AS VREA SA APROFUNDEZ STILUL MATCH
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
- new member
AS VREA SA APROFUNDEZ STILUL MATCH
De ceva timp mi-am achizitionat un bat de match de la Trabuco de 4,20 m si cu toate astea inca nu stapanesc acest stil foarte bine. Mai am multe de invatat despre acest stil teribil...( eficient dar pate cu ajutorul si sfaturile voastre voi putea avansa in aceasta directie .Ce ziceti ...?!
match
Urmareste articolele lui Adrian Ionascu din ,, AVENTURI LA PESCUIT " ; sunt excelente dpdv tehnic ; restul, pe apa
Fir intins 

- aldea adrian
- senior member
Personal in locurile mai "deschise" folosesc campul de 0,14 si forfacul de 0,12 iar in locurile mai salbatice 0.16 si forfac de o.14,carlig de 10 - 12.Firul neaparat scufundator,sunt o multime pe piata.Dupa fiecare partida trec firul printr-o bucata de pasla imbibata cu o solutie degresanta,eu folosesc un spray de la Maver,costa aprox. 130.000.Fara acest mic "ajutor"firul isi pierde rapid proprietatile scufundatoare.
Daca urmaresti doar crapul poti folosi fir putin mai gros,am avut ocazia sa vad cum pleaca de pe tamburul mulinetei mele 100m de fir :shock:fara sa pot schita nici o impotrivire,cu frana stransa la maximul rezistentei firului.
Daca urmaresti doar crapul poti folosi fir putin mai gros,am avut ocazia sa vad cum pleaca de pe tamburul mulinetei mele 100m de fir :shock:fara sa pot schita nici o impotrivire,cu frana stransa la maximul rezistentei firului.

- aldea adrian
- senior member
in general firele de calitate si nu numai dupa cam dupa o luna 2 isi pierd multe din proprietati si trebuie schimbat daca nu vrei sa ai surprize,cu firul de 0.16 de calitate poti scoate peste pana la 5 kg daca ai frana mulinetei reglate corespunzator bineinteles!Exceptie facand somnul african la care am avut surpriza sa rupa si firul de 20 pestele avand sub 2 kg aproximativ!
dimineata crap de foame la amiaza stiuca nam seara somn de voie
acum 2 saptamini am scos crap de 8kg cu fir de 0.12, terminal de 0,10. cirlig 14 gamakatsu fine maggot.aldea adrian scrie:in general firele de calitate si nu numai dupa cam dupa o luna 2 isi pierd multe din proprietati si trebuie schimbat daca nu vrei sa ai surprize,cu firul de 0.16 de calitate poti scoate peste pana la 5 kg daca ai frana mulinetei reglate corespunzator bineinteles!Exceptie facand somnul african la care am avut surpriza sa rupa si firul de 20 pestele avand sub 2 kg aproximativ!
- radumatica
- veteran