Carlige.... !!!!

Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

danicristi_79
senior member

Mesaj de danicristi_79 » 06 Aug 2008 08:01

CristianSurdu scrie:
cornelserbu scrie:in general nu depasesc 4 mm diferenta intre pop up si boilies-ul scufundabil, fiindca flotabilitatea se pierde aproape de tot si nu mai are rost snow man-ul. in ceea ce priveste marimea carligului, eu sunt adeptul folosirii numerelor cat mai mari (carlige mici) ... minim nr.4 pentru bila de 26

era vorba de ssc, dealtfel, cele trei marci seamana foarte mult intre ele, exceptie facand a 4-a, cea de la korda

@Cornel, nu mai da din casa tati :D
De ce tati.....si astea sunt lucruri "de casa " :?: ....... Am inteles..... retete , dozaje.......da si la intrebarea asta :-?
Ultima oară modificat 06 Aug 2008 12:59 de către danicristi_79, modificat 1 dată în total.

adi.oprea
veteran

Mesaj de adi.oprea » 06 Aug 2008 11:35

FOX arma point SSC, KAMASAN carp maxx sunt carligele care le folosesc si eu cel mai frecvent. Ambele sunt modele foarte "iuti", iar daca esti sau vei devini foarte riguros cu marimea bilelor si marimea carligelor folosite, la cele doua modele gasesti si marimi impare (3, 5, 7...)
Eu am renuntat la carligele Korda pentru simplul fapt ca nu-mi par a lucra corect fara shrink tube, iar daca-ti faci cum ar fi si normal monturile pe balta iti da de lucru in plus in rest carligele sunt ok.
Sa nu-ti fie frica de perfectiune, niciodata nu o sa o atingi

cornelserbu
senior member

Mesaj de cornelserbu » 06 Aug 2008 14:05

@ adi oprea

total gresit...carligele de la korda nu au nevoie de tub termoretractabil, deoarece ochetul este indoit exact cat trebuie ca sa lucreze perfect...cred ca tu te gandeai la cele de la solar ?!?

adi.oprea
veteran

Mesaj de adi.oprea » 06 Aug 2008 14:44

Nea Cornel ca sa fie total gresit trebuia sa ma gandesc la Drennan Continental Boilie :lol: din ce ati postat d-voastra s-ar putea intelege ca eu n-am vazut nici macar o data cum arata un carlig din cele oferite de Korda, insa tocmai cu astea si cu Gamakatsu G-Carp Super Hook am pescuit destul de multa vreme, dar cred ca-i fara sens sa va indic eu dezavantajele care le ofera acestea.

Postul meu anterior este o parere personala asupra formei si implicit a ochetului amintit de d-voastra pe care le au carligele Korda, adica nu-mi par eficiente la maxim daca nu sunt folosite impreuna cu shrink tube.

Pentru mine personal cele mai bune carlige in conditiile care pescuiesc eu raman deocamdata fox arma point ssc, kamasan carp maxx si korda wide gape exact in ordinea enumerata de mine pentru scufundator si snow man iar pentru pop-up owner c8, fox arma point lsc si korda long shank.

La cele enumerate de mine pentru pop-up nu are intradevar rost folosirea de shrink tube 8) ;-)

megaptera
member

Mesaj de megaptera » 06 Aug 2008 19:47

apropo - eu folosesc Gardner - Mugga size 6.
le mai foloseste cineva ? ce parere aveti despre ele ?
Imagine

Viorel Doloc
member

Carlige...!

Mesaj de Viorel Doloc » 06 Aug 2008 20:03

Carlige enumerate mai sus , gen ; arma point ssc , kamasan carp maxx, le folosesc si eu , sunt foarte bune , nu rateaza nimic, mai ramane doar sa adaptezi marimea boilesului (a boilesurilor) la marimea carligului, sa gasesti distanta ideala a firului de par fata de carlig, sa atasezi varnisul siliconic pe tija carligului acolo unde trebuie, sa infasori atatea spire pe carlig sa lucreze perfect, sa gasesti lungimea ideala a firului decojit dupa curbura carligului, sa gasesti lungimea perfecta a forfacului , sa faci o motura perfecta, atasand genul de plumb care se potriveste in functie de ceea ce ai in fata, in perimetrul in care pescuiesti. Simplu, nu?

cornelserbu
senior member

Mesaj de cornelserbu » 06 Aug 2008 21:00

@ adi oprea

nu m-am gandit nicio clipa ca n-ai vazut carligele de la korda...parerea mea este ca lucreaza excelent fara shrink tube, restul este numai chestie de gust... :lol:
problema lor este alta si anume ca se duce varful cam repede...in rest, folosim cam aceleasi carlige, mai putin gamakatsu la care eu am renuntat de mult...tot chestie de gust :lol:

@ megaptera

le-am folosit eu si nu le mai am in trusa...otelul slab si rateuri nenumarate, probabil din cauza curburii exagerat de accentuata sau naiba stie de ce.

adi.oprea
veteran

Mesaj de adi.oprea » 07 Aug 2008 07:59

@ cornelserbu
:lol: :lol: :lol:

@ megaptera
Cred ca ai amestecat carligele de 6 cu cele de 8 :lol: in rest plicul e complet :lol:
Ai reusit sa-mi faci pofta :lol: ramane sa vedem ce gust au :lol:

megaptera
member

Mesaj de megaptera » 07 Aug 2008 08:20

adi.oprea scrie: Cred ca ai amestecat carligele de 6 cu cele de 8 :lol: in rest plicul e complet :lol:
Ai reusit sa-mi faci pofta :lol: ramane sa vedem ce gust au :lol:
:oops: asta am gasit pe net (poza)

stoican_mihail
member

Mesaj de stoican_mihail » 07 Aug 2008 10:43

De cand folosesc Korda wide gape si longshank nu am mai avut nicio ratare. Si nu am folosit tub termoretractabil la nicio montura. Nu cred ca ar putea sa vorbeasca cineva de rau aceste carlige pentru ca pur si simplu isi fac treaba exemplar. Inainte foloseam Gamakatsu si mai aveam rateuri, dar nu din cauza lor , ci din cauza monturilor pe care le faceam, dar intre timp am mai invatat de la anumiti pescari de pe forum cum se face o montura adevarata de crap, iar rata rateurilor sau scaparilor din carlig a scazut enorm. Pe aceasta cale ii multumesc lui Matrix ptr. monturile pe care le posteaza si pentru explicatiile ,full, pe care le da in legatura cu ele.

Scrie răspuns