monturi crap

Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
florioro
veteran

Mesaj de florioro » 29 Dec 2007 22:01

Eu unul cred ca tubul termocontractabil este util cand se folosesc carlige cu deschidere mica (tip Long Shank) legate cu fir textil ajutind rasucirea acestuia in gura crapului.
Totul pentru crap
www.crap.com.ro

a.adrian
member

Mesaj de a.adrian » 29 Dec 2007 22:50

io pun la toate carligele de fapt nici nu dau fara si deocamdata nu renuntz la tub da am vazut de ceva vreme ca nu mai se prea foloseste, mie mi se pare ca imbunatateste dinamica monturi (sau mi se pare???)
adrian
_________
cand cineva te enerveaza ai nevoie de 42 de muschi sa te incrunti,da`ai nevoie doar de 4 sa intinzi mana si sa-i f...i una .

Vali Vesa
maniac

Mesaj de Vali Vesa » 29 Dec 2007 23:18

IMO, tubul termocontractabil ajuta monturile cu carlige cu ochetul drept si/sau daca se foloseste multifilament. la monturile cu mono gen amnesia nu-si mai are rostul.

@a.adrian,

schimba-n puii mei avatarul, ca nu ne mai sta gandul la monturi cu textil soft, doar "stiff" ne e in cap :mrgreen:
Clubul sportiv Ovidius Constanta
www.ovidius.com.ro

George-Alexandru
senior member

Mesaj de George-Alexandru » 29 Dec 2007 23:45

ce pot spune si eu pt ca domeniul monturilor ma fascinat de la inceputurile mele pt ca este dupa parerea mea ce/l mai important aspect si in multe cazuri hotarator in a avea ceva pe saltea sau nu bineinteles daca e si nada ceva de capul ei.eu am ajuns la concluzia ca tubul este bine sa/l folosim la carligele de gen korda wg si ls ca model ma refer,atunci cand este legat cu un textil moale sau chiar si in cazul cand acesta este legat cu textil cu camasa si decojit unu sau doi cm.eu de o buna perioda de timp nici nu mai decojesc camasa firelor,le las asa cum sunt .
APCR-CS CARPZONE

carprom
maniac

Mesaj de carprom » 30 Dec 2007 00:14

Vali Vesa scrie:
@a.adrian,

schimba-n puii mei avatarul, ca nu ne mai sta gandul la monturi cu textil soft, doar "stiff" ne e in cap :mrgreen:
Si pe mine ma intrebat nevasta cine e aia :mrgreen:

ticu
Moderator

Mesaj de ticu » 30 Dec 2007 07:35

florioro scrie:Eu unul cred ca tubul termocontractabil este util cand se folosesc carlige cu deschidere mica (tip Long Shank) legate cu fir textil ajutind rasucirea acestuia in gura crapului.
Eu te intreb ce rol mai are tubul la carligele log sank?,eu zic ca nici unul decit ca mai ingreunezi carligul si complici montura,eu sunt de parere ca tubul termoctractibil este necesar numai la carligele gen w.g. si astea cind se foloseste un multifilament moale pentru a-i facilita mecanica adica acea rasucire,cele l.s. fac rasucirea chiar foarte bine si fara tub sunt special cncepute.

florioro
veteran

Mesaj de florioro » 30 Dec 2007 08:59

Poate ca ai dreptate, poate ca nu, mie unul mi s-a parut ca Long Shank "lucreaza" mai bine cu tub decat fara. La Wide Gape avand deschiderea mai mare si fiind mai subtire, centrul de greutate al carligului este ceva mai departe de tija, lucru pentru care cred ca rasucirea se produce mai rapid.
eu sunt de parere ca tubul termoctractibil este necesar numai la carligele gen w.g. si astea cind se foloseste un multifilament moale pentru a-i facilita mecanica adica acea rasucire
Daca se foloseste fir moale cred ca se vor rasuci si fara tub.
Oricum eu folosesc pentru ambele tipuri tub termo daca leg carligele cu textil.
Mai este cred un aspect hotarator pentru a decide daca este sau nu necesar tubul termocontractabil, si anume tubul siliconic, care se foloseste sau nu, pentru a pozitiona firul de par. Daca se foloseste atunci cred ca este foarte util tubul termo, daca nu se foloseste atunci nu este necesar.
Totul pentru crap
www.crap.com.ro

carprom
maniac

Mesaj de carprom » 30 Dec 2007 11:09

florioro scrie:Poate ca ai dreptate, poate ca nu, mie unul mi s-a parut ca Long Shank "lucreaza" mai bine cu tub decat fara.
Asta am crezut si eu inainte, dar dupa accea m-am convins ca merge si fara. De un an nu mai folosesc Long Shank, (de cind mi sa rupt la un dril cirligul in doua )

Imagine

Imagine

George-Alexandru
senior member

Mesaj de George-Alexandru » 30 Dec 2007 11:30

ca tot vb de monturi ati observat si voi ca daca tinem o montura facuta cu un mono rigid in orice model de penar intinsa se cam alege preful de toata mecanica ei si de avantajul pe care il ofera rigidul.ati gasit alte posibilitati sau singura varianta este tot in penar dar nu tensionata.?
APCR-CS CARPZONE

freecarp
veteran

Mesaj de freecarp » 30 Dec 2007 11:39

George-Alexandru scrie:ca tot vb de monturi ati observat si voi ca daca tinem o montura facuta cu un mono rigid in orice model de penar intinsa se cam alege preful de toata mecanica ei si de avantajul pe care il ofera rigidul.ati gasit alte posibilitati sau singura varianta este tot in penar dar nu tensionata.?
aici ai perfecta dreptate!!
eu nu mai folosesc monturi din penar, mi le fac noi!!
daca vrei sa folosesti totusi penarul atunci bagi un ac prin urechea carligului ca sa poti tensiona numai firul.

Scrie răspuns