Mulineta de 600 RON

Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Vlad_Colceriu
veteran

Mesaj de Vlad_Colceriu » 23 Iun 2008 15:25

Tambur exagerat?!! :shock:
Imagine

mosharu
maniac

.

Mesaj de mosharu » 23 Iun 2008 15:59

sane' daca BBRLC are tambur exagerat...ia-ti BASIA ;-) 8)

Compu San
junior member

Mesaj de Compu San » 23 Iun 2008 21:16

Pt d-nul Iorga: caut ceva mai usor nu la 790gr si cu un tambur mai mic deoarece nu vad ce fac cu 650mt. de fir de 0,28 pe o mulineta.

Pt d-nul Surdu cu tot respectul pana sa imi permit o Daiwa Basia mai trebuie sa treaca niste reduceri ca nu pot "ascunde din casa" 8000RON . Din ceea ce am citit pe forum mi-am dat seama ca sunteti un posesor de BBRLC si chiar sunteti un fan al acestui model care v-a adus ceva satisfactii.Dar totusi mai exista persoane care nu agreaza modelul respectiv de la shimano si nu cred ca nu exista si alte mulinete din aceeasi categorie de pret care sa imi aduca si mie satistactii.Cautarea este lunga si poate ca voi gasi cu ajutorul tuturor ceea ce caut.
Love fishing

mosharu
maniac

Mesaj de mosharu » 23 Iun 2008 22:18

Compu San scrie:Pt d-nul Iorga: caut ceva mai usor nu la 790gr si cu un tambur mai mic deoarece nu vad ce fac cu 650mt. de fir de 0,28 pe o mulineta.

Pt d-nul Surdu cu tot respectul pana sa imi permit o Daiwa Basia mai trebuie sa treaca niste reduceri ca nu pot "ascunde din casa" 8000RON . Din ceea ce am citit pe forum mi-am dat seama ca sunteti un posesor de BBRLC si chiar sunteti un fan al acestui model care v-a adus ceva satisfactii.Dar totusi mai exista persoane care nu agreaza modelul respectiv de la shimano si nu cred ca nu exista si alte mulinete din aceeasi categorie de pret care sa imi aduca si mie satistactii.Cautarea este lunga si poate ca voi gasi cu ajutorul tuturor ceea ce caut.
San' a fost doar o usoara "ironie" la aluzia ta cu tamburul "exagerat" ....
Basia are CEL mai exagerat tambur... :D
Stii la ce te ajuta un tambur long cast? in nici-un caz sa ai pe el 650 m nailon....

George-Alexandru
senior member

Mesaj de George-Alexandru » 23 Iun 2008 23:06

la cat timp iti petreci cu lanseta in mana greutatea conteaza prea putin,iar cat fir stocheaza tamburul iar nu conteaza pui umplutura.
dute la 2-3 concursuri de crap si fa un inventar al mulinetelor folosite in marja ta de pret si ai sa vezi realitatea ;-)
APCR-CS CARPZONE

man.fishing
veteran

Mesaj de man.fishing » 24 Iun 2008 10:26

Salut
La 6 milioane pe piata gasesti destule branduri Okuma, Bannax, Shimano si Daiwa. Majoritatea recomanda din experienta si pt calitate Shimano si Daiwa.

Pe piata de la cele 2 firme gasesti

Shimano bblc 599 ROn magazin online
Shimano Biomaster 420-490 RON
Daiwa Entoh 649 ROn magazin online
Daiwa Emblem PRO 541 ron

Iti spun astea pt ca Vineri un bun amic vine de la Constanta sa isi ia 4 mulinete cam in banii astia si ne-am uitat la preturi si produse de vreo saptamana. Aceasi dilema o are si el cu ce sa isi ia. Si el opteaza pt Daiwa insa cred ca isi va da seama exact ce e mai bun atunci cand le va vedea.

Cred ca oricare din mulinetele de mai sus sunt mai mult decat ok si singura diferenta o face "feelingul" fiecaruia. Probabil ma vor contrazice cei care merg la concursuri (si nu numai) dar sa nu imi spuna cineva ca la un concurs nu poate face cu unul din modelele de mai sus (cred ca sunt modele si mai ieftine care fac fata cu brio ex Emcast EVO)
Asa ca du-te la "shopping" si vezi care iti place. Ideal sa o pui pe un bat sa vezi cum se misca si sa ia ceva fir pe ea ca sa vezi cat de centrat este tamburul. Mai mult de atata nu te poate ajuta nimeni. Tie sa iti placa ca pererile tin de experienta fiecaruia si mai ales nu uita ca sunt subiective!
De aceea o sa vezi intre mulinete la acelasi pret diferite discutii contradictorii.

Iar pt dl Surdu sa ne zica daca doreste la ce ajuta tamburul long cast?
Ar fi buna informatia asta pt ca majoritatea ne ghidam la asta dupa cati m de fir punem pe tambur si mai ales de frecarile care au loc si cum afecteaza ele firul. (grafit,aluminiu,titan)

George Iorga
maniac

Mesaj de George Iorga » 24 Iun 2008 11:24

Compu San scrie:Pt d-nul Iorga: caut ceva mai usor nu la 790gr si cu un tambur mai mic deoarece nu vad ce fac cu 650mt. de fir de 0,28 pe o mulineta.
Entoh are greutate redusa iar unele mulinete vin cu sistem de buraj (eventual faci tu un buraj din fir mai vechi ) ! Trecand peste acest aspect , uitate putin si la
Shimano Ultegra 12000 xta
http://www.carpio.ro/prod.php?id_cat=9& ... oducator=2
care am inteles ca fata de BBRLC vine cu tambur de rezerva din aluminiu (posesorii sa ma corecteze daca gresesc ) ceeace la 4 buc ,conteaza (un tambur nou de BBRLC e cam 150 ron) !
Varga sa fi fost din fier... ce brand aveam !!!

George-Alexandru
senior member

Mesaj de George-Alexandru » 24 Iun 2008 14:52

asa este numai ca Ultegra are frana de atac in fata si pt multi este o problema de obisnuinta iar recuperarea este mai mica.in rest este ok
APCR-CS CARPZONE

George Iorga
maniac

Mesaj de George Iorga » 24 Iun 2008 16:24

La inceput ,cand a cerut sfaturi ptr. mulineta de pana in 400 ron ,Compu San a spus ca nu-i o problema baitrunnerul ...acum la astea cu 600 n-o fii bai ca e amplasat in fata ! :mrgreen:
Varga sa fi fost din fier... ce brand aveam !!!

Compu San
junior member

Mesaj de Compu San » 24 Iun 2008 17:14

Ultera este alegerea mea dar nu stiu inca care XTA sau XTB.Va multumesc la toti care m-au ajutat sa imi fac o parere obiectiva.D-nule Surdu stiu la ce foloseste un tambur long cast dar nu am nevoie de mai mult de 150m la lansat.Iar in locurile unde pescuiesc eu 400m de fir pe un tambur imi ajunge si la plantat.Va multumesc oricum pentru sfaturi dar prefer o mulineta cu tehnologia SR de la Shimano in pofida faptului ca BBRLC-ul a trecut testul timpului.

D-nule George Alex nu pun niciodata umplutura pe tambur iar la concursuri nu pot participa datorita faptului ca ma consider doar un pescar amator si nu am pretentii la asa ceva.Poate ca peste 20 de ani......Nici ca spectator nu am cum sa vad un asemenea concurs deoarece in Salaj pauza concursuri si totodata pauza CRAP.Poate la Livada voi participa ca simplu spectator.

Inca o data va multumesc la toti si va doresc fire intinse de "crapceni" cu doua cifre.

:-)
Love fishing

Scrie răspuns