Ce este acela feeder?
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
- junior member
Ce este acela feeder?
Eu stiu ca feeder este momitorul. Este un stil separat pescuitul cu momitor fata de pescuitul cu plumb?
- tudorgabriel
- veteran
Este o varga specializata pentru acest tip de pescuit, nu este una de match. Varful semnalizator este una din particularitatile acestor lansete.tudorgabriel scrie:Este vorba despre un pescuit cu o varga tip match
Detalii:
http://www.trabucco.it/en/canne.php?cid=5
- tudorgabriel
- veteran
Eu sa fiu rautacios
Se vede ca nu ne cunoastem
Am vrut doar sa ajut si eu persoana in cauza.
Matchul (shefieldul) si feederul sunt stiluri de pescuit care imi plac in mod deosebit. Deci practic in mod regulat un astfel de pescuit, am un echipament adecvat si pot sa-ti spun ca nu exista vreo trasatura comuna (esentiala) intre o varga de match si o lanseta de feeder. O lanseta de feeder o poti compara mai degraba cu una de tip quiver (stil de pescuit cu care feederul se aseaman mult).
In general nu cred ca poti compara lansete pe baza unor trasaturi ca lungimena, numarul de inele.... Nu o sa gasesti bat de feeder mai mare de 4,2m iar un bat de match de 4,5-5m este ceva normal. Nici actiunea sau puterea de aruncare luate separat nu sunt criterii pentru a deosebi doua bete. Eu am un feeder de 3,9m, actiune rapida si putere de aruncare de 80-100g si nu vad nici o asemanare cu unul din betele de 3,9m, 3lbs si actiune rapida cu care pescuies la crap.
Gata, iar am luat o pauza cam mare si se "streseaza" inutil sefu

Se vede ca nu ne cunoastem

Am vrut doar sa ajut si eu persoana in cauza.
Matchul (shefieldul) si feederul sunt stiluri de pescuit care imi plac in mod deosebit. Deci practic in mod regulat un astfel de pescuit, am un echipament adecvat si pot sa-ti spun ca nu exista vreo trasatura comuna (esentiala) intre o varga de match si o lanseta de feeder. O lanseta de feeder o poti compara mai degraba cu una de tip quiver (stil de pescuit cu care feederul se aseaman mult).
In general nu cred ca poti compara lansete pe baza unor trasaturi ca lungimena, numarul de inele.... Nu o sa gasesti bat de feeder mai mare de 4,2m iar un bat de match de 4,5-5m este ceva normal. Nici actiunea sau puterea de aruncare luate separat nu sunt criterii pentru a deosebi doua bete. Eu am un feeder de 3,9m, actiune rapida si putere de aruncare de 80-100g si nu vad nici o asemanare cu unul din betele de 3,9m, 3lbs si actiune rapida cu care pescuies la crap.
Gata, iar am luat o pauza cam mare si se "streseaza" inutil sefu

- tudorgabriel
- veteran
Tu ai zis ca este o varga tip match. Atunci eu nu inteleg ce te-a deranjat in
prima mea postare, este doar o completare. Ce rost mai avea sa-ti justifici primul raspus cu o comparatie de genul:"cand am spus asta ma refeream la lungime,numar de inele,actiune". Comparatia cu un bat de crap este oarecum nefireasca, dar provocata de justificarea ta (mult
mai ciudata).
-De ce este ceva normal un bat de match de 4,5-5m?
Simplu, pentru ca cele mai vandute bete de match sunt cele de 4,20-4,50, iar cele intre 4,5-5m nu sunt o raritate.
In loc de discutii inutile mai bine ne completam reciproc (cu inf. veridice),
iar cel care a pus intrebarea ar fi fost multumit. Genul asta de contre nu
sunt altceva decat risipa de timp (pentru cel care scrie si mai ales pentru
cel care cauta un raspuns). Poate si asta este motivul pentru care scriu zilnic zeci de mesaje private sau e-mail-uri si max. unul sau doua mesaje pe forum.
Ps. Macar puteai sa ma etichetezi drept cireasa de pe tort (un tort de trufe), nu o prapadita de bomboana manjita cu coliva
.
prima mea postare, este doar o completare. Ce rost mai avea sa-ti justifici primul raspus cu o comparatie de genul:"cand am spus asta ma refeream la lungime,numar de inele,actiune". Comparatia cu un bat de crap este oarecum nefireasca, dar provocata de justificarea ta (mult
mai ciudata).
-De ce este ceva normal un bat de match de 4,5-5m?
Simplu, pentru ca cele mai vandute bete de match sunt cele de 4,20-4,50, iar cele intre 4,5-5m nu sunt o raritate.
In loc de discutii inutile mai bine ne completam reciproc (cu inf. veridice),
iar cel care a pus intrebarea ar fi fost multumit. Genul asta de contre nu
sunt altceva decat risipa de timp (pentru cel care scrie si mai ales pentru
cel care cauta un raspuns). Poate si asta este motivul pentru care scriu zilnic zeci de mesaje private sau e-mail-uri si max. unul sau doua mesaje pe forum.
Ps. Macar puteai sa ma etichetezi drept cireasa de pe tort (un tort de trufe), nu o prapadita de bomboana manjita cu coliva

oare la tehnica feeder nu sunt esentiale in primul rand doua chestiuni?
1. cosuletul de nadire (sau momitorul dar mai rar)
2. varful semnalizator (asa cum bine zicea si Razvan)
"...sau cu plumb pe fundul apei". oare? mai gandeste-te putin gabriele... pai atunci de ce s-ar mai chema "feeder"?! cu ce momesti, cu plumb?
se pescuieste fara pluta si de aia se apeleaza la varful semnalizator ca si indicator.
1. cosuletul de nadire (sau momitorul dar mai rar)
2. varful semnalizator (asa cum bine zicea si Razvan)
"...sau cu plumb pe fundul apei". oare? mai gandeste-te putin gabriele... pai atunci de ce s-ar mai chema "feeder"?! cu ce momesti, cu plumb?
se pescuieste fara pluta si de aia se apeleaza la varful semnalizator ca si indicator.
- tudorgabriel
- veteran