Salut bogdan, as vrea sa fac niste precisari, sau considerari personale tot lasand glume la o parte,incepend de:
In primul rand trebuie sa introduci lichide nutritive in boiliesuri chiar daca te duci la o partida de 24-48 de ore. Acestea au o importanta foarte mare. Cum spunea si Marian, mai degrada te concentrezi pe partea lichida nutritiva decat pe un mix foarte bun. De ce? Simplu...pestele nu o sa aiba timp sa-si dea seama cat de echilibrat este mixul tau...sau daca o sa-si dea seama tu o sa fi acasa deja
In primul rand nu lichid nutritiv are importanta foarte mare dar aminoacizi in sine, al doila rand eu nas sfatui la cineva sa faca folosinta de un produs, CARE, vine combinat cu alte produse de care eu nu cunosc procente, efecte in ansamblu si mediu unde va fi introdus, adica, nam cum sa zic la cineva 'da, trebuie folosit amino fara sa stiu cu ce fel de alte lichide sau fainuri vine in contact sau pentru ce sa fie folosite boilesuri. Lipsa de profesionalitate care din partea ta nu ma asteptam, TE STIU PESCAR SERIOS SI PRECIS, cred ca ai scris ASA LA REPESEALA.
BOGDAN, nul lua acu ca un atac, eu vorbesc cu tine ca pe un frate, sau unchiu ma rog, ca sunt mai batranel, si te esplic de ce te trag un pic de urechiuta (in sensul bun).
un pescar de nivelul tou este luat drept esemplu de multi pasionati, ce zici tu pentru multi este vorba evanghelului, si eu am urmarit articole tale cu mare interes, pentru acest este important cand comunici ceva sal faci cum trebuie sa nu fi neinteles.
Mai departe, eu plec de la premisa ca un mix trebuie testat cel putin, cel putin un sezon, merg si ma intorc de la balta de mai multe ori si prefer sa FIDELIZEZ clientu (in cazul acest crapul) cu un serviciu si o calitate costanta decat sal pacalesc o singura oara crezand de a fi facut o afacere buna(atitudine foarte intelnita peste tot, nu este nicio surprisa)....acest, apropo de lume care ma intreba, frate pe locul cutare se prindea de rupe si acu nu este urma de crap. de ce?...apropo de supradozare.... cum bine ai evidentiat tu. Nu in ultimu rand, intradevar multi pescari trebuie sa multumeasca produsul amino, adica, cu mixuri desastruose si cu un dosajul de amino decent multi pescari fara sa stie, sau cu stinta, 'corectaza' GUSTUL nadei.
crapul de fapt nare cum sa se da seama ca nada ta are amino lichid inauntru in 24/48 de ore, adica nu simte benefici acestuia (cum nu poate sa se da seama din mix cum bine spui in timpul acest record), dar, DULCIATA de la glucosa continuta in lichide nutritiv si gustul placut al acestuia il simte clar de la la prima biluta. aici cred ca suntem de acord.
Aide sa tragem cateva conclusi pe esperienta si nu pe citate sau supositi, sunt destui care arunca vorbe pe care stie ca nu pot fi verificate, certifiate, (sau crapul a inceput sa vorbeasca si nu stiu eu?).
Eu as vorbi de altceva care cred ca tot legat de problema pe car il discutam politicos noi aici, in ultimele ani de pilda plinbanduma printe balti (te rog sa ma contrazici) am vazut o gramada de PESTE BOLNAV (bubite, solzi sarite, iritatii, infectii etc).....vrem sa discutam si de asa ceva? si de esperimente pescarilor atotstiutor care se face grijj sa ia peste cat mai
mare si mai
mult in o partida cat mai
scurta cu cel mai
putin efort posibil
incarcand la maxim nadele cu toate feluri de prostii. Nah, sa fie de toate. cum se zice, pentru pescarului, nu pentru pestelui.
Acest cred ca este o tema de sensibilizare a pescarilor in a face pasi mai mici, in nu se arunca cu sfaturi de DOSAJE, pasi mai siguri in primul rand gandindune la peste care ar TREBUI sa fie respectat si
pastrat pentru a putea pescui in continuare si nu sa ausim...MDA, DOAMNE PE VREMURI SE PRINDEA PESTE! Cum ti se pare tema? merita discutat zic eu.
Conclusionez :
Credema bogdan, cunosc marian destul de bine pentru sa stiu cu siguranta ca el nas pescui cu un mix de calitate
dubiosa plin de lichide nutritive, nici macar la o partida scurta... Si imi place sa cred ca tu esti la fel, nu numai, dar intreba pe marian cat face in pescuit 2 plus 2...

til anticipez eu raspuns, dar cred ca il stii si tu...
5!!
Asa ca nu batem in cui nimic.
Numai bine bro!
Ps. radu.baciu, pai, daca incepeti cu din astea eu am plecat, Bogdan sa dat cu parere, 'interese comerciale' le am avut cu toti, in primul rand din pasiune, decat pentru bani credema!! Si faptul ca cineva se straduieste sa aduca pe piata ceva calitativ si mai putin scump eu cred ca este o chestie positiva. DOAMNE AJUTA! pe vremuri cand eram noi mai pusti (zicem prima generatie), al dracu, nu se gasea nimic, ma aduc aminte NEA VICTOR SI NEA ROSUORU cumparau din strainatate prin relatii, de la prieteni francezi si englesi. De la ei am vazut primul cobra banana... Adica SF pentru romania atunci, ne uitam ca la masini straine cum se zicea atunci....nu mai vorbesc de boilis sau ingrediente....eu le caram in avion....pentru mine si pentru prieteni!!MAI BINE ASA CREDEMA, astazi sunteti norocosi, sa traiasca piata libera si democratica, dar la cat pare se gaseste mereu ceva pentru a fi NEMULTUMITI. Stati buni ca peste putin se deschide sezonul si mergem la gratarele toti impreuna!! numai bine