Alegere lansete de crap
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
.
@Stefan Oancea - la Mim Team o lanseta Anthology costa putin sub 1000 ron si la Big xxx o lanseta Century NCS costa 1100...deci...fa o comparatie 

-
- member
.
Bogdane tata...de la lanseta de 100 euro..pana la Century....e cale lunga 

-
- junior member
@Vlad&Cristian
Va multumesc mult pentru sfaturi si sunt convins ca aveti dreptate.
Am si eu ceva idee despre modul de marketing ale firmelor.
Problema este urmatoarea: din tot ce am vazut eu in Romania(nu am posibilitatea de a lua din afara) nu gasesc nimic sub Century NCS de la xxx care este 12 milioane cel de 13' si 3.5 lb asa cum imi doresc eu.
Nu am nici cea mai mica indoiala ca Prowess nu se compara cu Century sau Free Spirit sau Harrison. Lanseta Anthology insa nu este putin sub 10 milioane ci chiar 7.5 milioane, pret care sunt sigur ca va scadea pana in iarna la 5-6(reduceri de sezon practicate de cei de la mim team).
Prin urmare cu banii de o lanseta imi iau doua, REPET, din cauza de lipsa de fonduri...
Ii rog din nou pe cei care au postat pe acest topic, daca stiu un magazin din Romania de unde sa imi pot cumpara o lanseta din cele 3 marci premium la astfel de preturi(6-7 milioane) sa imi spuna.
Ideea e insa din cate am inteles eu ca o astfle de lanseta are pretul de fabricatie minim 200 de euro,plus adaos si altele putin probabil sa ajunga la un astfel de pret.
Va multumesc mult pentru sfaturi si sunt convins ca aveti dreptate.
Am si eu ceva idee despre modul de marketing ale firmelor.
Problema este urmatoarea: din tot ce am vazut eu in Romania(nu am posibilitatea de a lua din afara) nu gasesc nimic sub Century NCS de la xxx care este 12 milioane cel de 13' si 3.5 lb asa cum imi doresc eu.
Nu am nici cea mai mica indoiala ca Prowess nu se compara cu Century sau Free Spirit sau Harrison. Lanseta Anthology insa nu este putin sub 10 milioane ci chiar 7.5 milioane, pret care sunt sigur ca va scadea pana in iarna la 5-6(reduceri de sezon practicate de cei de la mim team).
Prin urmare cu banii de o lanseta imi iau doua, REPET, din cauza de lipsa de fonduri...
Ii rog din nou pe cei care au postat pe acest topic, daca stiu un magazin din Romania de unde sa imi pot cumpara o lanseta din cele 3 marci premium la astfel de preturi(6-7 milioane) sa imi spuna.
Ideea e insa din cate am inteles eu ca o astfle de lanseta are pretul de fabricatie minim 200 de euro,plus adaos si altele putin probabil sa ajunga la un astfel de pret.
-
- senior member
Harrison Extacy e un blanc moale, foarte placut, lucrat de Bruce Ashby, verifica daca nu-l poti lua prin Aquamania, care stiu ca aducea lansete Bruce Ashby. Free Spirit gasesti prin Big xxx. Daca vrei o lanseta mai puternica, vezi seria E, modelul de 3,5lb sau chiar modelul de 3,75lb.Stefan Oancea scrie: Ii rog din nou pe cei care au postat pe acest topic, daca stiu un magazin din Romania de unde sa imi pot cumpara o lanseta din cele 3 marci premium la astfel de preturi(6-7 milioane) sa imi spuna.
Toate astea au preturi de catalog in jur de 150 de lire si o sa vezi ca sunt altceva decat Nash, Fox, Greys sau mai stiu eu cine.
La lungime, nu-ti trebuie neaparat 3,90m, dupa cum nici la T/C nu-ti trebuie neaparat 3,5lb, dar asta e alta discutie.
-
- junior member
Dl. Vlad,
Daca nu ma insel sunteti redactor la Aventuri la Pescuit si intr-o editie trecuta ati testat impreuna cu mai multe lansete si modelul de la Harrison, Ballista.
M-am gandit si tinand cont de sfaturi totusi as cumpara acest model, tinand cont ca este facut de o firma ce inca produce lansete in Anglia, si nu in alte colturi ale lumii.
V-as fi fosrte recunoscator daca mi-ati da o parere referitor la aceasta lanseta(ma refer la modelul de 3.90 si 4lb deoarece pe acela l-am gasit) atat din punct de vedere al distantei de aruncare cat si al placerii drillului.
Va multumesc!
Daca nu ma insel sunteti redactor la Aventuri la Pescuit si intr-o editie trecuta ati testat impreuna cu mai multe lansete si modelul de la Harrison, Ballista.
M-am gandit si tinand cont de sfaturi totusi as cumpara acest model, tinand cont ca este facut de o firma ce inca produce lansete in Anglia, si nu in alte colturi ale lumii.
V-as fi fosrte recunoscator daca mi-ati da o parere referitor la aceasta lanseta(ma refer la modelul de 3.90 si 4lb deoarece pe acela l-am gasit) atat din punct de vedere al distantei de aruncare cat si al placerii drillului.
Va multumesc!
-
- senior member
Ballista e un model excelent, dar vino sambata sau duminica la ExpoAventuri, o sa vezi si Century, si Harrison, si Free Spirit. Le pui alaturi si-ti faci o idee. Toate trei firmele fac lucruri de calitate. Poti sa-i ceri parerea si lui Mark Hutchinson, eventual dupa ce faci cateva aruncari cu lansetele lui, ca vezi cum te descurci cu o varga de 3,90/4lb. Un instructor de casting mai bun nu ai de unde sa iei in Romania, merita sa stai de vorba cu el.
-
- junior member
Voi veni la expozitie cu siguranta.
Ma tot uit la modele de 3.90 si 3.5/4 lb deoarece sunt un tip masiv si am peste 1.90 inaltime. Am dat cu lansete de 3.90 si 3.5lb si mi s-a parut ca mi se potrivesc perfect pentru statura mea.
Dar oricum, la expo voi veni sa il vad pe Mark Hutchinson la demonstratii!Asta e clar!
Ma tot uit la modele de 3.90 si 3.5/4 lb deoarece sunt un tip masiv si am peste 1.90 inaltime. Am dat cu lansete de 3.90 si 3.5lb si mi s-a parut ca mi se potrivesc perfect pentru statura mea.
Dar oricum, la expo voi veni sa il vad pe Mark Hutchinson la demonstratii!Asta e clar!
-
- member
-
- senior member
Bogdan, actiunea e medie, dar modelele de 3,5lb si 4lb merg foarte bine si pentru casting. In ciuda pretului mai scazut fata de restul gamei Harrison, nu e cel mai cautat model din mai multe motive, cred ca lumea nu mai e atrasa de blancurile unidirectionale, lucru care tine de moda, si in plus constructia de fabrica e depasita. Are niste conuri de duplon sub mandrina si pe cotor ca acum 15 ani, aceeasi lanseta lucrata de comanda ar arata mai bine. A existat si un model numit Ballista II, ceva mai rapid si cu aspect mai modern, dar n-a avut mare succes si nu se mai face.BogdanPopa scrie:Daca ai posibilitatea sa ajungi la Viena,vei gasi Harrison Ballista pina in 200 de euro,la magazinul lui Kurt Grabmeyer(campion mondial 2002 cu Harrison Ballista)..nu mai trebuie sa iti spun ca sunt peste nash ,shimano,chub,nu?
Ce nu inteleg este de ce ma intrebi de o lanseta pe care tu insuti o recomanzi altora?