@ Limax
am mari dubii .
Problema cred ca se pune dpdv al invelisului plumbilor , acel material de cauciuc care este de proasta calitate sau respectiv de buna calitate . Cel de proasta calitate poate avea un miros rau ( plus alte semnale chimice naspa ) care sa indeparteze crapul , aici este problema si nu la culoare . Cumparati plumbi de firma si de calitate si totul se rezolva , parerea mea , nu conteaza ca e verde sau maro ori negru .
Daca cumparati plumbi ieftini ( am vazut vopsiti ) , cum credeti ca reactioneaza crapul la mirosul acelei vopsele in apa ? ETC.
Ce culoare pentru plumbi
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- Tilea Gabriel
- Moderator
- radumatica
- veteran
Tilea Gabriel scrie:@ Limax
am mari dubii .
Problema cred ca se pune dpdv al invelisului plumbilor , acel material de cauciuc care este de proasta calitate sau respectiv de buna calitate . Cel de proasta calitate poate avea un miros rau ( plus alte semnale chimice naspa ) care sa indeparteze crapul , aici este problema si nu la culoare . Cumparati plumbi de firma si de calitate si totul se rezolva , parerea mea , nu conteaza ca e verde sau maro ori negru .
Daca cumparati plumbi ieftini ( am vazut vopsiti ) , cum credeti ca reactioneaza crapul la mirosul acelei vopsele in apa ? ETC.
DE acord cu Gabi Tilea ca nu numai problema culorii trebuie pusa,ci si alti factori,cum ar fi miros,forma...etc.
Practica , pe balta se face!!!
- Pop Florin
- veteran
Multam' Limax pt. explicatii ........... adevarul este ca nici eu nu am dat vreo importanta culorii monturi pana nu am patit-o , asa ca experimentati si veti vedea si voi !Limax scrie:Nu s-a gandit asa, pescuiam impreuna eu cu Fox (verde) si Florin cu Korda(maro). O perioada a prins doar el, pana am schimbat unul dintre plumbi si am inceput sa prin si eu, doar pe batul cu plumb maro. Ulterior am schimbat si pe celalalt plumb pe maro si am prins pe ambele bete.adi.oprea scrie:Nu pot sa cred ca la atasarea monturii de linie te-ai gandit ca vei avea rezultate bune la o anumita culoare a plumbului.Sau poate gresesc si atunci i-mi cer scuze dar vreau sa stiu adevarul te-ai gandit sau nu?POP FLORIN scrie:Culoarea maro mie mi-a dat mai multe rezultate .... vezi si tu !
A fost o chestie care tinea de o balta anume si nu o regula generala aplicata baltilor din Romania. In functie de caracteristicile apei eu cred cu convingere ca poti avea rezultate mai bune cu anumite culori de monturi.
Alta data am patit (pe alta balta) a intrat preponderent pe forfac de culoare maro (maroul este o coincidenta), eu pescuiam cu Sufix Stealth Skin si Florin cu Fox Mask.
Probabil ca pe o balta pescuita intensiv invata sa se fereasca de discrepante in mediul inconjurator.
Sa stii ca sunt unele mici schimbari in monturi pot sa iti aduca niste diferente surprinzatoare de capturi, cel putin din experienta mea asta am invatat.