SFAT

Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
Pop Florin
veteran

Mesaj de Pop Florin » 19 Oct 2005 09:13

Karpkiller , nu pot folosi in loc de pasta moale , spuma solubila :?: , si daca nu de ce :?:

Daniel Costache
veteran

Mesaj de Daniel Costache » 19 Oct 2005 11:37

Florine spuma este la fel de eficienta daca stii sa o folosesti.
Pentru a nu ti se incurca firul de par pe carlig la fel de bine poti folosi si banda solubila sau fir solubil. Variante sunt multe. Totul e sa ai materiale la dispozitie si ceva imaginatie.
Salutari din Miami

Daniel Costache
veteran

Mesaj de Daniel Costache » 19 Oct 2005 11:38

Alex in loc de anou de ce nu ai facut un nod din firul de par???..... Eu am folosit montura in varianta asta (recunosc din lipsa de anouri) si n-am avut probleme.
Salutari din Miami

Vali Vesa
maniac

Mesaj de Vali Vesa » 19 Oct 2005 11:49

daca tot s-a ajuns la capitolul fox seria 5, sa va dau o tema de casa.
spuneti-mi de ce credeti ca a ajuns carligul din dreapta asa cum a ajuns...

de ce s-a indoit in modul asta (spre interior) in GURA la crap. crapul a fost scapat (ca multi altii de fapt) la 5 metrii de mal.

Imagine
Clubul sportiv Ovidius Constanta
www.ovidius.com.ro

Razvan.D
maniac

ac

Mesaj de Razvan.D » 19 Oct 2005 12:05

sa fie oare din cauza inelului de pe carlig ? dar totusi nu pot sa-mi dau seama cum sa indoit , o chestie interesanta buna de studiat

carpriver
senior member

Mesaj de carpriver » 19 Oct 2005 12:13

Anoul metalic nu ajunge in puctul de maxima curbura al tijei carligului deformat...spinul carligului este orientat mult spre interior depasind linia imaginara pe care o face cu ochetul...pare a fi deformat in urma unei forte aplicate din exteriorul varfului spre interior...sa fie prins de crap intr-o pozitie defavorabila si deformat :?: interesanta treaba :lol:

Vali Vesa
maniac

Mesaj de Vali Vesa » 19 Oct 2005 12:19

da, orice om normal se asteapta in momentul cand ii sare carligul din gura de la crap sa gaseasca carligul "indreptat", in nici un caz indoit invers.

montura a fost facuta dupa indicatiile din revista (si de pe alte site-uri) cu anoul legat in dreptul virfului carligului.
Clubul sportiv Ovidius Constanta
www.ovidius.com.ro

carpriver
senior member

Mesaj de carpriver » 19 Oct 2005 12:24

:lol: deci montura este prelucrata...oricum este tare chestia :lol:

Daniel Costache
veteran

Mesaj de Daniel Costache » 19 Oct 2005 12:31

de nervi l-a stans crapul intre dinti..... :lol: :lol: :lol:

Se stie ca acest gen de carlig croseteaza buza pestelui, practic dupa ce a perforat o data buza se intoarce si mai intra inca o data. Astfel este posibil sa fi intalnit un punct de spriin solid pe varf si sa se fi indoit sub presiunea drilului.
Totusi, tinand cont de faptul ca acest carlig face niste rani imense in buza crapului, tind sa cred ca ai pierdut acei pesti datorita faptului ca le-a cedat buza si nu pentru ca s-a dezagatat carligul....
Salutari din Miami

PANAIT CEZAR
senior member

INTREBARE

Mesaj de PANAIT CEZAR » 19 Oct 2005 12:49

@Vali Vesa,
De ce folosesti pe un astfel de cirlig anou?Cu ce scop l-ai pus?Este necesar pe un astfel de cirlig anoul?
Orice s-ar intimpla fii om,peste n-ai cum sa devii!

Scrie răspuns