

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Un raspuns exact si perfect.Val Pangica scrie:@Teacher
Citeva considerente pentru care faina alba de griu e folosita mai rar :
- o aciditate crescuta a amestecului de faina cu apa ( nu ai uneori arsuri la stomac daca maninci paine goala ? )
- perisabilitatea marita a amestecului ( coca )
- digerabilitate foarte grea a acestui amestec ( senzatia de cocoloase in stomac dupa ce mainci paine goala )
- dupa fierbere amestecul de faina cu apa devine rigid si casabil si inchide mixul intr-o "carcasa" , greu de inmuiat .
Ca sa-ti dai seama de proprietatile simple ale amestecului de faina cu apa , iti reamintesc ca din aceasta combinatie se prepara apret de rufe , lipici , samd . Nu e chiar ce ne-am dori cu totii sa mincam . La paine se adauga drojdie , emulsificatori , samd ceea ce schimba cu 180 grade situatia initiala . La mamaliga eu o foloseam ca sa fac "patratele" mai dure si sa reziste pe carlig . Alt merit nu i-am gasit .
Iar par deplasat - dar faina alba de griu a iesit din reteta universala a mixurilor home made , in cercul meu , de peste 4 ani de zile . Urmare testelor facute cu acest ingredient - sigur ca da ! Atit stiu eu la subiectul asta - mai departe nu ma bag . Fiecare isi alege mixul pe care il crede prinzator !teacher64 scrie:O fi. Dar nu a murit nimeni de o "paine mai alba", ba chiar era un deziderat al nostru, tuturor, pe vremea Marelui, Unicului si apoi Imbalsamatului cu Pb ( o fi fost pescar?)
Probabil e vorba de pelicula impermeabila pe care faina fiarta ar face-o pe o bila, nepermitand iesirea aromelor. Posibil. Dar asta fac si ouale fierte. A verificat cineva dintre voi diferenta? Nu-s carcotas, doar curios!
Prin fierbere se depune doar un strat subtire din oul fiert pe exteriorul Boilisului. Pe cind Faina de griu este in toata bila.teacher64 scrie: Dar asta fac si ouale fierte. A verificat cineva dintre voi diferenta? Nu-s carcotas, doar curios!
Fara gluma acum , ca si asa m-am saturat de Razvan asta al vostru - daca vrei musai sa introduci faina de griu in mix - usuca niste paine si da-o prin mixer - o sa ia pesmet de paine - cu asta poti ajusta mixul fara probleme , fara sa ai necazurile sus mentionate . Mai simplu este sa cumperi pesmet de la brutarie si rezolvi lucrarea . Stiu pe cineva care a dat 100 kg de pesmet in apa ( ca atare !) la mansa 1 de calificari Hobaia 2003 si a luat locul 2 in sectorul lui - sigur ca a inglobat in pesmetul ala alte lucruri - gen spartura boilies , pellete , seminte , samd . E o "paine" de mincat la pesmet !teacher64 scrie:O fi. Dar nu a murit nimeni de o "paine mai alba", ba chiar era un deziderat al nostru, tuturor, pe vremea Marelui, Unicului si apoi Imbalsamatului cu Pb ( o fi fost pescar?)
Probabil e vorba de pelicula impermeabila pe care faina fiarta ar face-o pe o bila, nepermitand iesirea aromelor. Posibil. Dar asta fac si ouale fierte. A verificat cineva dintre voi diferenta? Nu-s carcotas, doar curios!
val tu ai incercat sa bagi pesmet in boiles? daca da cu ce rezultateVal Pangica scrie:Fara gluma acum , ca si asa m-am saturat de Razvan asta al vostru - daca vrei musai sa introduci faina de griu in mix - usuca niste paine si da-o prin mixer - o sa ia pesmet de paine - cu asta poti ajusta mixul fara probleme , fara sa ai necazurile sus mentionate . Mai simplu este sa cumperi pesmet de la brutarie si rezolvi lucrarea . Stiu pe cineva care a dat 100 kg de pesmet in apa ( ca atare !) la mansa 1 de calificari Hobaia 2003 si a luat locul 2 in sectorul lui - sigur ca a inglobat in pesmetul ala alte lucruri - gen spartura boilies , pellete , seminte , samd . E o "paine" de mincat la pesmet !teacher64 scrie:O fi. Dar nu a murit nimeni de o "paine mai alba", ba chiar era un deziderat al nostru, tuturor, pe vremea Marelui, Unicului si apoi Imbalsamatului cu Pb ( o fi fost pescar?)
Probabil e vorba de pelicula impermeabila pe care faina fiarta ar face-o pe o bila, nepermitand iesirea aromelor. Posibil. Dar asta fac si ouale fierte. A verificat cineva dintre voi diferenta? Nu-s carcotas, doar curios!