Cum se fabrica laptele de porumb?
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Cum se fabrica laptele de porumb?
stie cineva cum se fabrica laptele de porumb ?!
.
chiar nu i-am raspuns la misto....danr scrie:acesta discutie a fost curatata de mistouri, va rog discutati doar la subiect
multumesc
glucoza si apa....
- Golden_Sun
- junior member
"Glucoza este compusul organic, aparţinând clasei zaharidelor, care are formula chimică C6H12O6.
La scară industrială, glucoza se obţine prin hidroliza amidonului în mediu acid.O altă metodă este hidroliza enzimatică a amidonului. Multe culturi pot fi folosite ca sursă pentru amidon: porumbul, orezul, grâul, cartofii sunt utilizaţi la scară largă în toată lumea."
sursa:Wikipedia
Laptele de porumb,care este doar o denumire comerciala inregistrata,este in mare parte glucoza.Fiecare asa zis producator il vinde sub alta denumire sau ii aduce unele imbunatatiri,exemplu aroma de Capsuni.In consecinta folositi-l ca atare,bucurativa ca exista si prindeti cat mai multi crapi cu el.
Fir intins
La scară industrială, glucoza se obţine prin hidroliza amidonului în mediu acid.O altă metodă este hidroliza enzimatică a amidonului. Multe culturi pot fi folosite ca sursă pentru amidon: porumbul, orezul, grâul, cartofii sunt utilizaţi la scară largă în toată lumea."
sursa:Wikipedia
Laptele de porumb,care este doar o denumire comerciala inregistrata,este in mare parte glucoza.Fiecare asa zis producator il vinde sub alta denumire sau ii aduce unele imbunatatiri,exemplu aroma de Capsuni.In consecinta folositi-l ca atare,bucurativa ca exista si prindeti cat mai multi crapi cu el.
Fir intins

.
@Golden
foarte de acord cu tine. problema este CA
NUMAI o anumita glugoza este "buna"......si sunt "numai" 6 
foarte de acord cu tine. problema este CA

- Golden_Sun
- junior member
-
- junior member
90% din producatorii de lapte de porumb nu folosesc glucoza.......pe incercate.....
....fa bile cu glucoza si cu lapte de porumb ...TATA NITU ...E DOAR UN EXEMPLU ....dupa ce se usuca bine pune bilele intr-o punga la caldura.....O SA VEDETI DIFERENTA ....unele o sa ramana tari in continuare si altele o sa se inmoaie aproape ca in prima zi cand le-ai rulat.....
ps. Vorbesc din experienta nu din auzite.....dar nu o sa zic niciodata din ce este facut procentul de 90% !....si nici cel de 10%

ps. Vorbesc din experienta nu din auzite.....dar nu o sa zic niciodata din ce este facut procentul de 90% !....si nici cel de 10%

- cezar oprea
- senior member
da si eu am rapuns la misto si asta din simplul motiv ca sunt N topicuri cu acelasi titlu..." ce se pune ,din ce se face ,care este compozitia "-laptelui de porumb...si la fiecare topic nu s a ajuns la nici o concluzie si daca se va ajunge ar fi una singura ...frate mai caut, ma mai interesez ca astia de pe orum nu "toarna " unu... si asta pe buna dreptate.danr scrie:acesta discutie a fost curatata de mistouri, va rog discutati doar la subiect
multumesc
daca dadea o cautare cred ca avea de citit o saptamana ...despre laptele de porumb ...de acord,doar discutii "aburitoare"...dar nu o sa spuna nimeni din cei care stiu ...asta e clar...in rest...numai fire...
"Lasati ciortanii sa vina la mine !"
www.holdemstars.ro
www.holdemstars.ro