ai dreptate. eu am vrut sa spun altceva.Adrian B scrie:Salut!
Andrei, vis a vis de acel "amical", cred ca este, din punctul meu de vedere un eveniment, dat fiind ca putem vedea live pescari foarte buni la lucru. Si aici ma refer si la voi. In principiu anul acesta as veni si la unele concursuri sa ma uit, dar nu stiu cat de "amabili" vor fii unii sa stau in coasta lor si sa-i privesc la lucru.
In alta ordine de idei, nu generaliza. Daca ai acel instrument cu care a aruncat Hutchinson evident ca nu toti vom arunca la fel. Pt. ca nu "scula" face totul. Cred ca ea te poate ajuta pana la un anumit punct.
Corect, alegera lansetei care sa ti se potriveasca, o mulineta cu care sa se echilibreze, gresarea firului, a inelelor, tehnica...sau mult antrenament pana la tehnica, te poate face sa atingi distante apreciabile si cu lansete ieftine sau medii. (totusi, o lanseta de f buna calitate te poate ajuta suplimentar, prin greutatea ei redusa, prin rapiditatea cu care revine din lanseu....si pana la comportamentul in dril, fiabilitate si pastrarea actiunii in timp)
in primul rand discutam numai despre lansete de calitate si despre criteriile dupa care un pescar isi achizitioneaza un anume sortiment.
pentru a ajunge in acest punct eu cred ca pescarul trebuie sa aiba o tehnica buna. atunci putem discuta despre avantajele si dezavantajele fiecarui bat in parte.
un test de masini scumpe se face cu soferi profesionisti. atunci, masinile vor putea fi evaluate corect.
desigur, poti face un concurs intre un sofer de raliu la volanul unui trabant si un incepator suit intr-un bmw de ultima generatie. este doar pt. amuzament. :D