rodpod solar globetrotter
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- Dan Cotelici
- veteran
Ma rog..nu inteleg de ce trebuie rezistenta e atat de importanta pentru ca el trebuie sa suporte in jur de 5 kg.
Rezistenta la caderea pescarului pe Rod Pod fiind dupa unii criteriu de performanta... va recomand sa luati in considerare Fishcomplet 4 Rod Inox.
Daca va intereseaza versatilitatea, dupa mine cel mai important criteriu, SKY POD este cel mai tare.
"Minunea" asta de Globe Trotter nu o mai gasim pe site-ul firmei producatoare.Apare doar Worldwide.
De ce nu-l mai produc daca a fost atat de performant?
Rezistenta la caderea pescarului pe Rod Pod fiind dupa unii criteriu de performanta... va recomand sa luati in considerare Fishcomplet 4 Rod Inox.
Daca va intereseaza versatilitatea, dupa mine cel mai important criteriu, SKY POD este cel mai tare.
"Minunea" asta de Globe Trotter nu o mai gasim pe site-ul firmei producatoare.Apare doar Worldwide.
De ce nu-l mai produc daca a fost atat de performant?
Second BEST is FIRST loser
- radumatica
- veteran
Intr-adevar Globtrotter-ul este o marca,dar eu personal,optez totusi pentru Skypod !
Poate ca datorita faptului ca am vazut "live" cum se comporta ambele pe timp de furtuna!!
Fir Intins!!!

Poate ca datorita faptului ca am vazut "live" cum se comporta ambele pe timp de furtuna!!

Fir Intins!!!

Ultima oară modificat 28 Dec 2007 20:32 de către radumatica, modificat 1 dată în total.
Practica , pe balta se face!!!
- Vlasin Florin
- maniac
de unde ai facut rost de rod pod acum 5-6 ani,pt ca el a aparut pe piata la mijlocul lui 2003 si prezentat pt prima oara in AVP-UL din luna AUGUST 2004flycarp scrie:il am eu de cel putin 5-6 ani.e super ok.foarte stabil, foarte usor de montat....in romania e mult mai la "moda" skypod.asta e mai finut si da impresia ca e fragil dar nu e crede-ma ca a avut si momente grele prin care a trecut dar le-a suportat
.

... va recomand sa luati in considerare Fishcomplet 4 Rod Inox.
asta este o alternativa.
aici as spune "aproape"
eu am sky pod si ma bate gindul sa il schimb.
probabil cu anaconda high tower,sau ceva in genul asta.
este un subiect cam contraversat (rod pod-tripod) dar am ajuns la concluzia ca tri pod este mai practic decit rod pod (astept comentarii )
ca si stabilitate la ambele variante exista modele mai mult sau mai putzin stabile asa ca nu poate fi un argument in favoarea unuia .
pretzul..
un tripod bun costa o data si jumatate ca un rod pod anaconda 420 euro -sky 300euro
avantajul care il are un tripod fatza de un rod pod este ca potzi intoarce doar partea de sus cu betzele fara a misca picioarele schimbind practic foarte usor locul in care pescuiesti.eu pescuiesc la distantze mari 150-250 m si aici o rotire de 15-30grade a tripodului inseamna un alt loc de pescuit.mai fac partide lungi (pina la 2 saptamini) si dupa citeva zile se poate intimpla sa vrei sa schimbi locul (pt restul partidei sau fac o zi doua pauza pe primul loc) si cu un tripod potzi face asta fara multa bataie de cap.
din punct de vedere a posibilitatzilor nu este sky pod cu nimic superior podurilor dr gen fishcon sau anaconda hitw
asta este o alternativa.
aici as spune "aproape"
eu am sky pod si ma bate gindul sa il schimb.
probabil cu anaconda high tower,sau ceva in genul asta.
este un subiect cam contraversat (rod pod-tripod) dar am ajuns la concluzia ca tri pod este mai practic decit rod pod (astept comentarii )
ca si stabilitate la ambele variante exista modele mai mult sau mai putzin stabile asa ca nu poate fi un argument in favoarea unuia .
pretzul..
un tripod bun costa o data si jumatate ca un rod pod anaconda 420 euro -sky 300euro
avantajul care il are un tripod fatza de un rod pod este ca potzi intoarce doar partea de sus cu betzele fara a misca picioarele schimbind practic foarte usor locul in care pescuiesti.eu pescuiesc la distantze mari 150-250 m si aici o rotire de 15-30grade a tripodului inseamna un alt loc de pescuit.mai fac partide lungi (pina la 2 saptamini) si dupa citeva zile se poate intimpla sa vrei sa schimbi locul (pt restul partidei sau fac o zi doua pauza pe primul loc) si cu un tripod potzi face asta fara multa bataie de cap.
din punct de vedere a posibilitatzilor nu este sky pod cu nimic superior podurilor dr gen fishcon sau anaconda hitw
- Dan Cotelici
- veteran
1.asta-i un avantaj doar pentru cel care nu se poate apleca, pesionari,etcflorinw scrie: 1.avantajul care il are un tripod fatza de un rod pod este ca potzi intoarce doar partea de sus cu betzele fara a misca picioarele schimbind practic foarte usor locul in care pescuiesti.
2.din punct de vedere a posibilitatzilor nu este sky pod cu nimic superior podurilor dr gen fishcon sau anaconda hitw

2.In cel putin 3 situatii SKY POD este superior!
a.In primul rand in situatia in care pescuiesti peste o agatatura, lansetele se pot pozitiona la o inaltime mult mai mare.Cu cat agatatura e mai departe cu atat esti mai avantajat daca ai SKY.Riscul de a aseza firul peagatatura este mai mic!!!
b.Faptul ca SKY are un al doilea set de picioare, mult mai lungi, te ajuta sa-l instalezi in locurile inguste(spate - fata) pentru ca le poti fixa direct in apa.
c.Fixarea de la SKY in caz de furtuna este mult mai sigura.
Second BEST is FIRST loser
@vlasin florin
de la grabmayer de la magazin il am.atunci aparuse....nu stiu de unde ai tu informatia ca a aparut in 2004.in 2002 il aveam sigur deja.nu inseamna ca atunci cand ai citit tu de el in revista a si aparut...in fine.nu are oricum importanta.
@dan cotelici
in toate alea 3 situatii pe care le-ai descris tu nu cred ca ai dreptate.colegul meu de pescuit are sky pod asa ca le stiu prea bine pe amandoua.
de la grabmayer de la magazin il am.atunci aparuse....nu stiu de unde ai tu informatia ca a aparut in 2004.in 2002 il aveam sigur deja.nu inseamna ca atunci cand ai citit tu de el in revista a si aparut...in fine.nu are oricum importanta.
@dan cotelici
in toate alea 3 situatii pe care le-ai descris tu nu cred ca ai dreptate.colegul meu de pescuit are sky pod asa ca le stiu prea bine pe amandoua.
- Vlasin Florin
- maniac
ce inseamna fixare? acele ancore care le potzi pune pe picioare sau doar greutatea rodpodului? hi tw are 5,5kg apropiat de sky iar ca si ancorare se poate fixa de la centru (unele modele au cirlig la altele se poate pune) cu un elastic de bagaje si un cui de cort.asta pt cine pescuieste pe furtunaDan Cotelici scrie:1.asta-i un avantaj doar pentru cel care nu se poate apleca, pesionari,etcflorinw scrie: 1.avantajul care il are un tripod fatza de un rod pod este ca potzi intoarce doar partea de sus cu betzele fara a misca picioarele schimbind practic foarte usor locul in care pescuiesti.
2.din punct de vedere a posibilitatzilor nu este sky pod cu nimic superior podurilor dr gen fishcon sau anaconda hitwCare-i marea problema cauzata de miscarea picioarele?
2.In cel putin 3 situatii SKY POD este superior!
a.In primul rand in situatia in care pescuiesti peste o agatatura, lansetele se pot pozitiona la o inaltime mult mai mare.
atit la ovatzion pod cit si la high tower betzele se pot pozitziona perpendicular pe pamint,iar picioarele se ridica pina la 2,55m m de la pamint pina la coloana unde se prinde de picioare.potzi sa il pui in apa si cred ca nici sky sau alt pod nu il pui in apa de 2m![]()
Cu cat agatatura e mai departe cu atat esti mai avantajat daca ai SKY.Riscul de a aseza firul peagatatura este mai mic!!!
b.Faptul ca SKY are un al doilea set de picioare, mult mai lungi, te ajuta sa-l instalezi in locurile inguste(spate - fata) pentru ca le poti fixa direct in apa.
c.Fixarea de la SKY in caz de furtuna este mult mai sigura.

nu contest ca sky pod este bun, eu il am de ceva vreme si m-am plictisit de el.

javascript:popupWindow('http://www.angelgeraete-wilkerling.de/p ... 36&image=0')
aici e un link cu o descriere mai amanuntzita si tocmai e redus
http://s275.photobucket.com/albums/jj28 ... le0002.jpg
acolo e poza.din pacate am poze datate doar din 2003.am poze cu rodpodul si din 2001 dar nu sunt datate in colt si cum tu esti ff.sigur ca a aparut in 2003 probabil ca nu vei crede.in poza e tovarasul meu de pescuit.si din 2003 pana acum oricum sunt 5 ani fara cateva luni.
dar ti-am zis ca am poze cu el din 2001.
acolo e poza.din pacate am poze datate doar din 2003.am poze cu rodpodul si din 2001 dar nu sunt datate in colt si cum tu esti ff.sigur ca a aparut in 2003 probabil ca nu vei crede.in poza e tovarasul meu de pescuit.si din 2003 pana acum oricum sunt 5 ani fara cateva luni.