Betaina

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

adi.oprea
veteran
Mesaje: 868
Membru din: 15 Ian 2007 19:55
Localitate: Alba Iulia
Contact:

Mesaj de adi.oprea » 13 Apr 2008 10:44

Din ce vad eu tu pui discutia intr-o sfera de conflict personal.
Subiectul topicului nu esti TU sau EU !
1.Faptul ca GLM-ul are un continut de betaina nu inseamna ca cineva o
si extrage de aici.
EX: Minamino contine zahar, dar zaharul nu se extrage din Minamino !
Spune un producator de nade care face acest lucru si dovedeste.E cel mai
simpu si eu imi voi cere scuze PUBLIC si ridic afirmatia asta pusa pe umerii
tai.OK ?
2."Gogosile" care tu le pudrezi cu "zaharul" extras din SFECLA (beta
vulgaris) degeaba le arunci acum in apa,nu v-or fi in nici un fel mai
"solubile",singurul lucru solubil va fi zaharelul.
Sa nu lungim povestea cred ca cel mai indicat este sa citesti articolul din nou EXACT cum l-ai publicat si sa raspunzi intrebarilor mele numarul 1,2 si 3 si cred ca este de ajuns.

PS.Faptul ca pe astia 2 ii chiama Oprea nu inseamna automat ca sunt extrasi din aceeasi......Daca pentru tine asta-i un lucru relevant cred ca ar trebui sa te gandesti cati de Mateianu sunt in tara asta.

PPS.Nici Oprea si nici Mateianu nu sunt marci inregistrate.
Sa nu-ti fie frica de perfectiune, niciodata nu o sa o atingi

Avatar utilizator
marian_oprea
member
Mesaje: 126
Membru din: 15 Sep 2007 21:55

Mesaj de marian_oprea » 13 Apr 2008 13:13

Vladut, dupa cum spune si Adi e clar ca nu poti duce o discutie pur tehnica. Discutia se poarta pe seama betainei si a GLM-ului. Atat!

Daca tu imi aduci mie dovada ca vreun producator extrage betaina din GLM, eu imi cer scuze in mod public. Pana atunci, ia de buna sursa tuturor producatorilor de betaina: sfecla de zahar. Ai dreptate, betaina e prezenta in multe forme de viata si nu m-ar prinde mirarea, ca intr-o oarecare masura, sa continem si noi betaina. Sper ca nu te gandesti sa o extragi vreodata din tine! :D :D

Am citit articolul tau o data...m-a durut intr-adevar inima. :D :D

Cred ca e extras din invidie.

Cam asta e tot ce am avut de spus pe tema subiectului asta.

Avatar utilizator
vladut mateianu
veteran
Mesaje: 503
Membru din: 23 Ian 2008 13:50
Contact:

Mesaj de vladut mateianu » 13 Apr 2008 13:41

@adi oprea

Intotdeauna cand vei pune intrebari pe un ton civilizat , iti voi raspunde. eu sau cineva care doreste sa te ajute. Dar atata timp cat le pui ironic si pus pe harta, pe mine ma pierzi....

@marian oprea

Mie nu imi trebuie scuzele tale publice. Cine esti tu ? :roll: In tara asta, fiecare este liber sa aiba propriile pareri, indiferent daca sunt bune sau rele.Diferenta dintre noi este ca eu imi petrec pe balta mai multe zile decat ore petreci tu la calculator. Atat. De aceea, poate gandim altfel.

PS Daca vrei si parerea unui adevarat specialist, un om pe care eu personal il respect foarte mult ptr cunostiintele in domeniu, hai sa-l rugam pe Cezar Panait sa ne lumineze.....

Avatar utilizator
marian_oprea
member
Mesaje: 126
Membru din: 15 Sep 2007 21:55

Mesaj de marian_oprea » 13 Apr 2008 15:28

Cred ca ai gresit omul caruia sa ii pui placa cu orele petrecute pe balta. :D :D

Ai dreptate cu libertatea fiecaruia de a-si exprima parerile. Ce legatura are cu subiectul? :shock:

Sa vedem ce are de zis Dl Cezar Panait...

Avatar utilizator
vladut mateianu
veteran
Mesaje: 503
Membru din: 23 Ian 2008 13:50
Contact:

Mesaj de vladut mateianu » 13 Apr 2008 18:08

"....se poate obtine si din plante si din animale. Cea mai buna se pare ca este cea obtinuta din scoica cu buza verde(GLM)."

Sa vedem cine poate contrazice afirmatia mea. (preluata de la Ken) :!:

adi.oprea
veteran
Mesaje: 868
Membru din: 15 Ian 2007 19:55
Localitate: Alba Iulia
Contact:

Mesaj de adi.oprea » 13 Apr 2008 18:36

Vladut vad ca te tot agati de acelasi “fir de par” si eviti raspunsul la intrebarea nr 1.
Nu mai astept alt raspuns la aceata intrebare!
Raspunde te rog intrebarilor 2 si 3 si consider subiectul incheiat.E ok?
Intrebarea 2:
Aromele sunt doar de doua feluri ?
Intrebarea 3:
CSL-ul are alcool ?
Din punctual meu de vedere intrebarile sunt puse in mod civilizat iar raspunsul il astept de la tine nu de la altcineva care vrea sa ma ajute,de harta nici nu mai vorbesc si-ti spun doar atat ca eu nu ti-am pocit numele intr-un fel sau altul in NICIUNA din postarile mele si nici nu l-am alaturat altui personaj de poveste.Sper ca esti convins de acest fapt.
PS:Faptul ca ne petrecem mai mult sau mai putin timpul pe balta nu reflecta neaparat si cunostintele care le avem.
In orice domeniu meseriasii buni sunt ceva si meseriasi vechi sunt altceva.

Te rog raspunsurile pentru 2 si 3.
Sa nu-ti fie frica de perfectiune, niciodata nu o sa o atingi

PANAIT CEZAR
senior member
Mesaje: 411
Membru din: 23 Oct 2004 17:52

Impacare

Mesaj de PANAIT CEZAR » 13 Apr 2008 20:48

O sa incerc ,pe cit posibil ,sa ajut sa lamurim acele probleme puse de domnul Adi Oprea,strict stiintific,lasind la o parte disputa din acest subiect al forumului.Daca gresesc undeva se pot aduce completari sau modificari,nimic nu este perfect pe lumea asta:
1.C.S.L.-ul nu contine alcool.Compozitia lui este

-proteina cruda 40%
-zahar 22%
-ulei
- amidon
-nitrogen
Bogat in extracte de drojdii,peptone,aminoacizi,proteine solubile,acid lactic,vitaminele B complex fara thiamina.Are PH 3,7-4,1.Se obtine din porumb germinat inmuiat in tancuri la 45-52 C unde se introduce 0,1-0,2% SO2.
2.Domnul Adi Oprea:"Autorul spune ca betaina se obtine din plante si animale,cea mai buna fiind extrasa din GLM si creeaza solubilitatea bilelor."Nu ,in articol scrie"....,se poate obtine SI din plante si din animale.Cea mai buna se pare ca este cea obtinuta din scoica cu buza verde...,.....,Creeaza sulublitate stratului superior al bilelor"Deci aici putem observa ca domnul Adi Oprea nu a citit cu atentie ce scrie in articol.
Intr-adevar,atit Betaina TMG cit si Betaina HCL se extrag in general din sfecla,dar asta nu inseamna ca betaina nu se poate extrage si din altceva daca exista interes si motive deosebite.
3.Aici nici nu vreau sa fac comentarii:nici macar nu vreau sa-mi imaginez ca domnul Vladut nu stie care sint solventii aromelor,dar cred ca exprimarea implicita este ca In general cei mai folositi solventi ai aromelor sint cei doi enuntati mai sus.Sint sigur ca nici domnul Adi nu crede asa ceva.
Parerea mea este ca acest articol a fost scris in fuga(lipsa de timp) si chiar daca s-au strecurat anumite greseli nu putem sa punem pe cineva la zid.In plus ,articolul a fost scris de mult si sint sigur ca are povestea lui,care nu o stie decit autorul.Va rog sa nu absolutizam la limita totul si sa fim mai intelegatori.
Orice s-ar intimpla fii om,peste n-ai cum sa devii!

adi.oprea
veteran
Mesaje: 868
Membru din: 15 Ian 2007 19:55
Localitate: Alba Iulia
Contact:

Mesaj de adi.oprea » 13 Apr 2008 22:19

@PANAIT CEZAR
Va multumesc pentru interventia facuta de d-voastra la cererea lui Vladut Mateianu mai mult ca ceea ce scrieti d-voastra este perfect adevarat.Am cautat numele d-voastra pe “lista” pescarilor de competie si nu v-am gasit ceea ce ma face sa cred ca interventia d-voastra nu prezinta interese ascunse.
Am totusi doua afirmati ale d-voastra cu,care eu nu sunt perfect de accord:
1.CITAT: “asta nu inseamna ca betaina nu se poate extrage si din altceva daca exista interes si motive deosebite”
Nu am contestat nici pana acum acest fapt insa noi vorbim aici de betaina folosita 100% in compozitia nadelor nu cu alte interese sau alte motive.
2.CITAT: “acest articol a fost scris in fuga(lipsa de timp)”
Cred ca atunci cand nu esti in stare sa faci ceva constructiv din diverse motive inclusiv lipsa timpului sau a cunostintelor sau a modului coerent de exprimare mai bine nu o faci pentru ca te compromiti.
Inca o data va multumesc pentu interventia d-voastra.
Concluziile mele dupa postarea d-lui Panait sunt :
La intrebarea 1 adevar 50% Mateianu si 50 % Oprea
La intrebarea 2 adevar 0% Mateianu restul Oprea
La intrebarea 3 adevar 0% Mateianu restul Oprea
Vladut ramane asa esti de acord cu omul tau ?
Daca da inseamna ca nu m-am facut chiar de rusine.
PS.D-l Panait daca aveti timp v-am trimis PM.
Cu stima Adi Oprea
Sa nu-ti fie frica de perfectiune, niciodata nu o sa o atingi

Avatar utilizator
vladut mateianu
veteran
Mesaje: 503
Membru din: 23 Ian 2008 13:50
Contact:

Mesaj de vladut mateianu » 14 Apr 2008 06:30

Sunt perfect de acord, doar ca eu continui sa cred ca CSl-ul contine alcool...si voi incerca sa demonstrez asta.

Multumesc ptr interventie Cezar ! ;-)

radu ratusca
new member
Mesaje: 21
Membru din: 09 Feb 2008 22:27

Mesaj de radu ratusca » 14 Apr 2008 22:18

Poti sa crezi in continuare dar din pacate CSL-ul nu contine alcool. As putea sa-ti dau si un link cu ce contine exact acesta , dar nu meriti efortul.
In schimb iti voi oferi un link despre betaina http://www.anti-aging-systeme.com/menu/ ... helatizare
asta ca sa-ti mai largesti orizontul.
P.S. schimba si eticheta la CSL (alcool de porumb) de la propria gama.
P.S. 2 mai pui scrum de tigara in bile?

Scrie răspuns