Am de gand, ca aceasta vara sa dedic cateva partide exclusiv somnului (cu momeala vie, pestisor) si nu prea stiu ce montura sa adopt. In zonele unde pescuiesc eu, localnicii folosesc niste trestii lungi, cu un fir sanatos pe ele, iar in carlig pun obleti sau carasi vii (lasati, pe timpul noptii, foarte aproape de suprafata apei, pentru o atractie mai buna a somnului). In prelungirea trestiei, mai au o rezerva de cativa zeci de metri de fir, pe mal, ancorat bine, de un tarus. La acestia am vazut ca au prins moace de 2-5 kg (am auzit de somni si mai mari, de 15-25 kg, dar eu nu am vazut).
As vrea sa optimizez acest stil (pescuit cu pestisor viu), la Prut, cu lanseta. Eu m-am gandit la umatoarea montura (este prezentata ca o montura pentru crap), acum ramane sa-mi spuneti parerea dvs., sugestii, detalii (plumb, carlig, momeala, fir) sfaturi sau alte monturi, mult mai eficace. Tinand cont ca locul de desfasurare este o apa curgatoare, destul de adanca 3-5 m, avand curenti destul de puternici, o apa, pe care mai trece din cand, in cand si cate o salupa, si fel de fel de cioate si crengi).
Multumesc

.