Daiwa Tournament Linear X 5500 BR VS Shimano Big Baitrunner
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
- veteran
okuma oryx modelul rx 65. nu stiu exact cat recupereaza la tura de manivela, dar dupa marimea tamburului nu cred ca e departe la acest capitol de emblem spod, avand in vedere ca raportul e tot de 5,1 la tura
si la cat e de fiabila vei avea o gramada de timp sa strangi bani pentru orice mulineta vrei. si e mult mai ieftina decat spector, pana in 200 le poti gasi noi
un alt avantaj fata de surata ei mai scumpa, sistemul ala EOS nu te ajuta pentru a lansa mai departe, pe cand worm shaftul lui oryx da
si la cat e de fiabila vei avea o gramada de timp sa strangi bani pentru orice mulineta vrei. si e mult mai ieftina decat spector, pana in 200 le poti gasi noi
un alt avantaj fata de surata ei mai scumpa, sistemul ala EOS nu te ajuta pentru a lansa mai departe, pe cand worm shaftul lui oryx da
-
- member
Da,se pare ca voi avea la dispozitie in scurt timp o suma mai mare de bani.
Am facut o lista scurta cu cateva modele de mulinete care le pot lua in calcul acum:Shimano Big Baitrunner LC
Shimano Ultegra XTA 12000
Daiwa Emblem Spod
Daiwa Tournament 5000 ST
Daiwa Infinity 5500 BR
Daiwa Tournament Entoh 4500
Emblem Spod cumpar in mod sigur 1 buc,dar m-am gandit ca ar fi interesant sa cumpar un set intreg.La fel m-am gandit ca ar fi o varianta sa cumpar 1buc Spod+3buc Entoh.
Vreau sa stiu in special cum se prezinta 5000 ST.Cat de fiabila e?Are jocuri mecanice?Merita sa renunt la BBRLC ptr. un set de ST-uri?
Sunt intr-o mare dilema....
Am facut o lista scurta cu cateva modele de mulinete care le pot lua in calcul acum:Shimano Big Baitrunner LC
Daiwa Emblem Spod
Daiwa Tournament 5000 ST
Daiwa Infinity 5500 BR
Emblem Spod cumpar in mod sigur 1 buc,dar m-am gandit ca ar fi interesant sa cumpar un set intreg.La fel m-am gandit ca ar fi o varianta sa cumpar 1buc Spod+3buc Entoh.
Vreau sa stiu in special cum se prezinta 5000 ST.Cat de fiabila e?Are jocuri mecanice?Merita sa renunt la BBRLC ptr. un set de ST-uri?

Pescuitul este o arta...dar si un hobby foarte scump.
- marius.tim
- veteran
Cumpara-ti mai bine Aerotehnium magnesium si stii de-o treaba,restul e gioarse.....Neamtul scrie:Da,se pare ca voi avea la dispozitie in scurt timp o suma mai mare de bani.
Daiwa Emblem Spod
Daiwa Tournament 5000 ST
Daiwa Infinity 5500 BR

Team Select Bait Romania
-
- veteran
-
- veteran
da, ai dreptate cu bblc-urile. este chiar ciudat ca se vand asa de repede ai mai ales asa de multe. forumurile sunt pline de oferte second hand cu bblc si au inceput, de asemenea sa se inmulteasca si parerile mai putin bune despre ele, cum ca nu ar mai fi la fel de bune ca inainte.
neamtule, am vazut ca si la bete iei in calcul daiwa emblem. extraordinar bat, in special varful de gama. eu unul l-as cupla, din ce ai enumerat tu mai sus, tot cu daiwa. ST daca nu te incurca lipsa baitrunnerului sau infinity (dar made in japan, am auzit ca si pe astea le-au matrashit baietii, ca ar fi tot china). si shimano fac mulinete bune in banii astia. as merge pe tehnium. dar am eu o chestie cu japan. oi fi eu mai nebun, dar extraterestrii aia chiar fac scule extraterestre
neamtule, am vazut ca si la bete iei in calcul daiwa emblem. extraordinar bat, in special varful de gama. eu unul l-as cupla, din ce ai enumerat tu mai sus, tot cu daiwa. ST daca nu te incurca lipsa baitrunnerului sau infinity (dar made in japan, am auzit ca si pe astea le-au matrashit baietii, ca ar fi tot china). si shimano fac mulinete bune in banii astia. as merge pe tehnium. dar am eu o chestie cu japan. oi fi eu mai nebun, dar extraterestrii aia chiar fac scule extraterestre
bblc-urile sunt f bune.multi au pareri proaste fara macar sa le fi vazut in realitate.desigur varfurile la shimano sunt aero technium(xtb si mgs xsa).ca unii le vand pe unele forumuri este adevarat ca doar cu criza asta n-au sa-si vanda direct cate un rinichi,incep cu ce au prin casa,prin boxa ,prin debara.altii le vand pt ca au vazut un film reclama la altceva sau nu mai vor baitruner.DAIWA face si ea furori cu basia.ambele sunt mulinete foarte bune.daca te tine punga poti opta pt mai multe seturi de mulinete.de ce nu Daiwa basiair45qd,care cam bate tot in materie,dar de aici pana a spune ca nu sunt bune bblc-urile sau ca umplu forumurile e cale lunga.shimano made in malaesia,este tot shimano,la fel de bun ca cel din japonia.credeti-ma ca nu e ca la noi la bazarul europa.pescuitul se face si in marginea lacului si la distanta in larg,si plantat si lansat,avand nevoie de o gama larga de bete si mulinete de putere forma si dimensiuni diferite.este curios cum se pot amesteca mulinete de 12000,cu 5000,4500,etc.nu toti pescarii fac competitie,nu toti pescarii tin mulinetele pe bat scotind-u-le doar iarna la curatat,nu toti arunca peste 130m deci nu este neaparat nevoie sa ai bat de o anumita calitate cu suport mulineta metalic,cu inel de plecare de 50 sau peste,etc.eu am trei shimano re6000bait runer de peste 9ani si arunc 90-100m cu ele.mi-am luat apoi 4gteb iar acu un an 3 bblc.toate sunt dupa parerea mea f bune.puteam sa iau daiwa basia daca vindeam cele 4shimano,dar sunt fan shimano.nimic dupa parerea mea nu se compara cu shimano(afara de unele daiwa si penn)