primele mele bile
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
primele mele bile
va salut,
sambata trecuta nu am avut ce face si ptr. ca tot mi-a venit coletul cu masuta de rulat bile m-am gandit sa incerc prima mea reteta sa vad ce iese.
ingredientele au fost alese dupa ureche si cam ce am avut in casa la indemana.
am folosit urmatoarele:
malai, gris, pesmet, faina de peste, seminte de "cip cirip" (rasnite), seminte de canepa crude si rasnite, un plic boia dulce si piper dupa gust oua si sirop de porumb.
nu mi-am propus sa le fac solubile sau fierte, am vrut mai mult sa vad cum se ruleaza.
dupa rulare am fiert catva sa vad cum se comporta si observatia facuta atunci de mine a fost ca ies mai legate si mai lucioase.
restul, marea majoritatea le-am lasat pe balcon pe un carton la uscat si acoperite cu o foaie de hartie ca sa nu le ia soarele brusc si sa crape.
duminica am fost la pescuit cu ele si am incercat sa arunc o parte cu cobra , nu am reusit pentru ca nu se uscasera decat la suprafata si se spargeau in aer.
cele fierte au rezistant la arucarea cu cobra.
toate bilele pe care le-am lasat la aer s-au pastrat excelent, am pus unele ca test intr-o punga si le-am lasat la intuneric, pe acestea din urma a "crescut" par.
pana acum, nu este nimic extraordinar, ramane sa incerc un mix facut de specialisti si pana atunci sa caut ceva retete adevarate si nu facute dupa ureche ca asta.
o singura problema as avea.
dupa usacre bilele devin foarte usoare si nu stiu cum sa le fac sa-si pastreze greutate.
cateva poze
cele din tava sunt crude, iar cele cateva din dreapta sunt fierte.
zoom pe bila
si aste sunt cele paroase
sambata trecuta nu am avut ce face si ptr. ca tot mi-a venit coletul cu masuta de rulat bile m-am gandit sa incerc prima mea reteta sa vad ce iese.
ingredientele au fost alese dupa ureche si cam ce am avut in casa la indemana.
am folosit urmatoarele:
malai, gris, pesmet, faina de peste, seminte de "cip cirip" (rasnite), seminte de canepa crude si rasnite, un plic boia dulce si piper dupa gust oua si sirop de porumb.
nu mi-am propus sa le fac solubile sau fierte, am vrut mai mult sa vad cum se ruleaza.
dupa rulare am fiert catva sa vad cum se comporta si observatia facuta atunci de mine a fost ca ies mai legate si mai lucioase.
restul, marea majoritatea le-am lasat pe balcon pe un carton la uscat si acoperite cu o foaie de hartie ca sa nu le ia soarele brusc si sa crape.
duminica am fost la pescuit cu ele si am incercat sa arunc o parte cu cobra , nu am reusit pentru ca nu se uscasera decat la suprafata si se spargeau in aer.
cele fierte au rezistant la arucarea cu cobra.
toate bilele pe care le-am lasat la aer s-au pastrat excelent, am pus unele ca test intr-o punga si le-am lasat la intuneric, pe acestea din urma a "crescut" par.
pana acum, nu este nimic extraordinar, ramane sa incerc un mix facut de specialisti si pana atunci sa caut ceva retete adevarate si nu facute dupa ureche ca asta.
o singura problema as avea.
dupa usacre bilele devin foarte usoare si nu stiu cum sa le fac sa-si pastreze greutate.
cateva poze
cele din tava sunt crude, iar cele cateva din dreapta sunt fierte.
zoom pe bila
si aste sunt cele paroase
Re: primele mele bile
5% faina de orezmegaptera scrie:
dupa usacre bilele devin foarte usoare si nu stiu cum sa le fac sa-si pastreze greutate.
E normal ca mucegaiesc, bagale dupa 2 zile de uscat in sare
- alex_mures
- veteran
- Mesaje: 593
- Membru din: 23 Ian 2008 20:35
- Localitate: TG-MURES
- Contact:
- alex_mures
- veteran
- Mesaje: 593
- Membru din: 23 Ian 2008 20:35
- Localitate: TG-MURES
- Contact:
de la mine, eu sunt carprommegaptera scrie:un DIP ceva ?alex_mures scrie:la bilele bine uscate inainte de folosire(3-7 zile) trebuie folosit un lichid nutritiv,devin mai grele
pai si asta de unde-l iau ?alex_mures scrie: un mix care la mine a dat roade e SF-ul lui carprom, e simplu pui numai aroma