Porumb conservat cu palinca
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Porumb conservat cu palinca
Salutare tuturor,
Va rog sa-mi spuneti o reteta pentru porumbul conservat cu palinca (ce fel de palinca se foloseste, este buna si cea din comert - cea folosita ca bautura alcoolica, care este dozajul de palinca / kg de porumb etc)
.
Am tot citit despre aceasta nada sau/si momeala, dar nu am vazut nici o reteta referitor la asta.
Este mai bine sa nadim cu el sau sa il folosim ca momeala, sau amandoua au succes?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
FIRE INTINSE!
Cu stima,
Va rog sa-mi spuneti o reteta pentru porumbul conservat cu palinca (ce fel de palinca se foloseste, este buna si cea din comert - cea folosita ca bautura alcoolica, care este dozajul de palinca / kg de porumb etc)
.
Am tot citit despre aceasta nada sau/si momeala, dar nu am vazut nici o reteta referitor la asta.
Este mai bine sa nadim cu el sau sa il folosim ca momeala, sau amandoua au succes?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
FIRE INTINSE!
Cu stima,
danny77
-
- member
- Mesaje: 223
- Membru din: 16 Mar 2004 15:34
- Localitate: Bucuresti
@danny:
In primul rand exista in comert porumb conservat in palinca. Nu stiu cum e, nu am folosit niciodata. Imi fac si eu, insa nu foarte mult, max. 1 borcan pe an. Palinca pe care o folosesc este "de la mama ei" din Baia Mare, cu margelute si tot tacamul. Pun la fiert porumbul, cu indulcitor. Dupa ce a data apa in clocot il tin 30 minute, dupa care il scot si il las la racit. Cand este caldut, il pun in borcan si acopar cu palinca. Cateodata, imi mai acopar si stomacelul cu aceeasi substanta
si visez la dihanii. Sa fiu sincer cu tine, nu am observat un je ne sais quoi vis-a-vis de porumbul astfel preparat. In schimb, o chestie care la mine functioneaza super, mai ales cand nadesc cu porumb usor fermentat cu aroma de anason este urmatoarea: in fiecare an, in octombrie-noiembrie, imi pun in borcane porumb, nefiert, pe care il acopar cu lichior (fructe de padure si capsuni). In fiecare borcan (500 gr.) pun cate un plic de semnite de anason de la Plafar. Las combinatia asta la rece (eu am pivnita, asa ca mi-e mai simplu, daca incerci cred ca frigiderul e ok) si imi iau pe balta cat imi trebuie.
In primul rand exista in comert porumb conservat in palinca. Nu stiu cum e, nu am folosit niciodata. Imi fac si eu, insa nu foarte mult, max. 1 borcan pe an. Palinca pe care o folosesc este "de la mama ei" din Baia Mare, cu margelute si tot tacamul. Pun la fiert porumbul, cu indulcitor. Dupa ce a data apa in clocot il tin 30 minute, dupa care il scot si il las la racit. Cand este caldut, il pun in borcan si acopar cu palinca. Cateodata, imi mai acopar si stomacelul cu aceeasi substanta

@danny:
Eu folosesc zahar brun, nerafinat, de la magazinele de produse naturiste. Pun cam 500 gr. la 1 Kg de porumb. Atentie, din porumbul fiert aleg boabele care mi se par ok (fara sparturi, fisuri, etc.) si-mi rezulta cat sa pun in borcanul de 500 gr. Arome gen vanilie nu pun, pentru ca semintele de anason se macereaza si porumbul preia aroma.
Eu folosesc zahar brun, nerafinat, de la magazinele de produse naturiste. Pun cam 500 gr. la 1 Kg de porumb. Atentie, din porumbul fiert aleg boabele care mi se par ok (fara sparturi, fisuri, etc.) si-mi rezulta cat sa pun in borcanul de 500 gr. Arome gen vanilie nu pun, pentru ca semintele de anason se macereaza si porumbul preia aroma.
Reteta pe care o folosesc pentru conservarea porumbului:
-porumb in lapte
-palinca (adevarata, nu tuica
sau inlocuitori din comert)
-miere
-anason
Pentru un borcan de 450g umplut cu boabe de porumb crude, folosesc doua lingurite de miere, o lingurita rasa de anason (seminte) si apoi umplu cu palinca. Se lasa de toamna pana primavara in anul urmator. La pescuit, zeama (palinca indulcita si aromata) o pun in nada (ajuta la difuzia aromelor in apa).
La aceasta momeala am avut cele mai multe capturi, inclusiv in delta.
Nu trebuie tinute la frigider, se tin ca orice borcan cu gem sau compot si tin de pe un an pe altul (nu fermenteaza nici la temperaturi de 20 grade C). Conditia principala insa este ca palinca sa fie de calitate (peste 60 grade).
-porumb in lapte
-palinca (adevarata, nu tuica

-miere
-anason
Pentru un borcan de 450g umplut cu boabe de porumb crude, folosesc doua lingurite de miere, o lingurita rasa de anason (seminte) si apoi umplu cu palinca. Se lasa de toamna pana primavara in anul urmator. La pescuit, zeama (palinca indulcita si aromata) o pun in nada (ajuta la difuzia aromelor in apa).
La aceasta momeala am avut cele mai multe capturi, inclusiv in delta.
Nu trebuie tinute la frigider, se tin ca orice borcan cu gem sau compot si tin de pe un an pe altul (nu fermenteaza nici la temperaturi de 20 grade C). Conditia principala insa este ca palinca sa fie de calitate (peste 60 grade).
Am venit cu reteta pentru ca inca se mai gaseste porumb in lapte si astfel se combina calitatile porumbului crud cu aromele care plac crapului. Nu am incercat, dar banuiesc ca se pot folosi si alte arome in locul anasonului sau mierii. Totul este natural, fara picatura de aditiv sau conservant sintetic.
-
- member
- Mesaje: 277
- Membru din: 13 Apr 2004 09:58
- Localitate: Mioveni, Arges
Si in spirt medicinal poti, numai ca nu stiu daca crapului ii mai placa. Daca e alcool OK fara conservanti sau alte E-uri poti sa-l folosesti fara probleme. Si palinca este un alcool dublu rafinat. Sunt sigur ca nu aroma de pruna atrage crapul, ci aromele combinate de miere, anason si porumb in lapte. Alcoolul ajuta la imprastierea acestor arome in apa.