Mulinete de crap
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Mulinete de crap
In ultimul numar din ALP ne este prezentat un articol interesant cu oferta de mulinete de crap de pe piata. Nimeni nu contesta valoarea unei Daiwa infinity sau a unui Shimano BBLC, care isi merita pretul. Totusi marea majoritate a pescarilor de crap de la noi se orienteaza (datorita bugetului ) la mulinete ce oscileaza ca pret intre 200-300 RON. Articolul face doar o prezentare, iar eu v-as provoca la o discutie din care sa putem decide care mulineta ne-ar fi mai utila. Si pentru ca tot v-am provocat voi incepe prin a-mi spune eu parerea! Deci mie mi-a placut Mitchell Avorunner 8500, nu am avut mulineta in mana dar mi-a placut din articol. Voi ce parere aveti ?
Numai bine !
Numai bine !
nelu.p
-
- member
Mulinete de crap
Am fost ieri la Arrow si am putut compara Daiwa Regal Plus BRi, Okuma Powerliner si Mitchell Avorunner. Dintre cele trei Daiwa are cel mai mic tambur si nu-ti da impresia de forta pe care o degaja celelalte doua. Mi-a placut mult Mitchelul, dar nici Okuma nu pare rea si costa sub 200 RON. Este intr-adevar foarte important sa le poti avea in mana inainte de ale cumpara. Eu am avut insatisfactia de a cumpara de pe net un set de mulinete pe care le stiam doar din poze si care mau cam "deceptionat ". Cred ca daca nu apare ceva nou imi voi lua un set de Mitchell, care cred ca se vor cupla bine cu lansetele mele : Mitchell Armada.
Numai bine !
Numai bine !
nelu.p
-
- member
Re: Mulinete de crap
nelu.p scrie:Am fost ieri la Arrow si am putut compara Daiwa Regal Plus BRi, Okuma Powerliner si Mitchell Avorunner. Dintre cele trei Daiwa are cel mai mic tambur si nu-ti da impresia de forta pe care o degaja celelalte doua. Mi-a placut mult Mitchelul, dar nici Okuma nu pare rea si costa sub 200 RON. Este intr-adevar foarte important sa le poti avea in mana inainte de ale cumpara. Eu am avut insatisfactia de a cumpara de pe net un set de mulinete pe care le stiam doar din poze si care mau cam "deceptionat ". Cred ca daca nu apare ceva nou imi voi lua un set de Mitchell, care cred ca se vor cupla bine cu lansetele mele : Mitchell Armada.
Numai bine !
Michell-ul are "vorm_saft"? Cum aseaza firul pe tambur?
Am inteles ca okuma powerline are EOS sistem,pentru a aseza firul uniform pe tambur.
Eu cred ca acest aspect e la fel de important ca dimensiunea tamburului.
Din pacate in testul din AVP nu scria nimic despre acast subiect.
Okuma am incercat dar numai in magazin,din pacate numai dupa un an(sau mai mult) de pescuit se poate formula o parere despre o mulineta.
- George Iorga
- maniac
Eu am POWERLINER 860 din Mai si pana acum nu am avut nici un fel de probleme. Materialul poros din care-i facut corpul initial am zis ca-i grafit dar cica-i ZAMAC (nu am habar ce-i asta) acoperit cu un strat antiderapant ABS. Modelul 860 merge mult mai fin decat 865 dar ,am mai spu-o si-am sa o mai spun ,are o lipsa de putere la recuperarile in forta .Pentru Dunare recomand PL-865 ,care are 4,5 rotatii la un tur de manivela ,pentru balta se poate merge cu PL-860 cu ale ei 5,8 rotatii la un tur (puteti lasa pestele sa fuga,frana lui PL-860 e nemaipomenita si cu un bat bun veti avea un dril de nota 10). De asezat, aseaza firul foarte bine -spira langa spira ,nu in X .Nu mi-a trecut firul niciodata sub tambur deci periutele alea chiar isi fac treaba. La capitolul fiabilitate urmeaza sa ne lamurim la anu !
Una peste alta la 170 ron ,cat e acum ,Okuma PowerLiner da de pamnt cu multe mulinete de 200-250 ron si e cam singura concurenta a lui Banax Helicon
Mentionez ca am mai icercat in magazinele de la noi mulinete Okuma ,Dam ,Balzer,Sert si Cormoran ,la preturi cuprinse intre 150-280 ron si de departe POWERLINER e cea mai buna (din toate punctele de vedere)
Numai bine tuturor !
Una peste alta la 170 ron ,cat e acum ,Okuma PowerLiner da de pamnt cu multe mulinete de 200-250 ron si e cam singura concurenta a lui Banax Helicon
Mentionez ca am mai icercat in magazinele de la noi mulinete Okuma ,Dam ,Balzer,Sert si Cormoran ,la preturi cuprinse intre 150-280 ron si de departe POWERLINER e cea mai buna (din toate punctele de vedere)
Numai bine tuturor !
Varga sa fi fost din fier... ce brand aveam !!!
- marius.tim
- veteran
Mulinete de crap
Pentru cei care nu se pot hotari ce mulinete sa cumpere pot sa le dau citeva sugestii ; Okuma Powerliner este un model construit pe mecanica mulinetei Longbow cu putine modificari la axul principal si danturatie, eu am doua Longbow din 2001 si singura problema aparuta este slabirea arcului de la pick-up la lanseurile in forta acesta sare singur inapoi si am rupt o gramada de monturi dar dupa sase ani eu zic ca nu este mare lucru.Oalternativa serioasa la Daiwa si Shimano sint mulinetele Ryobi Proskier nose care initial au fost concepute ca si mulinete de spining marin dar sint foarte bune de pescuit la crap,singurul lucru mai neplacut pentru unii nu au bait runner dar se livreaza cu trei tambure de aluminiu.La Energoteam se vinde cu aprox 320ron. Poset trei bucati de patru ani si nu am observat vre-o diferenta pina acum la lansare s-au la mecanism.Sint inchise ermetic si au semeringuri la miner.Ar mai fi si faaptul ca nu sint fabricate in China . Interesant este si Banax Helicon care la 200 ron are de toate si nu mai are nevoie de prezentare.Se poate cumpara tot de la Energoteam si pentru cei care se pricep seamana foarte bine cu Shimano BBLC.Numai bine
-
- member
okuma
Si eu folosesc la ora actuala longbow 65 .Sint foarte robuste, aceeasi probleme si la mine ,slabirea arcului.Eu am scos legatura intre pck-up si mecanizmul automat si problema e rezolvata.Un singur inconvenient:pick-up-ul se rabateaza cu mina,dar cum nu e o mulineta spinning.........
In LB 65 rotile dintate sint din otel! Iarna trecuta le-am desfacut,sa-l curati ,nu am observat nici o urma de uzura ,vazelina era curata si transparenta.Am pescuit la crap 45-50 zile anul trecut,la o distanta de 80-100 metri.
Daca si powerline e la fel de rezistent ,merita banii.
In LB 65 rotile dintate sint din otel! Iarna trecuta le-am desfacut,sa-l curati ,nu am observat nici o urma de uzura ,vazelina era curata si transparenta.Am pescuit la crap 45-50 zile anul trecut,la o distanta de 80-100 metri.
Daca si powerline e la fel de rezistent ,merita banii.
-
- member