0.30---0.33

Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

bala
member

Re: .

Mesaj de bala » 05 Feb 2009 18:25

mosharu' scrie:@Jenel
kristonite 1000 m , shimano tehnium 1300m
moshule nu mai "baga in ele" :lol: ,rola de 0,30 shimano e la 1074m...nu 1300

maiden
Moderator

Mesaj de maiden » 05 Feb 2009 22:00

Mihai_Lavazza scrie:
sandu p scrie:si la spod folosirea inaintasului e ideala cu fir de maxim 0.28,vei fi surprins unde ajunge racheta
Corect, dar ce te faci cand vrei sa iti pui firul dupa piedica de la mulineta sa se opreasca in acelasi loc? Daca ai mono, dupa cateva lansari se ciupeste acolo. Bine-nteles, nu e lege sa opresti racheta in acelasi loc mereu :lol:
Nu-mi vine sa cred ca cineva s-ar baza pe acea bucatzica de plastic de pe tambur, cum ca opreste montura sau racheta la aceeashi distantza!!! Cred ca la prima aruncare mai viguroasa, se rupe de nu se vede...cum sa te bazezi pe asemenea opritor?!?! Parerea mea in aceasta problema, este ca maiestria pescarului, trebuie sa-si spuna cuvantul, si aruncarea sa se efectueze in asa fel, incat racheta sa ajunga in locul dorit! Refuz sa iau aceasta optiune ca fiind viabila....ma refer la faptul ca aceasta idee ar trebui luata in calcul si din aceasta cauza, trebuie sa avem fir mai gros ! Nu! Mihaitza...nu-s de acord cu tine aici ! ;-)
Daca peşte nu e, nimic nu e !!! :))

Multe sfaturi utile cu privire la forum, si nu numai, găsiţi AICI

ghitighiusan
veteran

Mesaj de ghitighiusan » 05 Feb 2009 22:48

Maiden,la mulinetele pentru spod-uri (si nu numai) opritoarele nu sunt confectionate din plastic,ci in mare majoritate din metal,avand in acelasi timp si un format pentru a nu afecta prea tare firul.Oricum,cea mai buna varianta(in opinia mea) pentru firul de spod,e textilul. ;-)

filica
veteran

Mesaj de filica » 06 Feb 2009 03:03

maiden scrie:Tot nu mi-ati raspuns.... Hai, la marker merge fir mai subtire, se poate pune un fir pe care-l folosim si la pescuit...dar la spod?! Cum e mai bine, un fir mai gros, sau tot asa, obishnuit, si folosirea inaintasului ?! :roll:
la marker fir subtire textil,mulineta normala 8-10-12000 tambur,in schimb la spod mulineta cu raport de recuperare si tambur mare(mulinete de pescuit pe plaja sau ceva de genul Daiwa Emblem,Wichwood pig pit reel).Nu textilul face diferenta ci innaintasul care la spod trebuie sa fie flotabil chiar daca firul textil poate fi acelasi in ambele cazuri(ex FOX,vinde Horizon spod&marker braid)sau poate fi textil flotabil si innaintas flotabil.exemplu de textil inaintas care pluteste(korda-armakord floating braid leeder).daca vrem sa si"citim"cu markerul atunci unul de 10lb este indicat pe cand la spod peste 20lb si aratatorul drept bandajat.PAREREA MEA. ;-)

jenel
senior member

Mesaj de jenel » 07 Feb 2009 00:14

alo garaaaaaaaaaaaaaaaaaa

nu vreau of topic
ca de obicei , multumesc celor ce mi-au raspuns la intrebarea mea
iar firele alea cu 120$ rola de 200 m e f amuzant intra 400-450 m pe un tambur deci mai da-l i p...... masii de fir la 600$ f tare.

Quickiller
junior member

Mesaj de Quickiller » 07 Feb 2009 00:39

Eu am pe mulinete Cormoran Carppower de 0.32 si mi se pare destul de bun, dar nu la fel de bun cum e Cortest-ul.

sorinacio_1
member

Mesaj de sorinacio_1 » 07 Feb 2009 02:42

k... daca-mi permiteti...
atat la spod cat si la marker avem nevoie de distanta... da?
acum intervine alta situatie... deci... la marker trebuie sa nu avem elongatie ptr a avea un cat mai bun control si contact cu substratul...k?deci se preteaza de la un cap la altul textilul.... daca e subtire e foarte bun (0.22-0.25, cu un inaintas mai gros....sa tina in lanseu)....
la spod avem nevoie de o umplutura subtire si inantas textil de o calitate buna... mono de 0.22-0.25 cu inantas textil de 0.30-0.35...
acum... ptr oprire ... fiecare gandeste si face cum crede... dar cand firul este prins in clips... ia ganditi va rog... ce se intampla cand lansam mai tare... si firul este in clips... daaa? actioneaza ca un elastic... si va reveni inapoi mai mult decat ne vom astepta...
oare ce ne impiedica sa actionam manual pe tambur ... pentru a opri sau a reduce alunecarea firului in zona unde intentionam sa lansam... nu e oare mai comod si mai sigur ....???!!! ii cer scuze daca mi-am permis a impartasi cate ceva din experienta mea....
I'm a WINNER...!!!!!!!!!!:D:... :bere:....:bere:s'am sa beu si chefuiesc.....

sorinacio_1
member

Mesaj de sorinacio_1 » 07 Feb 2009 02:46

si inca ceva... apropos la ce spunea Mosharu.... firul poate fi subtire.. nu e nici o problema... pestele face urat cand e la aprox 5-6-8m de mal...
in larg e linistit....daca e mare .. se lasa greu .. ca tractorul trage stg sau dr...... cand e in mal atunci e pericol... dar in acel moment nu ne mai facem probleme ptr ca deja a intrat pe inaintas... deci?...
avand fir sa zicem 0.22-0.25... cu inaintas 0.35 textil.. putem sa lansam... cat ne tin puterile, experienta si lanseta.....!!!!! sa auzim numai de bine!
I'm a WINNER...!!!!!!!!!!:D:... :bere:....:bere:s'am sa beu si chefuiesc.....

filica
veteran

Mesaj de filica » 07 Feb 2009 03:44

jenel scrie:alo garaaaaaaaaaaaaaaaaaa

nu vreau of topic
ca de obicei , multumesc celor ce mi-au raspuns la intrebarea mea
iar firele alea cu 120$ rola de 200 m e f amuzant intra 400-450 m pe un tambur deci mai da-l i p...... masii de fir la 600$ f tare.
ce....... tipi asa ,,ca m-a luat sughitul.scuze pt of topic !tie, ca ala caruia i-am raspuns nu-si face probleme de genul asta!

jenel
senior member

Mesaj de jenel » 07 Feb 2009 10:23

sorin ai dreptate nu folosesc plasticul de pe tambur decat cand im pachetez sculele sa agat firul acolo, de obicei opresc firu cu mana pe tambur nu stiu inca de ce dar asa m-am invatat

despre inaintas nu stiu am o retinere poate din cauza ca foloseam numai 0.36 mai tot timpul si nu isi avea rost la firul ala lansam cat puteam de tare fara probleme dar pierd la distanta nu sar de 100m si pe balta de multe ori distanta face probleme ( asta a fost o constatare personala in ce am facut eu de aia am pus topicul )

Scrie răspuns