Scobarul
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Scobarul
In acest topic cred ca se poate povesti si despre asa ceva. Nu e nici o asemanare intre cele doua stiluri de pescuit, dar totusi intre pauzele de crap fac si mici incursiuni pe Somes la scobar. E deasemenea un stil de pescuit care necesita multa pricepere si poate nu la fel de multa rabdare ca si cel la crap. Locurile de scobar de pe Somes unde merg de obicei sunt cam la 10 min de mers cu trenul, deci nu pot refuza o asa provocare. Ca si la crap ai multe satisfactii dar si zile in care chiar numai te relaxezi, deci ce mai... e mortal! Sa nu mai vorbesc de un scobar de 2 kg scos cu fir de 0.12 si cu o lanseta de 7 m. Merita traita senzatia credeti-ma!!
intradevar,scobar,mreana.miine plec la tara,si merg pe ARGES,la baraj.pe linga 2 lansete pt crap,si 2 pt somn,cu siguranta nu-mi voi refuza placerea de a incerca la mreana cu o bucatica de brinza sau la scobar cu zmeura.poate si o stiuca la oscilanta daca nu este apa foarte crescuta.acolo este o intindere de apa enorma,cu un potential imens.
-
- new member
- Mesaje: 27
- Membru din: 25 Mar 2005 22:15
- Localitate: BAIA MARE
- Contact:
Poate ca este ca un drog , dar...........pentru unii este un drog la care se poate renuntza mai usor. Si eu am podutzarit citziva ani buni , dar de cind am prins gustul pescuitului la crap nu mai imi trebuie. Am prieteni care nu concep pescuitul fara scobar , Felicitari lor si voua si mai ales tuturor cu microbul pescuitului.
Numai bine.
Numai bine.
Daca tot s-a deschis topicul asta, as vrea sa stiu voi cam cu ce naditi la scobar?Eu unul nu am incercat decat mamaliga(tare ca piatra), sau moale si cu pietre bagate in ea(pt a sta in curent si pt faptul ca scobarul se hraneste cu depunerile de pe pietre).Rar am incercat ceva de genu nada cumparata, sau paste.
dudi
dudi
dudi scrie:Daca tot s-a deschis topicul asta, as vrea sa stiu voi cam cu ce naditi la scobar?Eu unul nu am incercat decat mamaliga(tare ca piatra), sau moale si cu pietre bagate in ea(pt a sta in curent si pt faptul ca scobarul se hraneste cu depunerile de pe pietre).Rar am incercat ceva de genu nada cumparata, sau paste.
DACA RASPUNDE CINEVA SA SPUNA VA ROG SI CE PUNE PE CARLIG PENTRU CA NICI EU NU STIU
dudi
Nada e foarte simpla... mamaliga facuta din faina de la tarani, fiarta f f bine (aprox o portie apa, o portie faina), mai folosesc si atractant cu aroma de branza. Nu stiu de ce dar asta place cel mai mult si in mamaliga mai trebuie pusi viermusi dc pescuiesti cu ei. Mai sunt detalii folositoare la dimensiunea si tipul de carlig folosit in ALP din august. Si cred ca momeala si tipul de momeala e un aspect mai putin important ca si tipul carligului, unde tb momit, cat trebuie momit, monturile folosite. As mai scrie multe dar nu prea am timp acum!
Scobarii odata adunati pe vad, stau acolo si se hranesc, nu parasesc zona decat dupa ce se satura sau sunt speriati...S-ar putea ca motivul pt care tu nu ai prins sa fie acesta.E si concurenta intre scobarari, cel ce aduce cel mai repede bancul pe vadul sau prinde mai bine.Totusi e una din cauzele posibile. Altele ar putea fi echipamentul, adancimea la care ai pescuit, cum ai pescuit(momeala taraita pe substrat sau deasupra...), structura vadului...Asta chiar daca s-a pescuit la distante mici unul de altul.O alta cauza e GHINIONUL!!!
pt mpaul800: spune-ne cum pescuiesti tu, de la mimit pana la echipament.Asta nu inseamna ca pescuiesti bine, insa fiecare are de invatat din parerile altora si din stilul lor de pescuit.Fiecare isi creaza pana la urma propriul stil.
dudi

pt mpaul800: spune-ne cum pescuiesti tu, de la mimit pana la echipament.Asta nu inseamna ca pescuiesti bine, insa fiecare are de invatat din parerile altora si din stilul lor de pescuit.Fiecare isi creaza pana la urma propriul stil.
dudi