[
Bostere' exact reteta asta o folosesc si pe asta vroiam sa ti-o scriu....
Numai ca eu intai gauresc boabele cu spiral de 1,5 mm...boabele trag aromele SI pe gaura
Referitor la alcool , cumpar de 90 grade pun arome, CSL alea alea in el si le "activez" inainte de pescuit cu cateva ore;-)
asta e metoda care o folosesc si firmele de nade(Dynamite Baits, CC Moore,etc). Si din cat am inteles nu pun conservanti tocmai pt ca nu mai e nevoie dupa fierbere. Si partea frumoasa e ca nu se pierde nimic din arome sau uleiuri.teacher64 scrie:Boost: anul trecut am mai postat o metoda simpla de conservat porumb, iese exact ca ala unguresc ( Czukk, etc), cauta prin arhiva. Doar ca ma luase Mosharu' la misto, ca-i mai ieftin sa cumperi . Pana atunci, pe scurt: in borcane cu capac insurubabil pui porumb, apa, arome, miere, etc. Bagi in Kukta ( oala sub presiune) borcanele inchise si pui apa in kukta, inchizi capacul. Dai la fiert 1 ora si lasi sa se raceasca 1/2 zi ( kukta inchisa, altfele bubuie borcanu'!). Deschizi kukta, si pui borcanelele pe raft. Tin si 10 ani, fara conservanti. Dupa deschidere, foloseste-l iute, se acreste. Daca-i neclar, da-mi mp.
Carpfishing... A way of life!
- boosterman
- veteran
- Mesaje: 740
- Membru din: 28 Iun 2006 22:02
- Localitate: Suceava
- Contact:
Referitor la alcool , cumpar de 90 grade pun arome, CSL alea alea in el si le "activez" inainte de pescuit cu cateva ore;-)[/quote]
Am cerut la magazin o punga de "alea alea" dar nu au, tu de unde le cumperi?
Mai frate dar nu da unu` din casa nimic!
Am cerut la magazin o punga de "alea alea" dar nu au, tu de unde le cumperi?
Mai frate dar nu da unu` din casa nimic!
Nimeni nu moare virgin. Viata i-o trage fiecaruia cel putin o data.
Am cerut la magazin o punga de "alea alea" dar nu au, tu de unde le cumperi?boosterman scrie:Referitor la alcool , cumpar de 90 grade pun arome, CSL alea alea in el si le "activez" inainte de pescuit cu cateva ore;-)
Mai frate dar nu da unu` din casa nimic! [/quote]
Nu te agita, Boost, depinde de la balta la balta. Eu am inceput cu porumb absolut natur, si a mers. Peste un an, am facut borcane cu "vanilie", cu "vanilie+miere",zahar cu GLM, etc. Cel mai bine mi-a raspuns ( pe Sacos si Cetariu) la "palinka"- tuica de pruna de 70grade, 2-3 linguri/borcan de 100ml(inainte de fierbere) si mujdei de usturoi dupa desfacerea borcanului. Poate sa fie si simpla coincidenta, colegul a prins mai bine la bile strawberry, si nika la usturoi. Si am nadit si pescuit la fel.
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))
- George Iorga
- maniac
- Mesaje: 1393
- Membru din: 27 Mar 2003 16:03
- Localitate: Calarasi
Sa nu sariti pe mine ,ca am martori ! Anul trecut am prins ciortani salbatici (din Dunare) la porumb fiert in zahar si vanilie ,scurs ,pudrat cand era fierbinte cu Edge Extract ( betaina pura 98% +GLM praf+vitamine si minerale) si inecate un pic in visinata lui soacra-mea (plecam la peste si nu aveam alceva la dispozitie )! Porumbul initial fiert il tin in galetuse (separate -porumb in lapte ,in ceara ,maturitate deplina ,fara sare ,etc ) la congeletor ! Imi scot cat am nevoie si inmoi boabele de seara ,pentru a2a zi ! Cat de banal ori prosteasca o fi pregatirea la modul asta ,va spun sincer ca a durat 4 ani de pescuit la porumb ,pana am prins unul salbatic (paride foarte scurte ce-i drept...si doar mamaliga triumfa) ! Sper sa nu dureze la fel de mult pana voi prinde unul salbatic la boilies home made !
Varga sa fi fost din fier... ce brand aveam !!!
Am avut succes la crap (ce-i drept pana in 4 kg,deci cam ciortanel) cu porumb uscat,pus la muiat in apa 48 de ore,fiert,apoi lasat in galeata de plastic cu capac,vara la soare cam 5-8 zile (uneori 2 saptamani) pana fermenta si se imputea de abia mai mergeai in masina cu el pana pe balta si dupa partida de pescuit mai treceau 2-3 zile pana iesea mirosul din maini. Cu acel porumb si nimic altceva nadeam si tot asta era in carlig.
PESCUITUL INSEAMNA ARTA
No offense, raducu: daca e peste putin in balta, sau e o perioada cand nu mananca, metoda e... non-ecologica, sa nu zic criminala. Acu' niste ani buni, pe Dumbravita, o FOSTA balta buna din Timis, au nadit unii cateva (poate 10-20-30?) de galeti cu asa ceva, la inceputul verii. Din iulie pana in septembrie, nu s-a putut pescui in jumatate de balta. Nu stateau nici pestii, dar nici macar pescarii, duhnea totul. Pana si in octombrie, intram la plantat si gaseam pe fundul apei boabe innegrite si semi-pietrificate. Barem nu mai puteau decat a namol.raducu scrie:Am avut succes la crap (ce-i drept pana in 4 kg,deci cam ciortanel) cu porumb uscat,pus la muiat in apa 48 de ore,fiert,apoi lasat in galeata de plastic cu capac,vara la soare cam 5-8 zile (uneori 2 saptamani) pana fermenta si se imputea de abia mai mergeai in masina cu el pana pe balta si dupa partida de pescuit mai treceau 2-3 zile pana iesea mirosul din maini. Cu acel porumb si nimic altceva nadeam si tot asta era in carlig.
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))
Acei pescari de care ai spus tu au nadit mult,industrial chiar putem spune si poate cu porumb nefiert care in timp se pitrifica si am inteles ca nu face bine nici crapului fiinda ingreuneaza digestia. Eu am fiert porumbul si am pescuit pe acel lac din primavara pana in toamna,mi-a convenit fiindca e si aproape de Cluj si nu am nadit mult odata,dar mergeam tot la 2-3 zile in acelasi loc si mai aruncam cateva maini chiar si daca nu pescuiam. Balta a mers tot anul,nu a fost afectata si peste este acolo destul.teacher64 scrie:No offense, raducu: daca e peste putin in balta, sau e o perioada cand nu mananca, metoda e... non-ecologica, sa nu zic criminala. Acu' niste ani buni, pe Dumbravita, o FOSTA balta buna din Timis, au nadit unii cateva (poate 10-20-30?) de galeti cu asa ceva, la inceputul verii. Din iulie pana in septembrie, nu s-a putut pescui in jumatate de balta. Nu stateau nici pestii, dar nici macar pescarii, duhnea totul. Pana si in octombrie, intram la plantat si gaseam pe fundul apei boabe innegrite si semi-pietrificate. Barem nu mai puteau decat a namol.raducu scrie:Am avut succes la crap (ce-i drept pana in 4 kg,deci cam ciortanel) cu porumb uscat,pus la muiat in apa 48 de ore,fiert,apoi lasat in galeata de plastic cu capac,vara la soare cam 5-8 zile (uneori 2 saptamani) pana fermenta si se imputea de abia mai mergeai in masina cu el pana pe balta si dupa partida de pescuit mai treceau 2-3 zile pana iesea mirosul din maini. Cu acel porumb si nimic altceva nadeam si tot asta era in carlig.
PESCUITUL INSEAMNA ARTA