Canepa in nada

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Avatar utilizator
teacher64
veteran
Mesaje: 768
Membru din: 03 Mar 2007 12:25
Localitate: Timisoara
Contact:

Canepa in nada

Mesaj de teacher64 » 23 Ian 2008 16:42

Am cumparat ceva canepa ( seminte) natur. Cum o folositi? Prajita tare sau numai putin? Macinata grosier sau fin? Ori fiarta?! Pana acum, am folosit numai canepa gata preparata, prajita sau fiarta, din magazine, iar asta cruda am bagat-o direct in nada, dar nu m-a incantat, banuiesc ca trebuie totusi preparata. Banuiesc ca daca o prajesc, trebuie obligatoriu macinata si framantata in pastura, altfel pluteste :oops:
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))

florinw
senior member
Mesaje: 417
Membru din: 29 Sep 2005 21:35
Localitate: germania

Re: Canepa in nada

Mesaj de florinw » 23 Ian 2008 18:36

teacher64 scrie:Am cumparat ceva canepa ( seminte) natur. Cum o folositi? Prajita tare sau numai putin? Macinata grosier sau fin? Ori fiarta?! Pana acum, am folosit numai canepa gata preparata, prajita sau fiarta, din magazine, iar asta cruda am bagat-o direct in nada, dar nu m-a incantat, banuiesc ca trebuie totusi preparata. Banuiesc ca daca o prajesc, trebuie obligatoriu macinata si framantata in pastura, altfel pluteste :oops:
potzi sa o prajesti sau nu (eu prefer neprajita) dar daca o prajesti fao undeva in curte sau cel putzin cind nu mai e nimeni acasa :mrgreen: :mrgreen: eu o oparesc (nu o fierb) o pun intro oala ,ii pun o lingura de sare de mare la kg cinepa ii torn apa clocotita sa o acopere bine ii pun un capac si asa ramine sa se raceasca. nu ii pun nici un fel de arome,consider ca aroma ei este cea care trebuie sa predomine,daca o vrei mai "puturoasa" prajesteo sau amesteca prajita cu neprajita.am incercat si cu zahar dar am avut impresia ca mai bine doar cu sare.o folosesc doar in groundbait .

ticu
Moderator
Mesaje: 605
Membru din: 30 Aug 2006 19:06
Localitate: Lugoj
Contact:

Mesaj de ticu » 23 Ian 2008 19:02

Si eu tot cam asa o folosesc,o pun la imuiat cu sare vreo doua zile apoi o pun la fiert foarte putin pentru grundbait .O mai folosesc si la mix din ciind in cind dar prajita si macinata.

cipibm
senior member
Mesaje: 333
Membru din: 19 Mai 2007 20:13
Localitate: baia mare
Contact:

Mesaj de cipibm » 23 Ian 2008 19:16

Eu pun canepa intr-un termos mai mare sau intr-o lada izoterma(frigorifica),asta in functie de cantitatea de care am nevoie,pun putina sare si torn apa clocotita dupa care astup recipientul.In acest fel in 5-6 ore am canepa numai buna de folosit.

Avatar utilizator
gusti
senior member
Mesaje: 485
Membru din: 17 Feb 2006 22:36
Localitate: Timisoara

Mesaj de gusti » 23 Ian 2008 22:51

eu o fierb pina crapa boabele si dupa aia o pun peste galeata de porumb inmuiat si o acopar cu un capac. ;-)

Avatar utilizator
Razvan.D
maniac
Mesaje: 1407
Membru din: 14 Mai 2005 14:17
Localitate: Belgium

Mesaj de Razvan.D » 23 Ian 2008 23:19

personal o folosesc numai asa atunci cand o folosesc ......
pui canepa la-nmuiat intr-o galeata tot cu apa de cumparat.spun apa de cumparat pt ca cea de la robinet contine clor. se mai poate folosi apa baltii sau raului unde pescuiesti.se lasa canepa la-nmuiat o zi dupa care se fierbe cam 10-15 min de cand da in clocot.ideal este sa urmaresti cand semintele incep sa-ncolteasca.imediat ce se vad primii germeni albi poti lua oala de pe foc.canepa va continua sa-ncolteasca in apa calda si va fi gata a doua zi.nu se pune zahar.
xxxxxxx

Avatar utilizator
mosharu
maniac
Mesaje: 2545
Membru din: 20 Apr 2007 17:14
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de mosharu » 23 Ian 2008 23:44

Razvan.D scrie:personal o folosesc numai asa atunci cand o folosesc ......
pui canepa la-nmuiat intr-o galeata tot cu apa de cumparat.spun apa de cumparat pt ca cea de la robinet contine clor. se mai poate folosi apa baltii sau raului unde pescuiesti.se lasa canepa la-nmuiat o zi dupa care se fierbe cam 10-15 min de cand da in clocot.ideal este sa urmaresti cand semintele incep sa-ncolteasca.imediat ce se vad primii germeni albi poti lua oala de pe foc.canepa va continua sa-ncolteasca in apa calda si va fi gata a doua zi.nu se pune zahar.


Se pune o lingura de sare FARA IOD per kg. si zeama NU se arunca, o poti baga in groundbaits.
SAU, daca ai aragaz, prajeste-o( atat cat ai nevoie pt o nadire odata) direct pe balta si amesca-o in groundbaits.





Ai mareeeeeeeeeeeee grija.....A NU SE TRAGE PE NAS :lol: :lol: :lol:

Avatar utilizator
Razvan.D
maniac
Mesaje: 1407
Membru din: 14 Mai 2005 14:17
Localitate: Belgium

Mesaj de Razvan.D » 24 Ian 2008 00:53

am si prajit canepa dar am avut rezultate mai slabe dar stii cum e fiecare balta cu secretul ei ;-)
xxxxxxx

Avatar utilizator
teacher64
veteran
Mesaje: 768
Membru din: 03 Mar 2007 12:25
Localitate: Timisoara
Contact:

Mesaj de teacher64 » 24 Ian 2008 07:18

CristianSurdu scrie:[
Ai mareeeeeeeeeeeee grija.....A NU SE TRAGE PE NAS :lol: :lol: :lol:
De ce?! ;-) Poate-mi place, si adio pescuit! :D :mrgreen: :mrgreen:
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))

Avatar utilizator
boosterman
veteran
Mesaje: 740
Membru din: 28 Iun 2006 22:02
Localitate: Suceava
Contact:

Mesaj de boosterman » 24 Ian 2008 19:21

Oho profesoreeee :lol: :lol:
Nimeni nu moare virgin. Viata i-o trage fiecaruia cel putin o data.

Scrie răspuns