Lansete Shimano Tribal XT-B 13' 3,5 lb

Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
Neamtul
maniac

Mesaj de Neamtul » 11 Ian 2010 21:00

Macar ai vazut XT-B-ul? :roll:
XT-B-ul costa cat costa cea mai ieftina lanseta Century(FG) dar cu siguranta XT-B e peste FG la orice capitol.

Hai,sariti pe mine... :lol:
Pescuitul este o arta...dar si un hobby foarte scump.

Vlad Pavlovici
senior member

Mesaj de Vlad Pavlovici » 12 Ian 2010 11:06

Neamtul scrie:Hai,sariti pe mine... :lol:
Salut Raimund, daca sari si tu cu ceva argumente, poate vom sari si noi mai usor... :-)

Acum, fara gluma, n-am vazut inca Shimano Tribal XTB, dar iti spun un lucru pe care sper sa-l accepti ca fiind obiectiv.

Shimano si Century nu au aceeasi politica de piata. Century scoate lansete noi foarte rar, iar ciclul lor de viata este extrem de lung, de la cinci ani in sus. De pilda, modelele actualizate anul trecut (NG si SP) aveau 12-13 ani vechime. Ca o lanseta sa reziste 12-13 ani, fara macar sa se reduca la pret, in conditiile in care lumea e obsedata de noutate, trebuie sa fie iesita din comun. Si la Century nu vorbim de o lanseta, vorbim de toate.

Asta e posibil pentru ca lansetele sunt un caz aparte. Materialele si tehnologia nu progreseaza de la un an la altul cu viteza cu care o fac in alte domenii. Nu tot ce e nou e automat mai bun decat ce e vechi. Modelul 2010 nu e superior celui din 2009 doar pentru ca e mai recent. Cea mai buna lanseta pentru o anumita aplicatie poate fi si din 2000.

Shimano face contrariul. Scoate in permanenta modele noi, le tine doi, maxim trei ani, le reduce repede, apoi le desfiinteaza si imediat scoate altceva. Pe modelele de varf, are intotdeauna componente foarte bune, chiar extravagante, dar viata blancului e scurta, comercial vorbind.

Asta nu inseamna ca Shimano nu ar putea sa pastreze un produs daca s-ar vinde foarte bine. Big Baitrunner Long Cast se vinde foarte bine si are deja 11 ani. De ce n-au scos altceva in locul lui? Pentru ca n-a fost nevoie. Dar lansete lor premium nu au acelasi succes. Ca reputatie, Shimano n-a fost niciodata in topul fabricantilor de lansete de crap, asa cum a fost Daiwa. In timp ce Century e considerat de multa lume numarul unu.

In rest, daca tu ai testat si Tribal XTB si Century FG si preferi XTB-ul, nu cred ca poate avea nimeni nicio obiectie. Asta e si parerea mea, alegerea trebuie facuta pe teste, nu pe vorbe.

marius.tim
veteran

Mesaj de marius.tim » 12 Ian 2010 14:07

Neamtul scrie:Macar ai vazut XT-B-ul? :roll:
XT-B-ul costa cat costa cea mai ieftina lanseta Century(FG) dar cu siguranta XT-B e peste FG la orice capitol.

Hai,sariti pe mine... :lol:
Hai ca sarim!Ai avut macar in mana Century FG si XT-B sa-ti dai seama care sint diferentele?XT-B n-ai avut cum si Century FG nu cred ca ai avut de unde sa vezi.Eu nu am vazut decat XTR-B si nu am fost curios sa-l iau macar in mana.Cand am fost la Carpshow la Budapesta standurile Shimano si Century erau destul de apropiate asa ca vreau sa-ti spun ca a trebuit sa stau la coada sa pot intra la Century in stand,unde erau lansete incepind de la cele de spinning, la cele de crap,cu tot cu markere si spoduri,asa ca sa fie tacamul complet.De minciocuri nu zic ,sigur nu te intereseaza cate modele au Century doar la capitolul acesta.
Referitor la cele doua,pot sa-ti zic asa prieteneste ,ca unul care a pescuit si cu Century Fg si sa zicem un Xtr-a ca sunt diferente ca de la cer la pamant.Nu se aseamana una cu alta cum nu seama chinezii cu nemtii.
Mie mi-au trebuit vre-o 20 de ani de pescuit si schimbat lansete si mulinete,ca sa pot sa-mi fac o impresie obiectiva asupra unei lansete incepind din faza de constructie a blancului ,apoi inele actiuni,puteri etc,iar tu ai reusit performanta asta intr-un singur an.Ce, vrei sa cred ca esti vizionar, pentru ca stii sigur ceva , :lol: :lol: ce inca nu ai vazut si nu ai pipait macar? :mrgreen: :mrgreen:
Uite o chestie- daca ti-as da un Century NCS echipat cu inele si mandrina de la XTR-B cam ce calitate ar avea lanseta asta? :roll: :roll: :roll:
Team Select Bait Romania

Neamtul
maniac

Mesaj de Neamtul » 12 Ian 2010 17:22

NCS cu componente de XT-B :roll: ...ar fi ceva. ;-)
Am comparat XT-B cu FG pentru ca sunt apropiate ca pret si FG nu e tratat in autoclava.
Indiferent ce spui tu,nu ai sa ma convingi ca FG e mai bun.
Lasa ca imi cumpar eu XT-B si te las pe tine cu Century.
Sunt convins ca nu pierd mare lucru.

PS:Daca tu imi demonstrezi ca rupi un XT-B de 3,5lb(sau oricare altu)eu ma dau batut si imi cumpar Century.

@Vlad Pavlovici
Vreau sa vad si eu o lanseta de peste 200lei la care sa imbatraneasca blancul dupa doua sezoane(10-20 partide).
Stiu ca va pricepeti la bete dar nici macar la betele din piata nu imbatraneste blncul asa repede cum spuneti dvs.

Asta e parerea mea pe care o sustin pana cand Marius imi demonstreaza cum rupe un XT-B. :lol:
Pescuitul este o arta...dar si un hobby foarte scump.

Vlad Pavlovici
senior member

Mesaj de Vlad Pavlovici » 12 Ian 2010 18:17

Neamtul scrie: Vreau sa vad si eu o lanseta de peste 200lei la care sa imbatraneasca blancul dupa doua sezoane(10-20 partide). Stiu ca va pricepeti la bete dar nici macar la betele din piata nu imbatraneste blncul asa repede cum spuneti dvs.
Raimund, ma tem ca n-ai inteles ce spuneam mai sus.

Nu vorbeam despre imbatranirea blancurilor. Asta e un alt subiect, pe care il putem aborda daca vrei (dar te asigur ca poti imbatrani si blancuri de 1000 de lei, nu numai de 200 de lei, daca sunt solicitate suficient, chiar si dupa doua sezoane). Am discutat despre rezistenta lor comerciala. Cat rezista lanseta respectiva pe piata? La Shimano, modelele premium rezista doi, trei ani. La Century, rezista 10-12. Diferenta e data de un singur lucru: calitate.

Cu cat calitatea e mai mare, cu atat produsul e mai putin afectat de mode, schimbari, noutati etc. Ti-am dat exemplul BBLC. 11 ani pe piata cu modificari minime. Nicio reclama nu sustine un produs atat de mult, doar calitatea. De asta nu m-as grabi sa laud o lanseta nou aparuta, cu care inca n-am pescuit (asa cum mi se pare ca faci tu), mai ales de la o firma care inca nu s-a distins prin lansete premium de cursa lunga. Cat e de buna se va vedea in timp.

Ca informatie, FG nu e tratat in autoclava pentru ca e facut din materiale LRC (low resin carbon). Nu e nevoie de autoclavare in cazul lor.

Ciuchi
member

Mesaj de Ciuchi » 12 Ian 2010 20:33

Fratilor, as pus mana care va pe TRIBAL XT-B? Ati testat-o? Ati vazut-o macar????????? :roll:

edibss
member

Mesaj de edibss » 12 Ian 2010 22:51

Neamtul scrie:NCS cu componente de XT-B :roll: ...ar fi ceva. ;-)
Am comparat XT-B cu FG pentru ca sunt apropiate ca pret si FG nu e tratat in autoclava.

PS:Daca tu imi demonstrezi ca rupi un XT-B de 3,5lb(sau oricare altu)eu ma dau batut si imi cumpar Century.

@Vlad Pavlovici
Vreau sa vad si eu o lanseta de peste 200lei la care sa imbatraneasca blancul dupa doua sezoane(10-20 partide).
Stiu ca va pricepeti la bete dar nici macar la betele din piata nu imbatraneste blncul asa repede cum spuneti dvs.

Asta e parerea mea pe care o sustin pana cand Marius imi demonstreaza cum rupe un XT-B. :lol:

le-ai avut in mina sau ai dedus din pret ca xt-b ul e mai bun vad ca vorbesti numai prostii eu am century fg si sunt multumit de ele la ce clasa suntasa ca pina o sa ai un bat adevarat in mina mucles :mrgreen: :mrgreen:
Imagine

Ciuchi
member

Mesaj de Ciuchi » 13 Ian 2010 00:46

@Neamtul

Am vazut prin unele posturi de-ale tale ca ai avut si FOX Horizon SFD de 3,9m cu 3,5lb. Ce imi poti spune te rog despre aceasta lanseta? Am vazut-o si sincer mi-a cam placut. Cum am mai spus anterior vreau ceva bun si pentru distanta dar si in dril. Nu ma intereseaza sub nici o forma parii.
So... Neamtule, mai pe romaneste varsa tot despre acest bat :lol:

marius.tim
veteran

Mesaj de marius.tim » 13 Ian 2010 07:04

@Vlad Pavlovici

Raimund cumpara-ti tu XT-B si vino cu el la mine,ca de restul ma ocup eu.O sa vezi cat este de simplu. ;-) ;-) ;-)
Team Select Bait Romania

marius.tim
veteran

Mesaj de marius.tim » 13 Ian 2010 07:06

edibss scrie:

@Vlad Pavlovici

le-ai avut in mina sau ai dedus din pret ca xt-b ul e mai bun vad ca vorbesti numai prostii eu am century fg si sunt multumit de ele la ce clasa suntasa ca pina o sa ai un bat adevarat in mina mucles :mrgreen: :mrgreen:
Lasa-l Edy ca la el Century inca e SF :lol: :lol: :lol:
Team Select Bait Romania

Scrie răspuns