Carlige.... !!!!
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- cornelserbu
- senior member
- danicristi_79
- senior member
Ca totusi vorbim de carlige long, insa un pic off-topic as vrea sa va adresez o intrebare?
Care considerati carligele ideale pentru o montura snowman, indreptate in special pentru exemplare mari? Weekend-ul acesta, spre exemplu pentru a scapa de ciortanii care navalisera pe noi, am fost nevoit sa merg pe bila tare de 26, cu pop-up de 14, sau cu 2 tari de 22.
Am folosit si eu ce am gasit in geanta ( Gamakatsu Pop-Up MB1 - Nr. 2)....insa am ratat foarte mult. Din 4 bucati.......doar 2 am reusit sa pun pe saltea.
Care considerati carligele ideale pentru o montura snowman, indreptate in special pentru exemplare mari? Weekend-ul acesta, spre exemplu pentru a scapa de ciortanii care navalisera pe noi, am fost nevoit sa merg pe bila tare de 26, cu pop-up de 14, sau cu 2 tari de 22.
Am folosit si eu ce am gasit in geanta ( Gamakatsu Pop-Up MB1 - Nr. 2)....insa am ratat foarte mult. Din 4 bucati.......doar 2 am reusit sa pun pe saltea.
Carlige.... !!!!
Deci nu imi recomandati astea....mai ales dac asi ranesc pestele tare nu are rost! Oi fi vrand eu sa fie intepat bine,dar nu "cosit" la gura. Multumesc frumos.
- cornelserbu
- senior member
@ danicristi 79
sunt o gramada
eu personal folosesc pentru snowman 4 feluri de carlige. fox arma point SSC, carp maxx de la kamasan, fang X de la nash si putin credibil, dar cele mai bune rezultate le-am avut cu longshank de la corda, iar cel mai mare crap (la snow man) l-am prins cu un carp maxx nr. 6, la bila de 14 cu pop up de 10, in toamna anului trecut la boiliesmania pe tancabesti (20,150 kg)
pentru a scapa de ciortani, cititi decalogul lui Andrei Vladeanu de acum cateva numere din alp...dealtfel, decalogul asta contine aproape 50% din stiinta (a se citi teoria) pescuitului la crap...restul e practica personala.
sunt o gramada
eu personal folosesc pentru snowman 4 feluri de carlige. fox arma point SSC, carp maxx de la kamasan, fang X de la nash si putin credibil, dar cele mai bune rezultate le-am avut cu longshank de la corda, iar cel mai mare crap (la snow man) l-am prins cu un carp maxx nr. 6, la bila de 14 cu pop up de 10, in toamna anului trecut la boiliesmania pe tancabesti (20,150 kg)
pentru a scapa de ciortani, cititi decalogul lui Andrei Vladeanu de acum cateva numere din alp...dealtfel, decalogul asta contine aproape 50% din stiinta (a se citi teoria) pescuitului la crap...restul e practica personala.
- danicristi_79
- senior member
M-am exprimat eu poate gresit , cand am spus ciortan. De fapt, am vrut cumva sa fac o selectie , ca prindeam in " draci "....intre 3 si 7 kg. Am vrut peste 10.....si am zis sa umblu un pic la marimea bilelor seara. Oricum dupa sticlele alea de "fata in iarba"cornelserbu scrie:@ danicristi 79
sunt o gramada

P.S. In combinatia asta.....bila 26 , pop-up`14....sau 2 tari de 22....ce nr de la Fox...sau de la Korda ati folosi. Pentru ca aici cred ca am comis-o eu.
Si inca ceva.....SSC....sau LSC ?
- cornelserbu
- senior member
in general nu depasesc 4 mm diferenta intre pop up si boilies-ul scufundabil, fiindca flotabilitatea se pierde aproape de tot si nu mai are rost snow man-ul. in ceea ce priveste marimea carligului, eu sunt adeptul folosirii numerelor cat mai mari (carlige mici) ... minim nr.4 pentru bila de 26
era vorba de ssc, dealtfel, cele trei marci seamana foarte mult intre ele, exceptie facand a 4-a, cea de la korda
era vorba de ssc, dealtfel, cele trei marci seamana foarte mult intre ele, exceptie facand a 4-a, cea de la korda
cornelserbu scrie:in general nu depasesc 4 mm diferenta intre pop up si boilies-ul scufundabil, fiindca flotabilitatea se pierde aproape de tot si nu mai are rost snow man-ul. in ceea ce priveste marimea carligului, eu sunt adeptul folosirii numerelor cat mai mari (carlige mici) ... minim nr.4 pentru bila de 26
@Cornel, nu mai da din casa tati

- Dan Pop-Coman
- veteran
- cornelserbu
- senior member