Leadcore

Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

florioro
veteran

Mesaj de florioro » 21 Feb 2008 17:47

teacher64 scrie:Asa e, dar parca nu ti-e totuna sa arunci cu o montura leadcore "franta" la mijloc, si care balangane cum vrea ea. Unde mai e efectul anti-tangle? :roll:
Ce conteaza daca este rupt miezul intr-un singur punct?
Nu raman totusi 2 segmente de leadcore rigid?
Pana la urma rezistenta unui leadcore este data de invelisul textil, nicidecum a miezului de plumb. Nu cred ca exista leadcore cu plumb care sa reziste la indoiri repetate.
Totul pentru crap
www.crap.com.ro

George-Alexandru
senior member

Mesaj de George-Alexandru » 21 Feb 2008 18:55

nu este placuta ruperea miezului deoarece va iesi prin invelisul textil,remedierea rupturi se face cu putin adeziv si anume Picatura pt ca nu ataca materialul textil si va rigidiza intreruperea.

un lucru important este si cum este pastrat in trusa,eu personal dupa folosire il fac colac pe degete si il tin intr/o cutie de plastic compartimentata si cand am nevoie de el il desfac in acelasi sens in care la/m strans.daca se formeaza o bucla ea trebuie desfacuta in sensul invers de cum sa format altfel miezul se va sectiona.
pastrandul in mod corespunzator miezul mi sa sectionat dupa 2 sezoane si sute de aruncari deasupra conului de la naditorul Korda unde este cea mai predispusa zona a sectionarii miezului,am pus picatura si am mai dat un sezon :D .dau cu ce/l de la Sufix ,altul nu am incercat pt ca am fost multumit.
APCR-CS CARPZONE

mikecarp
veteran

Mesaj de mikecarp » 21 Feb 2008 21:14

Hai sa ma bag si eu. Teacher are perfecta dreptate. Leadcorul il folosim pt 2 motive: 1-pt a sta cat mai lipita linia pe ultimii metri si 2 pt efectul antitangle si pt a nu rani pestele. Daca bucata de leadcore e rupta forfacul se va incalci in jurul lui si ne vom intreba de ce nu papa si la noi cand la toata lumea trage pe rupte.
Carpfishing... A way of life!

George-Alexandru
senior member

Mesaj de George-Alexandru » 22 Feb 2008 00:06

in legatura cu efectul antitangle eu am alta viziune si anume acest efect cred ca mai degraba se face din materialele sau combinatiile pe care le folosim la forfacuri si prea putin la ce urmeaza dupa plumb,fie el leadcore tub sau safe zone.
un forfac mai rigid nu se va incurca niciodata,iar unul moale in functie de marimea momelii va fi foarte predispus la astfel de neplaceri.
APCR-CS CARPZONE

Val Pangica
member

Mesaj de Val Pangica » 22 Feb 2008 16:31

Asta scrie Cezar Bibu pe celalalt site :

Prima data cind am vazut firele lead core a fost intr-un catalog Cabela's . Americanii folosesc des la pescuitul marin aceste fire cu plumb interior . Necesitatea practica de la care s-a dezvoltat gama de fire cu inima de plumb , este aceea de a asigura un timp cit mai scurt pentru scufundarea momelii sau nalucii , tinind cont ca pe mari si oceane se pescuieste si la 50-100 metri .
Practic firul de lead - core este un fir format din 2 componente :

o camasa textila cu rezistenta mare la rupere ( 35-50 lb )
un fir continuu , subtire , de plumb , inserat prin interiorul acestei camasi textile
Rezistenta firului nu este influentata decit de camasa textila , practic firul de plumb neavind nici un fel de rezistenta notabila la tractiune .
Preluind aceasta inovatie americana , firmele europene producatoare de materiale de carpfishing , au adaptat firul de lead - core in vederea folosirii lui pt monturi la pescuitul crapului . Nu stiu cine au fost primii care au scos aceste fire pe piata , dar cert este ca la aceasta ora exista mai multe firme care-l comercializeaza : Fox, ESP, Nash Tackle, Kryston, Gardner Tackle, Korda, Technipeche, etc . Firele se comercializeaza in blistere cu role de 5-10 metri , role care in cazul primelor 2 firme producatoare , enuntate mai sus , sunt insotite si de o croseta speciala pentru confectionarea monturilor ( "lead-core needle" ). Aceste crosete seamana cu cele folosite pentru hair - rig , dar sunt mult mai subtiri . Crostele sunt foarte importante pentru confectionarea unor monturi de calitate , cu lead - core . Mai exista si monturi cu leadcore gata confectionate, la care trebuie adaugat doar plumbul si forfacul final, dar pretul lor e destul de mare comparativ cu firul. Important este ca exista optiuni pentru fanii acestor fire .
Eu folosesc de doi ani monturi cu leadcore si pot spune ca sunt un fan al acestora. Care ar fi avantajele constate de mine in utilizarea acestor fire ?

Lead-core-ul poate fi folosit la confectionarea tuturor tipurilor de monturi "clasice" - in linie, elicopter, cu plumb pierdut, etc
Prezentarea monturii se face discret, plumbul din interior asezind firul monturii pe fundul apei ; astfel in jurul momelii nu exista firul principal, mono sau multifilament, care ar face altfel un unghi de la plumb la virful lansetei si care ar putea fi detectat sau chiar lovit de crapi.
Culorile de camuflaj ale materialului textil, care inlatura orice suspiciune din partea pestilor . Un plus in aceasta privinta pentru firul de la Nash, Limpit Lead Core, care are o camasa suplimentara cu pori care se incarca cu malul de pe fundul apei si care se camufleaza astfel perfect
Posibilitatea schimbarii, in timp relativ scurt, a monturilor, nefiind nevoie decit de un nod intre bucla monturii si linia principala
Rezistenta marita la abraziune a portiunii de lead - core , sectiune finala foarte expusa la scoici , craci , etc . Este cert ca un lead-core se taie cu mult mai greu decit cel mai puternic monofilament .

In concluzie, monturile cu leadcore, chiar daca sunt putin mai scumpe, ne pot asigura un pescuit mai sigur, datorat rezistentei , camuflajului si rezistentei la abraziune marite fata de restul gamei de fire ( textile sau monofilament ) folosite in monturile pentru crap .

O concluzie - fara publicitate - noi folosim Fox Lead Core .

boosterman
veteran

Mesaj de boosterman » 22 Feb 2008 21:29

In sfarsit! Multam` :mrgreen: :idea:
Nimeni nu moare virgin. Viata i-o trage fiecaruia cel putin o data.

Scrie răspuns