Spirulina

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Avatar utilizator
florioro
veteran
Mesaje: 654
Membru din: 14 Apr 2005 07:47
Contact:

Spirulina

Mesaj de florioro » 10 Feb 2008 12:10

Ce este spirulina?
Ce eficienta are folosirea acesteia in mix?
Ce rol are in compozitie?
Totul pentru crap
www.crap.com.ro

ticu
Moderator
Mesaje: 605
Membru din: 30 Aug 2006 19:06
Localitate: Lugoj
Contact:

Mesaj de ticu » 10 Feb 2008 12:37

Spirulina,este un extract natural,100% ,care se dezvolta in unele lacuri subtropicale ale Australiei.Spirulina mai este si cunoscuta,ca alga albastra-verzuie sau spirulina placton,reprezinta cea mai bogata sursa de proteine usor digerabile si furnizeaza organismului toti aminoacizi esentiali.Ca-m asta ar fi descrierea spirulinei

florin-v
member
Mesaje: 124
Membru din: 19 Ian 2007 10:12

Mesaj de florin-v » 10 Feb 2008 20:06

Bravo, un "copy- paste" reusit.....vezi ca o mai gasesti si in alta parte !!!!!

ticu
Moderator
Mesaje: 605
Membru din: 30 Aug 2006 19:06
Localitate: Lugoj
Contact:

Mesaj de ticu » 10 Feb 2008 20:19

florin-v scrie:Bravo, un "copy- paste" reusit.....vezi ca o mai gasesti si in alta parte !!!!!
Nu este copy-paste,am si eu mai multi ani de sport in spate,deacolo le stiu pe asteae.Daca ai ceva personal cu mine,spuneo.

ticu
Moderator
Mesaje: 605
Membru din: 30 Aug 2006 19:06
Localitate: Lugoj
Contact:

Mesaj de ticu » 10 Feb 2008 20:22

florin-v scrie:Bravo, un "copy- paste" reusit.....vezi ca o mai gasesti si in alta parte !!!!!
Si hai sa lasam off-topic-ul deoparte,nu are rost sa stricam topicul omului.

Avatar utilizator
laurkro
senior member
Mesaje: 403
Membru din: 25 Aug 2007 23:04
Localitate: medias
Contact:

Mesaj de laurkro » 10 Feb 2008 20:56

Ticule , nu te enerva aiurea, omul a cerut o informatie, i-ai dat-o, nu conteaza de unde...lasa-i pe provocatori in pace...

Avatar utilizator
Razvan.D
maniac
Mesaje: 1407
Membru din: 14 Mai 2005 14:17
Localitate: Belgium

Mesaj de Razvan.D » 10 Feb 2008 21:13

florin-v scrie:Bravo, un "copy- paste" reusit.....vezi ca o mai gasesti si in alta parte !!!!!
daca te crezi super destept de ce nu ai fost in stare sa raspunzi tu primul la aceasta intrebare? e x oara ca vi aici si te iei de Ticu ,daca ai o problema cu el spunei aici in fata dar se pare ca nu ai tupeul esti mai sorcova decat sorcovele daca intelegi aluzia bre florin-v ;-)
scz pt off-topic

Avatar utilizator
teacher64
veteran
Mesaje: 768
Membru din: 03 Mar 2007 12:25
Localitate: Timisoara
Contact:

Mesaj de teacher64 » 10 Feb 2008 21:21

Uite aici un copy-paste adevarat: ;-)

"Unele alge, mai exact microalgele precum chlorella, alga verde-albastruie (Aphanizomenon flos-aquae) si spirulina, contin mai multa clorofila decat orice alte alimente. Continutul lor de clorofila poate fi chiar mai mult decat dublat, daca se adopta unele conditii mai speciale de cultivare. Cele trei plante acvatice enumerate mai sus sunt cele mai acceptate si cunoscute dintre toate microalgele cunoscute de specialisti.

Avand forma spiralata si culori ce variaza intre verde inchis si verde-albastrui, acestea au dimensiuni masurabile in microni (milionimi de metru). Se pare ca ele ar fi fost primele forme de viata pe Terra. De pilda, in spirulina putem descoperi trei milioane si jumatate de ani din existenta planetei noastre codificati in acizii sai nucleici - ADN si ARN. In acelasi timp, toate microalgele furnizeaza respiratia proaspata originara, care a condus la dezvoltarea vietii pe pamant. Au existat perioade in istoria omenirii cand multi au trebuit sa se intoarca la aceste forme primare de viata, ca suport nutritiv de supravietuire.

Microalgele se afla undeva la hotarul dintre regnul vegetal si cel animal, oferind avantaje nutritive unice. In stare deshidratata, pe langa clorofila, mai gasim si o bogata sursa de proteine, beta-caroten si acizi nucleici pe care le contin orice alte alimente din carne sau vegetale. Cantitatea foarte mare de ARN si ADN justifica increderea specialistilor in calitatile de regenerare celulara si incetinire a proceselor de imbatranire. Sa remarca, totusi, ca excesul de acizi nucleici aduce si riscul cresterii nivelului acidului uric in organism, provocand astfel pierderea calciului, aparitia calculilor renali si instalarea gutei. De aceea, este nevoie de o dozare atenta in administrarea acestora.

Majoritatea fabricantilor de produse pe baza de microalge insista - in dorinta lor de a-si atrage clientela - asupra continutului ridicat de clorofila, avand in vedere calitatile terapeutice, de detoxifiere si regeneratoare ale proteinelor, beta-carotenului, ale acizilor grasi omega-3 si gama-linoleici ce se afla in corofila.

In general, spirulina are efecte de intretinere si tonifiere, fiind utila pentru tratarea unor deficiente, dar, totodata, ofera o actiune de "curatare" a organismului. Cei cu un organism slabit, sau care asimileaza greu hrana o pot folosi, datorita proprietatii de a fi usor digerata si absorbita in organism. O mare parte din proteinele sale se gasesc sub forma de biliproteina, care este "predigerata" chiar de catre spirulina. O mare parte din carbohidratii sai sunt desfacuti in ramnoza, iar o parte mai mica (dar importanta) in glicogen. Acestea furnizeaza organismului energie foarte curand dupa ingerarea lor. Aceia care exagereaza cu consumul de proteine animale - care nu se asimileaza si devin o povara pentru corp - vor putea sa beneficieze mai mult de aportul de proteine speciale ale spirulinei. In general, bolnavii supraponderali, hipoglicemici, diabetici, cancerosi, artritici, sau cu alte afectiuni similare, pot avea un ajutor pretios in spirulina. Consumul a 10-15 gr zilnic dintr-o astfel de proteina devine satisfacator pentru organism, putand inlocui in cea mai mare proportie proteinele animale. Un rol important il joaca spirulina in alimentatia unui bolnav cu severa afectare a ficatului rezultata din consumul exagerat de alcool sau alimente cu efect distructiv asupra nutrientilor, sau droguri. Spirulina protejeaza rinichii impotriva efectelor unor medicamente foarte puternice.

Conform principiilor nutritiei si dietoterapiei chineze traditionale, spirulina are urmatoarele proprietati: mireasma usor sarata, energie racoroasa, creste secretia de fluide de tip Yin, foarte nutritiva, detoxifianta a rinichilor si ficatului, imbunatateste calitatea sangelui, curata vasele arteriale, inhiba dezvoltarea fungiilor, bacteriilor si fermentilor.

Spirulina este folosita in tratamentul anemiei, hepatitelor, gastritelor si altor procese inflamatorii, al diabetuuli, hipoglicemiei, obezitatii, malnutritiei, in tonifierea pielii si in afectiuni cronice ale pielii; imbunatateste imunitatea. Dar, este contraindicata pentru bolnavii cu edeme (care retin apa) sau blocaje ale fluidelor ce iriga abdomenul inferior. De remarcat efectul inhibitor in formarea cancerului de colon, datorita prezentei pigmentului albastru de phycocianina (o biliproteina). Sunt putine alimentele care au pigmenti albastri. Acestia - existenti in spirulina - au efecte astringente si de remisie a inflamatiilor. Tot phycocianina este responsabila de acumularea de aminoacizi in creier, pentru formarea neurotransmitatorilor, ceea ce mareste capacitatile mentale ale individului. Continutul bogat in acid gama-linoleic (AGL), ca si de prostaglandina face din spirulina un factor de sporire a imunitatii demn de luat in seama, mai ales de catre persoanele care duc lipsa de AGL.

Si, o ultima obervatie interesanta: peretele celular al spirulinei este compus din mucopolizaharide (MPZ) - niste zaharuri complexe intercalate cu zaharuri simple, aminoacizi si, uneori, cu proteine. Acestea sunt complet digerabile, putand inlocui cu succes alte vegetale, seminte sau chiar alge care contin greu digerabila celuloza. In plus, MPZ sunt creditate cu capacitatea de a intari tesuturile corpului uman, facandu-le mai elastice si mai rezistente, avand si un efect puternic antiinflamator. Acestea pot veni in ajutorul persoanelor cu activitati fizice intense precum si varstnicilor. MPZ sunt utilizate si pentru intarirea tesuturilor inimii si impotriva deprecierii arterelor, putand proteja sistemul vascular prin reducerea grasimilor din continutul sangelui.

Problema este ca alegerea produselor trebuie facuta in raport cu datele individuale si nu prin generalizarea asupra tuturor persoanelor. Desigur, producatorii resping ideea aceasta, pentru a nu-si reduce vanzarile. Trebuie sa va spun ca, in Statele Unite, utilizarea in scopuri medicale a microalegelor este interzisa - deocamdata - datorita faptului ca s-au inregistrat si efecte negative asupra unor pacienti. De pilda, aparitia unor tulburari digestive si a unor dureri de cap, desi sunt considerate indicii de beneficitate a terapiei, sunt uneori prea persistente. Cu cat pacientul este mai grav intoxicat, cu atat mai mica va fi doza de inceput, lucru pe care nu toti medicii il cunosc. S-a mai observat ca, in urma unor clisme, a rezultat o absorbtie incompleta a tabletelor de spirulina la nivel intestinal. Se stie ca microalgele sunt hidrofile. De aceea, se recomanda zdrobirea tabletelor cu dintii si o cantitate mare de lichide. Daca lichidul nu este o supa calda, ci pur si simplu apa rece, atunci este bine sa se administreze cu o jumatate de ora inainte de masa, pentru a evita diluarea tabletei in sucurile gastrice.

Asadar, spirulina, ca si celelalte microalge, este un mijloc terapeutic valoros, dar nu poate fi consumata fara sfatul unor specialisti veritabili.


de Adrian Florea
Mare maestru al federatiei mondiale de qigong"
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))

Avatar utilizator
florioro
veteran
Mesaje: 654
Membru din: 14 Apr 2005 07:47
Contact:

Mesaj de florioro » 10 Feb 2008 21:34

@ticu, Razvan
Nu are rost sa raspundeti la provocari.
@Teacher
O prezentare mai mult decat stiintifica.

Daca este introdusa in nada ii da valoare acesteia si daca da in ce sens?
Crapul isi poate da seama de valoarea spirulinei, ar recunoaste-o in nada noastra?
Totul pentru crap
www.crap.com.ro

dolfyn
new member
Mesaje: 18
Membru din: 15 Noi 2006 08:11
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de dolfyn » 11 Feb 2008 10:14

http://www.crap.ro/pagina/4/68/atractan ... cibet.html

de aici am aflat si eu de spirulina. nu stiu daca e de efect sau nu pe cat spune. dar oricum o sa vreau sa fac probe sa vad ce o sa iasa. sunt prea la inceput in ale pescuitului in general sa pot imi pot da cu parerea ... :oops:
de obicei numai citesc over and over again posturi peste posturi da de o sa imi intre si mie ceva stiinta in cap :lol:

Scrie răspuns