Rod-pod, pro sau contra?

Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

freecarp
veteran

Mesaj de freecarp » 29 Mar 2007 15:23

teacher64 scrie:Revin/reformulez intrebarea: In afara cazului in care pescuiesti de pe ponton/mal betonat/mal super-uscat, preferati rod-podul in favoarea suportilor clasici? De ce?! Mie personal un rod-pod, fie si de calitate, mi se pare incomod, daca ai 3-4-5 bete. Imaginati-va un drill atunci cand stanga/dreapta-s ocupate, trebuie sa lucrezi deasupra betelor proprii, ai un oglinda mare care sta cu botu-n jos si face macrameu tot ce prinde in zona. Cum dai jos celelalte bete, fara sa le incurci? Back-lead? :evil:
Nu vorbesc de greutatea suplimentara pe care o duci in carca, de multe ori de la masina la locul de pescuit e oarece distanta...:) Imi place sa bricolez, ma mai si pricep, mi-am facut singur o gramada de accesorii, de la sesizoare pana la barcuta telecomandata de momit, deci nu mi-ar fi greu sa fac si un rod-pod, dar nu-s convins de utilitate; nu polemizez cu nimeni, sunt doar curios de avantaje- asta de la cei care au asa ceva si il folosesc cu preponderenta.
dar tu cum faci cu suportii individuali?? ii pui la 50m. distanta unul de celalalt?? eu sant bucuros ca am betele langa mine si pot sa vad ce se petrece la ele, in cel mai rau caz pot taia firul sau sa iau al 3-lea bat im mana si sa le manevrez!! iar daca ti acum imi zici ca tu nu pui suporti la 50m. distanta intre ei atunci ce faci daca iti trage o oglinda dinaia mare?? chiar si la 50m. distanta iti poate face firele macrameu! daca da doua ture in stanga si doua in dreapta!! atunci ce faci?? strigi la colegu sa te ajute? si daca esti singur?? tai firul cu pestele agatat??
ce faci daca esti la un lac unde este malul plin cu trestie?? calci trestia si iti faci carari ptr. ati putea pune suprotii individuali??
eu folosesc rod-pod-ul ptr. ca este foarte ultil, compact si se poate folosi aproape in orce situatie!!!

CrocO-dilu
junior member

Mesaj de CrocO-dilu » 30 Mar 2007 09:33

utile sunt amandoua.dar cu rod-podul faci fata orcarei situatii in schimb cu cracanele nu.can au aparut rod-podurile cred ca au aparut pentru utilitatea lor nu pentru "a se rupe cu el in figuri".nu cred ca cine s-a gandit sa faca un rodpod a vrut sa se dea mare pe balta :D
unde nu e crap vai de bete

Dani Hentiu
maniac

Mesaj de Dani Hentiu » 30 Mar 2007 12:38

si o varianta si cealalta sunt bune
eu folosesc rod-pod si sunt multumit...tot asa puteam sa fiu si de cracane
in apa sta momeala..ce este pe mal.....................
><)))°>-------- Dani

mikecarp
veteran

Mesaj de mikecarp » 14 Apr 2007 22:29

Si eu sunt adeptul suportilor individuali,dar anul trecut am intalnit cateva situatii in care as fi dat orice sa am un rod-pod.Asa ca am vorbit cu un amic care isi vinde rod-podul vechi (dupa ce si-a luat Sky-pod) si dupa prima partida imi voi da cu parerea daca intr-adevar a meritat investitia. :D :lol:
Carpfishing... A way of life!

DAN LUPU
junior member

Mesaj de DAN LUPU » 15 Apr 2007 15:09

Acum cativa ani buni mi-am luat suporti individuali din cei cu burghiu extensibili la 1,5 m si pot regla cum vreau lansetele, cu varful in sus sau in jos, ma impac foarte bine cu ei si tot la ei am ramas dupa ce am experimentat si rod-podul. Deoarece pescuiesc la Prut cu locuri pline de vegetatie pe mal gasesc mai greu loc pentru toate lansetele una langa alta dar cea mai mare problema e curentul apei care imi cara monturile si impletea efectiv firele cand le puneam pe rod-pod, de aceea in curent pe prut sau pe Dunare obisnuiesc sa pun lansetele la 10-15 m una de alta si sa stau intre ele.
Sunt cazuri si pe unele balti la care ai in fata un culoar taiat in stuf si pe care nu poti arunca 3 sau 4 scule si atunci esti nevoit sa grupezi lansetele in 2 locuri.
Cel mai mult ma deranjeaza la rod pod trecutul lansetei una pe sub alta cand ai un peste care o ia haisa pe sub fire sau sa nu mai zic de un vecin care iti da peste tine cand e tragedie la toate sculele si muncesti o ora sa le faci din nou.
Deci arata bine, nelipsit in concurscuri unde tre asa arati blazonul dar...... cam atat din punctul meu de vedere. Suportii individuali mai ales cei cu burghiu mi se par mult mai practici, ii pot infinge daca as vrea si in lemn pe ponton nu numai in pamant uscat, dar sa fiu sincer nu am pescuit de multe ori pe ponton, nu e destul loc pentru bagaje si prefer sa am pamant sub picioare.

Vlasin Florin
maniac

Mesaj de Vlasin Florin » 15 Apr 2007 16:52

http://www.crap.ro/forum/phpBB2/album_p ... ic_id=2782
si eu ca si majoritatea am pescuit cu suporti,au fost ok la vremea lor,dar nu se compara cu un rod pod bun.
ps-am schimbat vre-o 4 pina sa ma opresc aici :mrgreen:

al_crapone
junior member

.

Mesaj de al_crapone » 15 Apr 2007 18:24

Imi "ploua in gura" dupa un rod-pod...dar nu-mi place ca-mi limiteaza distantza dintre betze :evil: ... raman tot la "individuali" ...de inox, facutzi bine,,,smekeri ;-) :mrgreen:
Century NCS & BBRLC...yammiii :-)

M@tr|X|
veteran

Re: .

Mesaj de M@tr|X| » 17 Apr 2007 12:54

al_crapone scrie:Imi "ploua in gura" dupa un rod-pod...dar nu-mi place ca-mi limiteaza distantza dintre betze :evil: ... raman tot la "individuali" ...de inox, facutzi bine,,,smekeri ;-) :mrgreen:
Da, iti limiteaza distanta intre bete, dar asta nu inseamna ca trebuie ca firul sa fie exact in directia batului. Se poate duce in stanga sau dreapta lui.

Uite de exemplu si eu am rod pod si evident ca distanta intre bete este f. mica dar firele de pe exterior sunt mult in stanga respectiv dreapta, fara sa apara nici un fel de probleme.

Si ca sa ma pronunt si eu in legatura cu "topoicul"....parerea mea este ca rodpodul este un dispozitiv f. practic, adaptabil la orice situatie.
Razvan Grindean
- carp addicted-

gusti
senior member

Mesaj de gusti » 28 Apr 2007 17:52

parerea mea este ca un rol pod este net superior suportilor individuali si mai da bine si la imagine.cine isi permite unul de calitate este un om realizat si fara griji.

Dan Pop-Coman
veteran

Mesaj de Dan Pop-Coman » 28 Apr 2007 21:20

Frumos suportul Florine ! sa-l folosesti sanatos ! poza e facuta la Albina :D

Scrie răspuns