Cezar Bibu scrie:@Bogdan-Adrian, (chiar si) Maiden
Iarta-ma ca-ti dau un sfat. ..........
Nu ai dece sa-ti ceri scuze

. Ma bucur ca ti-ai spus punctul de vedere.
In situatia mea (cum am scris si la subforumul tehnica, tactica, abordare) folosesc urmatoare combinatie de fire (si asta NUMAI pt ca imi agata de foarte multe ori). Linia de 35, firul unde culiseaza plumbul de 30 mai bun calitativ iar firul de unde este legat acul tot de 30 dar mai slab calitativ. De fiecare data cand am agatat montura (si mi s-a intamplat de nenumarate ori) am scos tot ansamblu MAI PUTIN acul si parte din firul de 30 mai slab calitativ. Deci am recuperat toate vartejurile si........... agrafa

. Sincer nu-mi aduc aminte sa fi patit macar odata sa agat agrafa sau unul dintre vartejuri

.
intrebarea mea este: cand dai cu inaintas de textil cu un singur vartej (si sa zicem ca nu dai ca mine in stuf unde agata de f multe ori, dai in mijlocul baltii) si agati acul de un bustean sau o piatra, ce va ramane in apa? acul, plumbul (adica toata montura) fir inaintas de 10 metrii (sau poate 15

) si un vartej

....... a, si cativa metrii din linia principala.
Cand plantezi la o distanta cat de cat maricica firul se "insurubeaza" (sau cum naiba s-o spune) de mult mai multe ori decat in cazul in care lansezi. Eu de aceea am pus asa multi zurgalai (a se citi vartejuri

) pt ca prefer sa n-am probleme cu firul adica sa se "desurubeze" mult mai repede si mult mai sigur, si pe desupra nici nu sunt vizibili in apa.
De aceea i-am spus si lui Maiden ca poate are ruginit vartejul sau vartejii (eram aproape sigur ca foloseste cel mult 2, la fel ca marea majoritate a pescarilor) dar...... poate are dreptate si Daniel Hentiu in sensul ca poate e invechit firul.
Referitor la fire, mai astept inca 2 persoane sa voteze pt Prowess ca sa-l folosesc mai linistit
Numai bine