1.

iara vin cu intrebarea daca fainurile din groundbait sunt cumva preparate special?
Pe discovery arata ca cus-cus(How is made - couscous) se prepara prin adaugare prima data 1/3 apa la gris, se lasa cateva minute apoi se fierbe, se lasa la uscare apoi se pune la racire.... ceva de genul si totul parca se facea in 45min in fabrica. Apoi pt preparare cumparatorul trebuia sa fiarba doar 5min.
Despre fulgii de ovaz scrie: "Oat groats can be used as cereal, but since the bran layer makes the grains tough to chew and contains an enzyme that can cause the oats to go rancid, oat groats are usually steam-treated to soften them and denature the enzymes."
http://en.wikipedia.org/wiki/Rolled_oats
Ideia e urmatoare:- daca fainurile groundbait sau fainurile special pt feeder NU SUNT PREPARATE SPECIAL prin prefierbere sau stiu eu cum, atunci nu are rost sa cheltuiesc bani ca mai bine mi le combin eu ca nu ma costa nimic. Am fazut niste fainuri mai ieftine pe care se vedea clar ca nu sunt preparate, ci doar amestecate mai multe tipuri de fainuri.
Ma gandesc ca fainurile prefierte sunt mai atragatoare si se pot folosi timp indelungat.
2. Cum sa le prepar fainurile, adica cum sa fac o prefierbere? Ca totusi la feeder nu mamliga se foloseste si nici nu vreau sa ma chinui sa fac mamliga pe lac ...
3. Se gasesc niste muesli la PLUS(nu prostii de chokopik si alte produse scumpe), ceva "Morning Sun - Grape Nut Muesli" care contine 24% fulgi de ovaz, 23% fulgi de grau, 22% fulgi de secara, 15% stafide fine,...
Fulgi sunt deja preparati si adaugand apa se lasa doar 5-10min apoi devine consumabil... Oare acest muesli n-ar fi bun ca component pt o nada feeder?