Ce bile sa folosim pe baltile salbatice?

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
Avatar utilizator
gealatu
new member
Mesaje: 7
Membru din: 26 Feb 2009 23:28

Ce bile sa folosim pe baltile salbatice?

Mesaj de gealatu » 27 Feb 2009 02:54

as dori sa ma informati si pe mine si eventual sa pornim mai multi membrii o discutie pe acesta tema,ce fel de bile sa folosim atunci cand vrem sa pescuim crap pe o balta salbatica,pe baza de birdfood sau fishmeal,solubile sau tari,12-14 sau 18-20mm,nadire grea sau usoara,etc...
multumim anticipat pentru pareri!

carpfishing_po
new member
Mesaje: 2
Membru din: 24 Feb 2009 23:25

Mesaj de carpfishing_po » 27 Feb 2009 07:19

Este greu e dat un raspuns asa.Trebuie vazut cu ce sunt obisnuiti pestii acolo si ce resurse de hrana au(raci, scoici).Eu am fost o data pe un lac si erau niste baieti care pescuia cu bile din alune si erau printre singurii care prindeau.Trebuie studiat un pic locul si perioada anului cand vrei sa pescuiesti.Daca te duci acum incearca cu arome de peste,usturoi,piper etc

Avatar utilizator
Gabi Milea
member
Mesaje: 151
Membru din: 28 Oct 2008 22:13

Mesaj de Gabi Milea » 27 Feb 2009 14:30

Intr-adevar trebuie vazut ce sursa de hrana este acolo...la ce se alta momeala se prinde...porumb, etc.
Poti incerca bile solubile la inceput pentru partide scurte, de dimensiuni mici 14, 16 si le maresti treptat 18,20 daca vezi ca merge...dar si bile tari cu aroma de porumb , scopex si scoica.Daca vrei sa faci bilele poti folosi combinatie de mixuri xxx meal 60-70% si restul bird food, pune si GLM nu strica.Nadirea trebuie a fie treptata si in cantitati mici la inceput.Trebuie avut rabdare si nadit periodic pana inveti crapul sa manance boiliesuri pe o balta nepescuita cu asa ceva. :-)

exclusiv
member
Mesaje: 100
Membru din: 13 Mar 2009 00:06

Mesaj de exclusiv » 13 Mar 2009 00:34

si pe mine ma intereseaza acest subiect...vad ca lumea nu prea e interesata in abordarea baltilor salbatice...cu bile...

filica
veteran
Mesaje: 580
Membru din: 25 Ian 2009 00:53

Mesaj de filica » 13 Mar 2009 05:40

orice bile pana baltile devin mai domestice si crapul poate distinge un boilless de calitate de unul cu valoare slab nutritiva.Problema sta(d.p.m. d.v) in atractori care trebuie sa fie cat mai naturali,nicidecum artificiali.Eu as incerca bile solubile dipuite cat mai natural cu ceva de genul bloodworm extract ,betaina,glm sau un amestec al acestora.Primavara eu as merge pe bloodworm,pt ca este perioada in care aceste larve fac migratia de la apa adanca la mai putin adanca putand practic sa le gasesti in toata masa apei,fiind cea mai naturala si mai usor de procurat hrana pt toti pestii inclusiv crap.A incerca cu bile scumpe in dipuri fitoase este pe baltile salbatice ca si cum ai incerca sa-i dai o farfurie cu fructe de mare unui cioban care tocmai si-a pus un cas cu mamaliga in farfurie.
P.S---nu este totusi nici o regula batuta in cuie la crap-----ca si la cioban-( poti avea surpriza sa fie repatriat de criza din diaspora si sa arunce casul zambind. ;-)

R@ul
junior member
Mesaje: 47
Membru din: 12 Mar 2009 22:43
Localitate: Cluj

Mesaj de R@ul » 13 Mar 2009 23:44

Cum pe majoriatea baltilor salbatice se pescuieste cu porumb,mamaliga etc. cele mai la indemana bile ar fi cele cu o aroma de porumb dulce,ori ceva cat mai natural dupa parerea mea.Sbs are ceva bile de borumb si cei de la Nash-sweet corn,daca nu gresesc(ready-made)
As incepe cu o nadire usoara formata din seminte,spartura de boiliesuri si chiar niste pelete de porumb;daca pestele raspunde repede la ce i-am oferit pe pat maresc cantitatea de nada treptat.
respecte :!:

Scrie răspuns