alegerea echipamentului
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
- senior member
[quote="nyaguly"]eu m-am gandit sa fie din trei bucati numai din cauza transportului,altfel nu stiu daca e ceva diferenta intre doua si trei buc?????spuneti ca nu merita??[/q
Cauta o metoda ,nu stiu ,oricare dar nu/ti lua lanseta din 3 segmente.
Orice imbinare pe blanc rezulta un punct sensibil,cu cat mai multe cu atat mai prost. Adica mai pe intelesul tau din cauza ca sunt mai multe segmente,forta nu se va putea imparti aproape egal pe toata lungimea blancului si vei avea mai multe zone rigide.cele mai bune ar fi dintr/obucata dar nu exzista.
deci sfatul meu este indiferent cum le transporti sa/ti iei din 2 bucati.ma mir cum nu ti/a atras nimeni atentia pana acum de acest dezavantaj al lansetelor din 3 buc.
Cauta o metoda ,nu stiu ,oricare dar nu/ti lua lanseta din 3 segmente.
Orice imbinare pe blanc rezulta un punct sensibil,cu cat mai multe cu atat mai prost. Adica mai pe intelesul tau din cauza ca sunt mai multe segmente,forta nu se va putea imparti aproape egal pe toata lungimea blancului si vei avea mai multe zone rigide.cele mai bune ar fi dintr/obucata dar nu exzista.
deci sfatul meu este indiferent cum le transporti sa/ti iei din 2 bucati.ma mir cum nu ti/a atras nimeni atentia pana acum de acest dezavantaj al lansetelor din 3 buc.
APCR-CS CARPZONE
- boosterman
- veteran
vulc ovidiu scrie:Salut teacher64teacher64 scrie:Eu am si Banax 5600 coreene, vechi de 4-5 ani, si am luat si una noua, 5600NF China. Nu vad nici o diferenta -cel putin la aspect si mers in gol-, decat eventual buza tamburului mai subtire. Am sa ma pronunt dupa un sezon cu ea. Oricum, isi merita banii, sunt multe "stifturi" mai scumpe si mai proaste pe piata. Cata vreme nu pescuiesti 200-250 de zile pe an si nu mergi la competitii de anvergura, aproape orice e bun ca incepator, mai importante sunt firele si monturile. Okuma Powerliner e buna, dar am vazut in toamna una careia i s-a rupt piciorul intr-un drill banal. O fi avut un defect de turnare?
Cu certitudine a fost un defect de material sau de turnare. Esti primul pe care il aud zicand asta despre Powerliner. Cat despre Banaxurile coreene, alea sunt strasnice, dar astea noi nu mai sunt ce au fost odata. Discutam dupa cateva luni de folosinta "la greu".
Ovidiu
Am Banax Helicon 5600 NF - cele noi si ieftine. Pescuiesc cu ele de cca.1an pana acum "nu chiar la greu" dar la 2-saptamani am avut o escapada de 12 -24 ore. Pana acum se comporta excelent. Evident depinde cum te porti si cu ele: putin ulei pe la angrenaje, in drill nu trag de ele ca inecatul si...etc...Pana acum raport pret - calitate excelent.
adevarul este ca pana atunci nu am cerut parerea nimanui in afara vanzatorului dintrun magazin arrow din bucuresti.atuci am luat doua lansete telescopice lineaeffe all around carbon 3,80 100-200 gr,telescopic,echipat cu okuma longbow baitfeeder 660,si nu prea imi plac lansetele in timpul aruncari.cu mulinetele nu am nici o problema..
o data un prieten mi-a dat doua lansete shakespeare din bucati 3,6m si 3,5lbs echipate cu mulinete shakespeare cu baitrunner,si erau aduse din america.era total diferit si mai usor de aruncat si la drill imi placeau foarte mult..de aia am cerut sfatul vostru am si strans niste banuti pentru ele.. acum am primit o multime de raspunsuri,pe care o multumesc foarte mult membrilor,n-am crezut ca o sa primesc atat ajutor si sunt recunoscator celui care a facut acest site...dar tot nu m-am lamurit ce echipament sa iau...cred ca mai astept cateva pareri
o data un prieten mi-a dat doua lansete shakespeare din bucati 3,6m si 3,5lbs echipate cu mulinete shakespeare cu baitrunner,si erau aduse din america.era total diferit si mai usor de aruncat si la drill imi placeau foarte mult..de aia am cerut sfatul vostru am si strans niste banuti pentru ele.. acum am primit o multime de raspunsuri,pe care o multumesc foarte mult membrilor,n-am crezut ca o sa primesc atat ajutor si sunt recunoscator celui care a facut acest site...dar tot nu m-am lamurit ce echipament sa iau...cred ca mai astept cateva pareri
-
- senior member
ai dreptate,avem atat de multe de marci unul mai bun decat celelalt si daca nu le incerci pe fiecare sau majoritatea n-ai de unde sa stii,nu-i asa???am cerut pareri eu am ales cateva la care m-am gandit eu ca sunt bune la banii mei,si daca le foloseste cineva asa pe internet e greu sa te hotarasti..si la magazine nu prea am gasit nimic de firma numai chinezesti si la pret de sari pe fereastra
-
- senior member
pai in banii astia iti poti lua Shimano Speed Master de 3.6m 3.25 lb ,mulinete ziceai ca ai Okuma?ce model?nyaguly scrie:vreau doua lansete din bucati si doua mulinete preferabil cu baitrunner si am in jur de 600 maxim 800 de lei
http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... -2913.html