Actiune Lansete

Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

gaby2kk
new member

Actiune Lansete

Mesaj de gaby2kk » 22 Mar 2008 17:56

Vreau sa-mi cumpar 3 lansete pana in 250 ron/bucata.

M-am orientat catre SERT care am inteles ca este o gama medie.
Am insa o nelamurire. Ce inseamna la ei actiune SEMI-PARABOLICA.
Din cate am inteles eu Actiunea unei lansete este

1.Rapida - De varf
2.Moderat rapida
3.Moderata - Medie - Semirapida - Progresiva
4.Lenta

Va rog pe cei cu mai multa experienta ajutati-ma sa completam odata pt todeauna echivalentele astea intre denumirile actiunilor.

Adica actiune Semiparabolica este acelasi lucru cu lenta sau cu moderata?

Accept si alte sugestii pentru bete daca se poate.
Mentionez ca as vrea sa pun pe ele mulinete Okuma Powerliner 860.

remus_cta
veteran

Mesaj de remus_cta » 22 Mar 2008 19:30

gaby este vorba de actiunea lansetei, o lanstea rapida arunca mai departe decat una cu actiune parabolica dar trebuie sa ai tehnica ca altfel nu vei reusii sa arunci cu ea mai mult decat cu una parabolica.in acelasi timp o lanseta cu actiune rapida dezvolta o forta de aruncare mult mai mare si de aici si problema cu tehnica trebuie sa conduci tu lanseta nu ea pe tine .oricum sper ca te-am ajutat cat am putut si eu desi nu este o explicatie prea stiintifica.

mikecarp
veteran

Mesaj de mikecarp » 22 Mar 2008 21:59

remus, e corect ce spui tu, doar ca intrebarea era alta.
actiune Semi-Parabolica este o combinatie -lenta moderata-.
adica cu alte cuvinte este destul de moale.
eu ti-as recomanda Fox Warrior ES care este cu 50 lei mai scumpa dar cred ca merita. Eu am 2 pe care le folosesc la pescuitul cu naditoare si pungi PVA de mari dimensiuni si ma impac foarte bine cu ele. Betele au 3.90m, 3.25/TC, actiune progresiva, deci medie. Eu iti sugerez sa te uiti la ele putin, nu ai ce pierde.
Carpfishing... A way of life!

remus_cta
veteran

Mesaj de remus_cta » 22 Mar 2008 22:13

da mike mea culpa nu am citit bine postarea

florinw
senior member

Mesaj de florinw » 22 Mar 2008 22:27

remus_cta scrie:gaby este vorba de actiunea lansetei, o lanstea rapida arunca mai departe decat una cu actiune parabolica dar trebuie sa ai tehnica ca altfel nu vei reusii sa arunci cu ea mai mult decat cu una parabolica.in acelasi timp o lanseta cu actiune rapida dezvolta o forta de aruncare mult mai mare si de aici si problema cu tehnica trebuie sa conduci tu lanseta nu ea pe tine .oricum sper ca te-am ajutat cat am putut si eu desi nu este o explicatie prea stiintifica.
nici o lanseta nu arunca!

co o lanseta rapida [/u][/b]potzi arunca mai mult decit una cu una moale,daca ai tehnica adecvata. daca nu esti un aruncator bun, o lanseta moale poate sa mai corecteze din defectele aruncarii.

dar pt voi singurul criteriu al alegerii unei lansete este posibilitatea de a arunca mai departe? pt mine mai important este cum se comporta in dril.

dar cred ca asta este o preferinz#tza personala si singurul mod de a hotari la care lanseta ramii este de a incerca mai multe feluri si sa vezti singur care tzi se potriveste stilului tau.

am observat ca la o intrebare de genu ce lanseta sami iau vine raspunsul 3,9 m 3,5 lbs.fara a mai intreba unde si cu ce pescuiesti.

teacher64
veteran

Mesaj de teacher64 » 23 Mar 2008 07:12

Corect, florinw! Eu, nefiind un aruncator de performanta si intrucat pescuiesc la distante mici (50-90m), sau daca trebuie distante mai mari, plantez, folosesc bete de genul 3,60m si 2,75-3lb TC, mai lente, semiparabolice, simt ca ma ajuta in drill.
Ceva de gen 3,9m si 3,50lb, dar tot lente, as folosi pe post de spod, le poti incarca cu mai multa nada fara griji.
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))

gaby2kk
new member

Unde gasesc FOX Warrior?

Mesaj de gaby2kk » 23 Mar 2008 21:08

Mikecarp poti sa-mi spui si mie unde pot sa vad si eu lansetele astea Fox ca eu nu le-am gasit pe net pe la nici un magazin.
M-ar intersea daca au ceva asemanator la 3.6 m.
Cat despre recomandarea cu incercat bete..este corecta ..problema este ca vreau sa-mi fac o baterie de 3 lansete identice si n-am timp sa stau sa incerc lansete pana ma hotarasc

mikecarp
veteran

Mesaj de mikecarp » 23 Mar 2008 21:47

gabi, eu deabea am venit in tara de vreo 10 zile si am fost doar la 2 magazine. La Aquamania si Senzor. Lansetele le-am vazut la Senzor, dar erau doar de 3.90m si 3.25/TC.
sper sa te ajute.
Carpfishing... A way of life!

epachitanu
new member

Mesaj de epachitanu » 02 Apr 2008 16:44

O singura intreb am si eu daca se poate:stie cineva care este greutatea ideala a plumbului la o montura de crap,pt o aruncare cat mai lunga?Mentionez ca am bete CARP EMOTION 3,60 de 3 lbs din 3 segmente;De obicei folosesc monturi INLINE.Multumiri anticipate si fir intins. :lol:

Dan Cotelici
veteran

Mesaj de Dan Cotelici » 03 Apr 2008 09:15

Second BEST is FIRST loser

Scrie răspuns