Barcuta de nadit...

Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

radumatica
veteran

Mesaj de radumatica » 28 Aug 2007 06:07

mihaistoica scrie:salut

am si eu o intrebare ,poate putin cam stupida,dar sunt incepator ...acum cateva luni m-am apucat de pescuit....la capitolul teorie nu stau chiar asa....in ult luni ,mi-am petrecut mult timp citind ce este pe acest forum....
am 2 lansete shimano beastmaster de 3.9 cu TC de 3 lbs si 2 fox warrior elite de 3.9 cu tc de 3,25 lbs.
am o frica la lansare....mi se pare ca se indoaie lanseta prea rau si mi-e frica sa arunc cu toata forta ca poate se rupe....nu stiu nu mi se par rezistente....si nu prea reusesc sa dau departe.....sunt cumparate din 2 magazine diferite si sunt 100% originale....de la mag mi s-a spus ca atata timp cat nu depasesc greutatea plumbului de 106 respectiv 113 g nu au cum sa se rupa.....dar eu le simt altfel....poate ca asa trebuie.....precizes ca am 1.80 si 140 kg......o fii adevarat ce spunea vanzatorul acela?
pot sa fortez cat vreau atata timp cat folosesc plumbii de 106g?
nu are cum sa se rupa oricat de tare as arunca cu ea?
va multumesc
Mihai,ti-as recomanda sa incerci sa lansezi cu plumbi de 92 gr.,max.100 de gr. ca sa eviti supraincarcarea lansetelor.
Daca acestea nu sunt contrafacute(chinezarii)poti da linistit cu ele,dar atentie la actiunea lansetelor,cand eliberezi firul,deoarece o lanseta cu actiune parabolica sau progresiva se comporta altfel la lansare decat una cu actiune rapida.
Fir intins... :lol:
Practica , pe balta se face!!!

mvs
junior member

Mesaj de mvs » 28 Aug 2007 11:45

radu,multumesc pt raspuns.
poti fi te rog putin mai explicit in legatura cu eliberarea firului?
cred ca lansetele au actiune rapida....din ce am observat eu....adica se indoaie mai mult de la varf....
vrei sa spui ca daca as folosi plumb de 92 sau 100g ,pot sa fortez cat vreau eu?
scuze ca pune aceste intrebari,dar am mai spus,sunt incepator si nu sunt bete f. ieftine ca sa risc cu ele....si de asta vreau sa fiu sigur ca nu fac greseli cu ele....
ai putea sa-mi spui unde gasesc aricle despre lansari sau ceva filmulete?
as vrea sa vad cum forteaza altii....dar pana acum nu am avut ocazia...pe aici ,pe la baltile pe unde ma duc nu am vazut pe nimeni cu scule cat de cat de calitate ca sa pot sa intreb sau sa vad cum se comporta acelea....
multumesc

florin-v
member

Mesaj de florin-v » 28 Aug 2007 12:44

Salut Mihai,
in revista aventuri la pescuit de august ai cel mai bun articol cu si despre lansete ( putere de aruncare, cum sa iti alegi lanseta si ce pozitie sa adopti cand arunci).
numai bine

M@tr|X|
veteran

Mesaj de M@tr|X| » 29 Aug 2007 09:00

mihaistoica scrie:....dar la metro se gasesc niste invertoare de curent care transforma cei 12 volti ai masinii in 220 ...costa cam 300 de mii si poti incarca barcuta la masina....la energofish este 16.5 mil,dar eu am dat 15.5 pt ca m-am dus la un mag de la mine din oras si am comandat-o prin ei....
In prezentare zice ca vine atat cu incarcator la 220 cat si cu cel de masina. Nu e asa?
Razvan Grindean
- carp addicted-

mvs
junior member

barcuta

Mesaj de mvs » 29 Aug 2007 10:44

salut
nu stiu nimic despre cel de masina...
mie nu mi-a venit decat cu 2 incarcatoare de casa - unul pt barcuta si unul pt telecomanda
dar iti poti cumpara un adaptor de la metro e 300 de mii
e de fapt un invertor care il conectezi la bricheta si din el poti sa alimentezi orice merge la priza normala de casa

M@tr|X|
veteran

Mesaj de M@tr|X| » 29 Aug 2007 11:02

Folosesti mesengerul? Vad ca ai un id trecut...te-am apelat da nu raspunzi...e mai usor sa comunicam asa.
Razvan Grindean
- carp addicted-

Scrie răspuns