Century....Ce model?

Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Ce bete ati prefera pt un drill placut ,dar si o aruncare buna?

Chestionarul s-a închis pe data de 08 Noi 2007 10:42

Cenuty NG
7
54%
Century NCS
5
38%
Century FS
1
8%

Voturi totale: 13

Razvan.D
maniac

Mesaj de Razvan.D » 05 Noi 2007 18:20

carprom scrie: Cine are odata Century...nu le mai da cit traieste :mrgreen:
de acord cu tine ;-)
@Vlad
ms mult pt cuvintele de lauda care m-au surprins total
numai bine Razvan

Vlad Pavlovici
senior member

Mesaj de Vlad Pavlovici » 05 Noi 2007 18:39

Carprom, ca sa evitam confuzii, sa precizam ca Armalite Mk3 e altceva decat Armalite xxx Gun de care vorbesti tu. La noi a circulat doar numele de Armalite, lansetele Century fiind inaccesibile in anii 90, si a ramas in imaginea oamenilor ca Armalite era o lanseta grozava. De fapt erau mai multe si se deosebeau intre ele. Un model de Armalite a dat actualul SP, altul a dat actualul Mk3 - doua lansete diferite ca de la cer la pamant.

Distantele de 130-140 de metri sunt cele la care puteam da in mod normal cu NG-urile. Fara indoiala, se poate da si mai mult. Cum nadesti? Asta e alta discutie, dar rachetele de nadire sau bulgarii aruncati cu o cupa ating si ele distantele astea.

Razvan, chiar n-ai de ce sa-mi multumesti. Oricat m-am uitat la capturile tale, incercand sa le vad cat mai mici, tot mari au ramas. :-) Acum, ca sa mai corectez buna impresie, sa stii ca daca ti se pare ca nu simti nimic in dril cu FS e pentru ca dai cu o lanseta moale. Eu am un set de FS si, fara a avea finetea NG-urilor, sunt totusi suficient de placute si foarte bune.

carprom
maniac

Mesaj de carprom » 05 Noi 2007 18:45

Vlad Pavlovici scrie:Carprom, ca sa evitam confuzii, sa precizam ca Armalite Mk3 e altceva decat Armalite xxx Gun de care vorbesti tu.

Corect, eu vorbeam in general de Century( eu le am pe cele vechi MK 2 )

Distantele de 130-140 de metri sunt cele la care puteam da in mod normal cu NG-urile. Fara indoiala, se poate da si mai mult. Cum nadesti? Asta e alta discutie, dar rachetele de nadire sau bulgarii aruncati cu o cupa ating si ele distantele astea.

Eu din pacate nu am reusit :oops:

Razvan.D
maniac

Mesaj de Razvan.D » 05 Noi 2007 18:54

aici ai dreptate Vlad ,nu m-am gandit pt ca fiind obisnuit cu o lanseta moale de aceea mi se par tari FS-urile pe care defapt le-am tinut doar in mana si le-am zdruncinat cca 15 minute :mrgreen: ,cu NG-urile am avut ocazia sa lansez si sa scot si un crap si mi sau parut excelente numai ca,cand am ajuns la magazin si am vazut pretul (la acea vreme)atunci m-am orientat spre Armalite de care sant nespus de multumit,am observat ca in Ro se merge foarte mult pe lansete mai tari si de multe ori stau si ma intreb oare oamenii cu acele lansete simt finetea drillului ? in belgia,franta,olanda se merge foarte mult pe lansete mai moi poate ca in Ro o exista totusi acea frica de a nu rupe lanseta in lansari si de aceea se cauta lansetele ceva mai tari

Razvan.D
maniac

Mesaj de Razvan.D » 05 Noi 2007 18:55

[
Eu din pacate nu am reusit :oops:
batranetea fir-ar mama ei :mrgreen: :mrgreen:

[/quote][/quote]

mosharu
maniac

Mesaj de mosharu » 05 Noi 2007 19:07

"Cine are odata Century...nu le mai da cit traieste :mrgreen:[/quote]"
Bine zice Carprom 8)

Vali Vesa
maniac

Mesaj de Vali Vesa » 05 Noi 2007 20:05

@Razvan,

Cand pescuiesti pe balta (nu canal) si trebuie sa pescuiesti mai departe plantezi?
Clubul sportiv Ovidius Constanta
www.ovidius.com.ro

Razvan.D
maniac

Mesaj de Razvan.D » 05 Noi 2007 20:48

Vali Vesa scrie:@Razvan,

Cand pescuiesti pe balta (nu canal) si trebuie sa pescuiesti mai departe plantezi?
depinde de imprejurari ,daca pescuiesc peste 100m plantez,sub 100m nu deranjez barca :-) ,dc intrebarea Vali?

Vali Vesa
maniac

Mesaj de Vali Vesa » 05 Noi 2007 21:30

@Razvan,

Pentru ca ne intrebam de ce prefera romanii lansete cat mai dure, capabile sa arunce tare (dar din pacate nu singure :mrgreen: ).
Si eu plantez, daca gasesc o structura interesanta la mai mult de 130m. De regula, barca o folosesc pentru a studia natura fundului (are sonar).

Multi pescari de pe aici participa la concursuri si nu cred ca e ceva rau in asta, e optiunea fiecaruia cum isi petrece timpul si cum isi cheltuieste banii. In concurs nu ai voie cu barca. Si daca nu ai peste aproape, tre sa ai niste lansete capabile sa arunce tare, sa poti sa pescuiesti in buza stufului de pe celalalt mal (vezi Darvari si nu numai). Asta nu e totul, tre sa SI POTI sa le incarci ca sa scoti maxim din ele.

Eu (deocamdata) nu pot sa incarc FMJ-ul de exemplu. Nu pot, nu stiu, egal. Asa ca din pacate (sau nu ;-) ), raman la ESX-H-urile mele, excelente in dril si sper sa am timp sa exersez mai mult, sa reusesc sa trec de bariera celor 130-140m.
Clubul sportiv Ovidius Constanta
www.ovidius.com.ro

Razvan.D
maniac

Mesaj de Razvan.D » 05 Noi 2007 21:37

@Vali
nu am vrut sa par rau cand am postat chestia cu lansetele tari acum tu mi-ai dat raspunsul final ;-)

Scrie răspuns