Ce culoare pentru plumbi

Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

adi.oprea
veteran

Mesaj de adi.oprea » 12 Mar 2007 23:04

Absolut orice are influenta in reusita unei partide.Sugerez ca atunci cand ai rezultate bune in desfasurarea unei partide sa incerci sa schimbi cate ceva din ceea ce ai facut pana atunci.Schimbi mereu chiar daca ajungi la ceva atipic pentru a vedea concret cum iti influienteaza rezultatele
Sa nu-ti fie frica de perfectiune, niciodata nu o sa o atingi

adi.oprea
veteran

Mesaj de adi.oprea » 12 Mar 2007 23:09

POP FLORIN scrie:Culoarea maro mie mi-a dat mai multe rezultate .... vezi si tu !
Nu pot sa cred ca la atasarea monturii de linie te-ai gandit ca vei avea rezultate bune la o anumita culoare a plumbului.Sau poate gresesc si atunci i-mi cer scuze dar vreau sa stiu adevarul te-ai gandit sau nu?
Sa nu-ti fie frica de perfectiune, niciodata nu o sa o atingi

cosmin tg mures
member

Mesaj de cosmin tg mures » 12 Mar 2007 23:11

da adi am vrut sa spun si invers eu nu prindeam si ei prindeau scuze

Tilea Gabriel
Moderator

Mesaj de Tilea Gabriel » 13 Mar 2007 00:01

Cred ca aceasta discutie trebuie purtata in paralel cu aceea despre cat de bine disting crapii culorile si la ce adancimi . Daca inca avem dubii despre cat de bine disting crapii o culoare florescenta sau nu la o adancime de 2,5 m ( spre exemplu ) ori noapte ori zi pe apa tulbure sau limpede pe timp noros sau soare , atunci cred ca trebuie sa fim si mai reticenti la capacitatea lui de a distinge un plumb de culoare neagra , verde sau maro , parerea mea .
Powered by two rods

ticu
Moderator

Mesaj de ticu » 13 Mar 2007 07:27

Si parerea mea este aceiasi,nam vazut nici o diferenta din cauza culori plumbului,am pescuit cu tot felul de plumbi de la culoarea lui naturala pina la verde sau negru ....

ticu
Moderator

Mesaj de ticu » 13 Mar 2007 07:36

Si mai ceva,nu cred cau ajuns crapii dela noi din tara chiar asa de educati incit sa devina suspiciosi in asa scurt timp,mai ales ca pe prea putine beltii se pescuie C&R.

Dan Pop-Coman
veteran

Mesaj de Dan Pop-Coman » 13 Mar 2007 11:01

Sa vezi tu Ticule,ce suspiciosi vor devenii crapii anul asta cand iti vei instala rodpod-ul. :lol:

Limax
member

Mesaj de Limax » 13 Mar 2007 12:05

adi.oprea scrie:
POP FLORIN scrie:Culoarea maro mie mi-a dat mai multe rezultate .... vezi si tu !
Nu pot sa cred ca la atasarea monturii de linie te-ai gandit ca vei avea rezultate bune la o anumita culoare a plumbului.Sau poate gresesc si atunci i-mi cer scuze dar vreau sa stiu adevarul te-ai gandit sau nu?
Nu s-a gandit asa, pescuiam impreuna eu cu Fox (verde) si Florin cu Korda(maro). O perioada a prins doar el, pana am schimbat unul dintre plumbi si am inceput sa prin si eu, doar pe batul cu plumb maro. Ulterior am schimbat si pe celalalt plumb pe maro si am prins pe ambele bete.
A fost o chestie care tinea de o balta anume si nu o regula generala aplicata baltilor din Romania. In functie de caracteristicile apei eu cred cu convingere ca poti avea rezultate mai bune cu anumite culori de monturi.
Alta data am patit (pe alta balta) a intrat preponderent pe forfac de culoare maro (maroul este o coincidenta), eu pescuiam cu Sufix Stealth Skin si Florin cu Fox Mask.
Probabil ca pe o balta pescuita intensiv invata sa se fereasca de discrepante in mediul inconjurator.

Sa stii ca sunt unele mici schimbari in monturi pot sa iti aduca niste diferente surprinzatoare de capturi, cel putin din experienta mea asta am invatat.

Limax
member

Mesaj de Limax » 13 Mar 2007 12:08

adi.oprea scrie:
Nu s-a gandit asa, pescuiam impreuna eu cu Fox (verde) si Florin cu Korda(maro). O perioada a prins doar el, pana am schimbat unul dintre plumbi si am inceput sa prin si eu, doar pe batul cu plumb maro. Ulterior am schimbat si pe celalalt plumb pe maro si am prins pe ambele bete.
A fost o chestie care tinea de o balta anume si nu o regula generala aplicata baltilor din Romania. In functie de caracteristicile apei eu cred cu convingere ca poti avea rezultate mai bune cu anumite culori de monturi.
Alta data am patit (pe alta balta) a intrat preponderent pe forfac de culoare maro (maroul este o coincidenta), eu pescuiam cu Sufix Stealth Skin si Florin cu Fox Mask.
Probabil ca pe o balta pescuita intensiv invata sa se fereasca de discrepante in mediul inconjurator.

Sa stii ca sunt unele mici schimbari in monturi pot sa iti aduca niste diferente surprinzatoare de capturi, cel putin din experienta mea asta am invatat.

Limax
member

Mesaj de Limax » 13 Mar 2007 12:23

Tilea Gabriel scrie:Cred ca aceasta discutie trebuie purtata in paralel cu aceea despre cat de bine disting crapii culorile si la ce adancimi . Daca inca avem dubii despre cat de bine disting crapii o culoare florescenta sau nu la o adancime de 2,5 m ( spre exemplu ) ori noapte ori zi pe apa tulbure sau limpede pe timp noros sau soare , atunci cred ca trebuie sa fim si mai reticenti la capacitatea lui de a distinge un plumb de culoare neagra , verde sau maro , parerea mea .
Din cate stiu eu au o vedere discromata (un anumit tip de daltonism) si disting caldura culorilor (cantitatea de lumina reflectata). Deci anumite nuante pe un anumit fond le poate distinge destul de bine. Are mai mult legatura cu refractia diferitelor spectre de lumini (ex lumina rosie in apa distilata la aproximativ 7m adancime are refractie totala, lumina albastra mult mai sus).
Deci este gresit sa apreciezi prin prisma vederii umane ce anume vad animalele acvatice cu sangere rece si cu totul alt fel de vedere.

Scrie răspuns