Despre mix
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Despre mix
As-i vrea sa fac un mix propriu acasa si nu prea stiu proportiile la unele componente. De exemplu asi vrea sa folosesc Izolant proteic de soia ( proteina 91%,grasimi4%,Hidroc.<1%) ,Dextroza (hidroc.99%),Fructoza(hidroc.99%), Gris,faina de orez,faina de peste,faina de sange, Robin Red, drojdie de bere, faina de porumb, faina de pesmet.
M-am gandit la urmatoarele procente:10%,5%,5%,5%,10%,20%,20%,5%,5%,10%,5%
Daca a mai folosit cineva unele din componente si ma poate ajuta cu un sfat ii multumesc anticipat.
M-am gandit la urmatoarele procente:10%,5%,5%,5%,10%,20%,20%,5%,5%,10%,5%
Daca a mai folosit cineva unele din componente si ma poate ajuta cu un sfat ii multumesc anticipat.
Sunt prea sarac sa-mi iau ceva ieftin.
daca te duci la piata si iei "dupa ureche" cateva legume si verdeturi ,le arunci intr-o oala si le fierbi, nu neaparat inseamna ca ai reusit sa faci o ciorba...
in primul rand trebuie sa sti ce fel de mix vrei sa iasa...exista un program a lui bruno numit" calculatorul de mixuri"...ptr inceput te poate ajuta...dar in primul rand trebuie sa cunosti ingredientele, fiecare ce valoare si rol are si mai ales in ce procent il poti folosi...
de exemplu,te intreb, faina de porumb de ce o folosesti in mix? in ce scop?
exista foarte multa informatie pe forumuri,studiaza "dictionarele de ingrediente" si pe urma treci la incercari...
in primul rand trebuie sa sti ce fel de mix vrei sa iasa...exista un program a lui bruno numit" calculatorul de mixuri"...ptr inceput te poate ajuta...dar in primul rand trebuie sa cunosti ingredientele, fiecare ce valoare si rol are si mai ales in ce procent il poti folosi...
de exemplu,te intreb, faina de porumb de ce o folosesti in mix? in ce scop?
exista foarte multa informatie pe forumuri,studiaza "dictionarele de ingrediente" si pe urma treci la incercari...
Vad ca nu se inghesuie nimeni.
La partea lichida a-si folosii 30ml Minamino ,20ml Betaina lichida,5ml aroma s&o sau crab,3ml black pepper,40ml cs, 5 oua+apa.
Daca in mix asi inlocui faina de peste cu seminte de pasarele, asi marii dazajul la izolantul proteic de soia si la partea lichida asi merge pe 30ml melasa ,50ml Marine Amino Compound, 15ml betaina lichida, 40ml csl, aroma capsuna.
Asi dorii sami stabilizez cat de cat doua tipuri de boilesuri pe care sa merg anul asta.
La partea lichida a-si folosii 30ml Minamino ,20ml Betaina lichida,5ml aroma s&o sau crab,3ml black pepper,40ml cs, 5 oua+apa.
Daca in mix asi inlocui faina de peste cu seminte de pasarele, asi marii dazajul la izolantul proteic de soia si la partea lichida asi merge pe 30ml melasa ,50ml Marine Amino Compound, 15ml betaina lichida, 40ml csl, aroma capsuna.
Asi dorii sami stabilizez cat de cat doua tipuri de boilesuri pe care sa merg anul asta.
Sunt prea sarac sa-mi iau ceva ieftin.
Izolantul proteic de soia Ingrediente:
Compozitie (%):
Proteine 91,0
Grasimi 4,0
Minerale 3,8
Carbohidrati <3,0
Aminoacizi (%):
Acid L-Glutamic 16,8
Acid L-Aspartic 10,2
L-Leucina 7,2
L-Arginina 6,7
L-Lizina 5,5
L-Fenilalanila 4,6
L-Serina 4,6
L-Prolina 4,5
L-Valina 4,4
L-Izoleucina 4,3
L-Alanina 3,8
L-Glicina 3,7
L-Tirosina 3,3
L-Treonina 3,0
L-Histidina 2,3
L-Metionina 1,2
L-Triptofan 1,2
L-Cisteina 1,1
Compozitie (%):
Proteine 91,0
Grasimi 4,0
Minerale 3,8
Carbohidrati <3,0
Aminoacizi (%):
Acid L-Glutamic 16,8
Acid L-Aspartic 10,2
L-Leucina 7,2
L-Arginina 6,7
L-Lizina 5,5
L-Fenilalanila 4,6
L-Serina 4,6
L-Prolina 4,5
L-Valina 4,4
L-Izoleucina 4,3
L-Alanina 3,8
L-Glicina 3,7
L-Tirosina 3,3
L-Treonina 3,0
L-Histidina 2,3
L-Metionina 1,2
L-Triptofan 1,2
L-Cisteina 1,1
Sunt prea sarac sa-mi iau ceva ieftin.
Re: Despre mix
din cite vad nu stiu daca o sa ti se lege coca si nivelul proteic e undeva la 40% iar hidratii de carbon la 20%,pe cin ar trebui sa ai in mix proteina 20-30
%si carbohidratati 40-60%.e o parere personala
%si carbohidratati 40-60%.e o parere personala

Bun
Izolat proteic de soia 10%
Gris 5%
Faina de orez 10%
Faina de porumb 25%
Dextroza+fructoza =15%+5%
Robin Red 5%
Faina de peste 20%
Faina de sange 5%
si obtinem proteina 27,1 ; Hidrat de c 40,4; grasimi 6,1; fibre 1%
Rapoartele se mai pot modifica dar mar interesa daca a mai folosit cineva izolat proteic si in ce proportie , dextroza , fructoza si in ce proportii.
Ma gandesc ca la rulare sa nam probleme datorita fainei de sange care din cate stiu este buna ca liant.
Izolat proteic de soia 10%
Gris 5%
Faina de orez 10%
Faina de porumb 25%
Dextroza+fructoza =15%+5%
Robin Red 5%
Faina de peste 20%
Faina de sange 5%
si obtinem proteina 27,1 ; Hidrat de c 40,4; grasimi 6,1; fibre 1%
Rapoartele se mai pot modifica dar mar interesa daca a mai folosit cineva izolat proteic si in ce proportie , dextroza , fructoza si in ce proportii.
Ma gandesc ca la rulare sa nam probleme datorita fainei de sange care din cate stiu este buna ca liant.
Sunt prea sarac sa-mi iau ceva ieftin.
Bun
Izolat proteic de soia 10%
Gris 5%
Faina de orez 10%
Faina de porumb 25%
Dextroza+fructoza =15%+5%
Robin Red 5%
Faina de peste 20%
Faina de sange 5%
si obtinem proteina 27,1 ; Hidrat de c 40,4; grasimi 6,1; fibre 1%
Rapoartele se mai pot modifica dar mar interesa daca a mai folosit cineva izolat proteic si in ce proportie , dextroza , fructoza si in ce proportii.
Ma gandesc ca la rulare sa nam probleme datorita fainei de sange care din cate stiu este buna ca liant.
Izolat proteic de soia 10%
Gris 5%
Faina de orez 10%
Faina de porumb 25%
Dextroza+fructoza =15%+5%
Robin Red 5%
Faina de peste 20%
Faina de sange 5%
si obtinem proteina 27,1 ; Hidrat de c 40,4; grasimi 6,1; fibre 1%
Rapoartele se mai pot modifica dar mar interesa daca a mai folosit cineva izolat proteic si in ce proportie , dextroza , fructoza si in ce proportii.
Ma gandesc ca la rulare sa nam probleme datorita fainei de sange care din cate stiu este buna ca liant.
Sunt prea sarac sa-mi iau ceva ieftin.