Plumb de sondat

Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

mosharu
maniac

Mesaj de mosharu » 04 Feb 2008 23:16

Dan Pop-Coman scrie:Eu folosesc fara probleme si simt foarte bine fundul cu plumbi para simpli,de 80-100 gr.
Bravo Dan. Si eu la fel ;-)
@Baietii...prea puneti si voi botu' la toate "englezismele" :-?

radumatica
veteran

Mesaj de radumatica » 05 Feb 2008 07:33

CristianSurdu scrie:
Dan Pop-Coman scrie:Eu folosesc fara probleme si simt foarte bine fundul cu plumbi para simpli,de 80-100 gr.

Cristi,lasa-i pe baieti sa foloseasca fiecare ce are!!!! :evil:
Practica , pe balta se face!!!

mosharu
maniac

Mesaj de mosharu » 05 Feb 2008 08:28

radumatica scrie:
CristianSurdu scrie:

Cristi,lasa-i pe baieti sa foloseasca fiecare ce are!!!! :evil:
@Radu ok. :oops: :-?

Baieti, va-ti gandit vreodata ca dupa ce lansati markerul, sa trageti usor firul cu mana pt. a simtii mai bine substratul? 8)
na' ca iar dau din casa :D

mikecarp
veteran

Mesaj de mikecarp » 05 Feb 2008 11:09

@ cristi,
asta nu e nici o noutate, a fost prezentata in AvP de Ken Townley cu vreo 2 ani in urma. Credeam ca toata lumea stie metoda asta.
Referitor la englezisme sa nu uitam ca ei au fost unde suntem noi acum, noi mai avem mult pana sa-i ajungem din urma.
Carpfishing... A way of life!

George-Alexandru
senior member

Mesaj de George-Alexandru » 05 Feb 2008 13:31

mikecarp scrie:@ cristi,
asta nu e nici o noutate, a fost prezentata in AvP de Ken Townley cu vreo 2 ani in urma. Credeam ca toata lumea stie metoda asta.
Referitor la englezisme sa nu uitam ca ei au fost unde suntem noi acum, noi mai avem mult pana sa-i ajungem din urma.
noi am crescut intr/un an cat altii in zece,parerea mea este ca momentan suntem peste ei,dar sunt de acord si cu faptul ca la ei sa inventat :D
APCR-CS CARPZONE

Vlad Pavlovici
senior member

Mesaj de Vlad Pavlovici » 05 Feb 2008 15:09

George-Alexandru scrie: noi am crescut intr/un an cat altii in zece,parerea mea este ca momentan suntem peste ei
Scuze pentru off-topic, dar am un comentariu apropo de asta.

George, asta e un subiect sensibil pentru noi si ce spui tu aici am vazut ca mai spun si altii.

Nu vreau sa fiu inteles gresit, m-as bucura sa fie asa. Dar nu este. Cred ca in general pescarul roman nu are suficienta informatie pentru a compara pescuitul din Romania cu cel din Anglia si se raporteaza mai ales la criteriile care ii satisfac orgoliul lui national.

Daca ne bazam pe rezultatele echipelor nationale la campionatele organizate de FIPS/CIPS (fiindca alt argument nu vad), rezultatele respective sunt remarcabile si arata ca intr-adevar am facut mari progrese intr-un timp scurt, dar nu sunt suficiente pentru a spune ca suntem peste ei. Cum se calculeaza acest “peste ei”? Atunci si Croatia e peste ei (si peste noi), fiindca a castigat in 2007, si Serbia, si Polonia, si Austria, si Germania, si orice alta tara ale carei echipe s-au clasat inaintea echipelor englezesti la un concurs important.

Daca luam criteriile statistice, atunci ar trebui sa ne uitam si la numarul si diversitatea de firme, magazine, reviste, forumuri, carti, autori, articole, balti, pescari, inventii si ce-o mai fi. Aici Anglia nu e numai peste noi sau peste orice alta tara europeana, dar la unele capitole e peste toata Europa la un loc.

E clar ca facem progrese. Pe de alta parte, cand imprumutam tot ce putem din Anglia (nade, scule, idei) si batem o echipa engleza intr-un concurs, nu e suficient ca sa fim peste ei. O comparatie corecta se face atunci cand cunosti ambele lucruri pe care le compari, nu doar unul, si ai un set de criterii, nu doar unul. Nu stiu cat cunosti tu pescuitul din Anglia, dar intreaba-i pe romanii care au ajuns in Anglia ce parere au.

PS: Daca am fi nu peste ei, ci macar langa ei, am pescui in conditii mai bune, cu bani mai putini. Sper ca asta e un criteriu pe intelesul oricui.

Val Pangica
member

Mesaj de Val Pangica » 05 Feb 2008 15:57

Cu toate ca nu mereu am fost de acord cu Vlad Pavlovici aici trebuie sa-i dau dreptate . Trebuie sa tinem cont de urmatoarele realitati :

- numarul de pescari de crap care au acces la magazine , echipament si nada de calitate este mult mai mare in Anglia decit in Romania . Diferenta este cauzata atit de puterea de cumparare a lor ( ca medie ! ) si de preturile mici / raportate la venituri + concurenta magazinelor . Astfel pescuitul lor de week-end se practica la un nivel care la noi se regaseste numai in prima parte a unui ipotetic " clasament" sau cum vreti sa-i spuneti , adica la varf , unde sunt bani multi samd .
- practicarea la nivel de masa a acestui sport , beneficiind de echipamente bune , tehnici , medii de informare samd - creeaza concurenta , competitie si tine aprins spiritul inovator . In plus forteaza firmele de profil sa tina pasul cu cererea INFORMATA ! Piata britanica de crap este o piata formata si informata , de aceea si merge bine .
- numarul celor interesati de fenomen este cu mult mai mare in Anglia decit in Romania - asta si datorita accesibilitatii echipamentului si posibilitatilor de pescuit ieftin si aproape de casa . Romania are 2 forumuri care se ocupa de aceste probleme , la englezi fiecare magazin mai rasarit de pescuit la crap are un forum cit asta .
- sunt abonat la International Carper - va spun cu inima pe inima ca revista are 200 pagini lunar , dedicate crapului si dintre astea vreo 50 pagini sunt numai pentru reclama !! ( adica suport financiar puternic )
Si pe linga IC - mai sunt 4-5 reviste cu acelasi target si cu vinzari mari de tot .
Mai sunt si alte considerente , dar vrea sa concluzionez si sa spun ca in Anglia pescuitul crapului nu este un moft ci un mod de viata pentru extraodinar de multi pescari . Noi in tara , marea majoritate , ne zbatem in multa nestiinta si folosim echipament ieftin si adaptat si "supravietuim" prin citeva balti si prin rezultatele internationale ale celor de la Senzor . Cam putin ca sa afirmam noi toti ca le-am luat fata englezilor .
Mai mult , exista posibilitatea ca echipa de bob a Jamaica sa devina campioana mondiala la un moment dat , pentru ca are 4 boberi extraordinari , dar asta nu inseamna ca toti boberii din Jamaica sunt excelenti si se pot compara cu cei elvetieni ( sa dau numai un exemplu ) . Poate la noi echipa Senzor este exceptia care intareste regula !

florin-v
member

Mesaj de florin-v » 05 Feb 2008 16:20

Am citit articolul tau legat de plumbi Val, foarte interesant dar inafara de acei plumbi despre care vorbeai ( cei cu picioruse) care crezi ca ar fii urmatorii pentru acest lucru......... (cred ca ai vazut filmul cu boberii :D :D :D de acolo si comparatia, nu? super tare filmul la vremea lui)

Vlad Pavlovici
senior member

Mesaj de Vlad Pavlovici » 05 Feb 2008 19:02

Val Pangica scrie: sunt abonat la International Carper - va spun cu inima pe inima ca revista are 200 pagini lunar , dedicate crapului si dintre astea vreo 50 pagini sunt numai pentru reclama !! Si pe linga IC - mai sunt 4-5 reviste cu acelasi target si cu vinzari mari de tot
Val, International Carper n-a avut niciodata 200 de pagini, iar de vreun an si ceva s-a desfiintat ca revista independenta. A ajuns un mic supliment la sfarsitul lui Carpworld. Cred ca de fapt te referi la Carpworld, care are peste 200 de pagini si peste 50 de pagini de publicitate. In rest, mai sunt 7 reviste de crap lunare, una saptamanala si mult crap in revistele generaliste. Intr-o singura luna cred ca se publica mai mult material decat s-a publicat la noi in ultimii cinci ani.

Ce se intampla acum la noi, faptul ca avem informatie, marfa, magazine, concursuri, rezultate, se intampla de 10-15 ani prin alte parti ale Europei. Belgia a fost poate prima tara care s-a conectat la pescuitul englezesc. Au aparut magazine si targuri de crap (Watersportcentrale), reviste si asociatii (VBK), carti si autori (Luc de Baets, Alijn Danau), locuri celebre (Twente Kanal), pescari de mare anvergura si crapi capitali. Trasee similare s-au vazut si in Franta, Germania, Olanda, Italia, Austria. Acum fenomenul se propaga simultan spre est si spre vest, spre Rusia si spre Statele Unite. Bineinteles ca peste tot apar forme de dezvoltare (Croatia are carti de crap, Cehia are reviste, Ungaria are o piata puternica, Polonia a umplut baltile occidentale de polonezi), dar absolut nicio tara luata in parte nu se poate compara cu Anglia. Ca ne place sau nu, acolo se da ora exacta.

Cineva spunea mai sus ca englezii au fost si ei unde suntem noi acum. Si da, si nu. Au inceput si ei de undeva, evident, dar meritul lor cel mai mare este ca s-au descurcat pe cont propriu. Au inventat modul lor de a pescui la crap, nu au preluat pescuitul altora. Noi si restul Europei ne straduim sa-i ajungem din urma cu ajutorul lucrurilor inventate de ei. E o diferenta…

mosharu
maniac

Mesaj de mosharu » 05 Feb 2008 20:05

mikecarp scrie:@ cristi,
@Mike, ma crezi sa nu..chiar nu am citit articolul respectiv a lui Ken
:oops:
Apropo' de asta, daca ti-ai uitat plbu' "special de greblat" acasa, ce faci?? Nu mai sondezi ? :roll:
Ultima oară modificat 05 Feb 2008 21:16 de către mosharu, modificat 1 dată în total.

Scrie răspuns