Pierdere nutritiva ... II
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- Dan Cristian
- veteran
- Mesaje: 601
- Membru din: 16 Feb 2008 17:58
- Localitate: Galati
- Contact:
Pierdere nutritiva ... II
Credeti ca prin fierberea "bilelor", se pierde o mare parte din substantele nutritive, pe care acestea le contin ? Mai are rost, sa mai adaugam o serie, de atractanti, indulcitori si arome, daca in final fierbem boilies-urile ?
Credeti ca un boilies fiert, are mai putine sanse sa prinda crap, decat un boilies care nu a fost fiert ?
Este necesar, ca in vasul in care fierbem bilele, in apa, sa adaugam o mica "infuzie" de arome, pentru o asimilare mai buna !?!
Multumesc
P.S.: Mai era un topic, de genul asta, dar eu unul, nu-l mai gasesc.
Credeti ca un boilies fiert, are mai putine sanse sa prinda crap, decat un boilies care nu a fost fiert ?
Este necesar, ca in vasul in care fierbem bilele, in apa, sa adaugam o mica "infuzie" de arome, pentru o asimilare mai buna !?!
Multumesc
P.S.: Mai era un topic, de genul asta, dar eu unul, nu-l mai gasesc.
Re: Pierdere nutritiva ... II
Fierberea este un rau necesar.Tocmai de aceea pentru fierbere se prefera timpul acesta foarte scurt, si mai nou au aparut metode de fierbere cu aburi( nu stiu prea multe despre ele). Nu cred ca un boilies fiert are mai putine sanse (pot fi cazuri unde are mai putine sau cazuri unde are mai multe).Dan Cristian scrie:Credeti ca prin fierberea "bilelor", se pierde o mare parte din substantele nutritive, pe care acestea le contin ? Mai are rost, sa mai adaugam o serie, de atractanti, indulcitori si arome, daca in final fierbem boilies-urile ?
Credeti ca un boilies fiert, are mai putine sanse sa prinda crap, decat un boilies care nu a fost fiert ?
Este necesar, ca in vasul in care fierbem bilele, in apa, sa adaugam o mica "infuzie" de arome, pentru o asimilare mai buna !?!
Multumesc
P.S.: Mai era un topic, de genul asta, dar eu unul, nu-l mai gasesc.
Daca adaugi arome in vasul de fierbere le consumi degeaba.
Asociatia Pescar Sportiv -APS
http://www.pescar-sportiv.ro/
http://www.pescar-sportiv.ro/
@ dan cristian,
cand fierbi bilele se pierde o mica cantitate dar doar din stratul de suprafata al boiliesului. Are rost sa adaugam arome, lichide nutritive si altele pt ca nu toate sunt "spalate" la fierbere, mare parte raman inchise in boilies si ies in apa la pescuit. O alta solutie ar fi sa torni lichid nutritiv peste bilele facute cu 24h inainte. Le poti lasa 12h inainte de partida sau poti sa le bagi la congelator si te tin si un an, iar cand le scoti sunt proaspete ca in prima zi.
cand fierbi bilele se pierde o mica cantitate dar doar din stratul de suprafata al boiliesului. Are rost sa adaugam arome, lichide nutritive si altele pt ca nu toate sunt "spalate" la fierbere, mare parte raman inchise in boilies si ies in apa la pescuit. O alta solutie ar fi sa torni lichid nutritiv peste bilele facute cu 24h inainte. Le poti lasa 12h inainte de partida sau poti sa le bagi la congelator si te tin si un an, iar cand le scoti sunt proaspete ca in prima zi.
Carpfishing... A way of life!
depinde... de oua!gusti scrie:bilele ne -fierte nu se altereaza mai repede dupa decongelare?
Fara gluma! Daca faci solubile nefierte cu lapte de porumb (sau guma arabica- nu sariti!!! ) in loc de oua, tin la infinit daca le usuci bine, la umbra si la curent de aer (calorifer... ). Si mai bine le re-hidratezi pe balta, in vreun dip, decat sa umpli congelatorul.
Nu c-as fi vreun expert, dar am incercat 2-3 mini-ture prin decembrie, din mixul lui Bruno si stau prin sertare si acum, mai bine ca posmagii din armata. La fel si alea "fierte" la microunde.
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))
- apetrea adrian
- senior member
- Mesaje: 429
- Membru din: 28 Mar 2006 07:29
- Contact:
- Dan Cristian
- veteran
- Mesaje: 601
- Membru din: 16 Feb 2008 17:58
- Localitate: Galati
- Contact:
-
- senior member
- Mesaje: 368
- Membru din: 20 Dec 2007 23:49
- Localitate: Bucuresti
parerea mea este ca se pierde o cantitate importanta din anumite substante iar altele in totalitate cum ar fi betaina,iar ce ramane in interior acolo ramane,spun asta deaoarece am observat ca o bila fiarta nedipuita in apa se va rehidrata si va absorbi in loc sa degaje.
eu cu fierturi mas incumeta doar la capturi mai izolat sau la carlig,de ce sa ma complic cand solubilele nu sunt perisabile,nu se pierde nimic din calitatile substantelor adaugate,atrag mult mai repede pestii pe vad etc
eu cu fierturi mas incumeta doar la capturi mai izolat sau la carlig,de ce sa ma complic cand solubilele nu sunt perisabile,nu se pierde nimic din calitatile substantelor adaugate,atrag mult mai repede pestii pe vad etc
APCR-CS CARPZONE
- Dan Cristian
- veteran
- Mesaje: 601
- Membru din: 16 Feb 2008 17:58
- Localitate: Galati
- Contact:
De asta imi era frica, intr-un fel este frectie la picior de lemn, in prima faza maximizam valoarea nutritiva a bilelor, prin diferite elemente externe, iar apoi, prin fierbere se scade nivelul nutritiv si puterea de atractie (stratul de la suprafata inchizandu-se). Ce este de facut ?George-Alexandru scrie:parerea mea este ca se pierde o cantitate importanta din anumite substante iar altele in totalitate cum ar fi betaina,iar ce ramane in interior acolo ramane,spun asta deaoarece am observat ca o bila fiarta nedipuita in apa se va rehidrata si va absorbi in loc sa degaje.
-
- senior member
- Mesaje: 368
- Membru din: 20 Dec 2007 23:49
- Localitate: Bucuresti