SFAT
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- carpkiller
- veteran
@panait cezar
In principal eu folosesc doar 2 tipuri de carlige si montura cu plumb pierdut. Gamakatsu pop-up pe care-l leg cu varnis termo indoit spre varf in prelungirea carligului, sau fox seria 5 legat cu anou, cum este desenat pe ambalaj, sau "D-rig" cu firul de 25 nedecojit pe lungimea buclei si a nodului si decojit in spatele carligului 3-4 cm.
Mai nou am mai folosit korda long shank(cu anoul culisant pe tija carligului) si nash fang/nash fang x legat cu varnis termo.
In principal eu folosesc doar 2 tipuri de carlige si montura cu plumb pierdut. Gamakatsu pop-up pe care-l leg cu varnis termo indoit spre varf in prelungirea carligului, sau fox seria 5 legat cu anou, cum este desenat pe ambalaj, sau "D-rig" cu firul de 25 nedecojit pe lungimea buclei si a nodului si decojit in spatele carligului 3-4 cm.
Mai nou am mai folosit korda long shank(cu anoul culisant pe tija carligului) si nash fang/nash fang x legat cu varnis termo.
- Pop Florin
- veteran
Da montra deastul de ok , dar nu ai patit sa ti se incalceasca firul de par cu momeala de carlig , eu da si de atunci inlocuiesc anoul cu tub siliconic , nu are boilesul aceiasi miscare naturala dar e ok si asa daca lasi distanta intre carlig si momeala cam 1 cm .carpkiller scrie: Mai nou am mai folosit korda long shank(cu anoul culisant pe tija carligului)
Sa nu mi-o iei in nume de rau caci eu nu iti dau sfaturi , iti spun doar ce am patit

Fir intins

- carpkiller
- veteran
Hmm . Am patit si eu patania asta si imi place sa cred din tot sufletul ca se incurca la recuperare(altfel nu mai erau pestii intepati frumos pe mijlocul buzei de jos). Am patit asta si la fox seria 5 si cred ca este valabil pt toate carligele cu tija lunga. Nici eu nu stiu sigur, dar multa lume asa le leaga, asa recomanda si producatorul. Dc stai sa analizezi cum zboara montura si gandesti pozitiv chai nu vad cum s-ar putea rasuci.
Nu de putine ori pt a evita chestia asta am pus pe carlig o pasta f moale cu care l-am mascat (nu-mi plac pufuletii solubili) sau cateva bile crosetate pe un fir solubil si prinse de carlig chiar de mijlocul firului (sa zicem 3 pe o parte a carligului si 3 pe cealalta).
Cand credeti ca se rasuceste rigul in jurul carligului dc este legat cu anou, la aruncare sau la recuperare ?
@pop florin
Dc mai iesi sezonul asta la peste incearca te rog urmatorul experiment si da-mi un MP ca sa fiu sigur ca primesc.
Arunca cu pasta moale pe carlig de n ori(carligul bine mascat cu pasta). Dc recuperezi si este rasucit atunci in MOD SIGUR s-a rasucit la recuperare.
O sa incerc si eu data viitoare si o sa-ti spun. Si uite asa se naste ceva constructiv !
Eu am incercat cu fox seria 5 10 aruncari fara pasta sau pufulet si de 4 ori l-am scos incurcat,
Nu de putine ori pt a evita chestia asta am pus pe carlig o pasta f moale cu care l-am mascat (nu-mi plac pufuletii solubili) sau cateva bile crosetate pe un fir solubil si prinse de carlig chiar de mijlocul firului (sa zicem 3 pe o parte a carligului si 3 pe cealalta).
Cand credeti ca se rasuceste rigul in jurul carligului dc este legat cu anou, la aruncare sau la recuperare ?
@pop florin
Dc mai iesi sezonul asta la peste incearca te rog urmatorul experiment si da-mi un MP ca sa fiu sigur ca primesc.
Arunca cu pasta moale pe carlig de n ori(carligul bine mascat cu pasta). Dc recuperezi si este rasucit atunci in MOD SIGUR s-a rasucit la recuperare.
O sa incerc si eu data viitoare si o sa-ti spun. Si uite asa se naste ceva constructiv !
Eu am incercat cu fox seria 5 10 aruncari fara pasta sau pufulet si de 4 ori l-am scos incurcat,
Eu am pescuit tot sezonul cu 4 tipuri de carlige(spre final cu doua). Unul dintre ele este Fox S5, legat cu anou. Inca nu am patit sa se incurce (rasuceasca) firul de par pe carlig.Cand credeti ca se rasuceste rigul in jurul carligului dc este legat cu anou, la aruncare sau la recuperare ?
Cat de lung lasati "firul de par" si unde pozitionati anoul?
Eu cand folosesc riguri cu anou, le fac ceva mai scurte, astfel incat boilies-ul sa nu depaseasca curbura carligului. Anoul il pozitionez pe aceeasi linie cu varful carligului. Am avut eu alte nemultumiri cu tipul asta de carlig, dar de incurcat nu s-a incurcat.
- Daniel Costache
- veteran
de fapt tu ai dat cu bomba dar nu vrei sa recunosticarpkiller scrie: am pus pe carlig o pasta f moale cu care l-am mascat

acum revenind la modul serios aceasta este una dintre cele mai bune metode de a evita incurcarea firului de par (in special) dar si a forfacului (in general) si IN PLUS castigi atractivitate pentru prezentarea ta.
la pescari4ever am folosit metoda aceasta pentru pescuit (in special datorita faptului ca aruncam la mare distanta) izolat si mi-a oferit 2 capturi.
Salutari din Miami
Cand e prea lungcarpkiller scrie:...Cand credeti ca se rasuceste rigul in jurul carligului dc este legat cu anou, la aruncare sau la recuperare ?...

Daca esti mai tipicar si nu vrei sa te murdaresti pe manutzele alea 2 cu pasta aia lipicioasa si urat mirositoare, poti folosi fir solubil ca sa le tii pe toate la locul lor pana ajung in apa. Nu e un sfat, nu sunt nici vreun "monstru sacru", da'mi dau si io cu presupusu' ca e voie...
- carpkiller
- veteran
-
- senior member
INTREBARE
@Carpkiller,in cazul "D-rig"-ului,cit ai lasat distanta intre bila si bucla D-ului?
Orice s-ar intimpla fii om,peste n-ai cum sa devii!
- carpkiller
- veteran
salut,carpkiller scrie:1-2 mm boiliesul dc sta mult timp in apa (cu orele) isi mareste putin diametrul! As pune o poza cu montura asta si astept comentarii si sugestii. Din pacate nu stiu cum, poate imi spune Iliuta!
vezi la "utile", ai toate detaliile...
Clubul sportiv Ovidius Constanta
www.ovidius.com.ro
www.ovidius.com.ro