Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
radumatica
- veteran
Dar de ce nu???
Gandeste ca fiecare centimetru castigat in inaltime,se reflecta in asa zisa
parabola a lungimii
Fiecare metru castigat in lanseu,este o sansa in plus...daca dai de platouri departe de locul de lansare...
Practica , pe balta se face!!!
-
florinw
- senior member
radumatica scrie:Dar de ce nu???
parabola a lungimii
Fiecare metru castigat in lanseu,este o sansa in plus...daca dai de platouri departe de locul de lansare...
daca arunci departe arunci si exact?
daca arunci departe si exact poti momi acolo?daca poti arunca si momi departe si exact?ai gasit strucura cu marcherul la distanta aia?
daca raspusul la toate e da,inseamna neaparat ca era cel mai bun loc de pe balta?nu exista o abordare mai usoara?
pt mine un loc ce trece de 50m inseamna in general plantat.
distanta de aruncare nu depinde in primul rind de lungimea batului cit de actiunea lui.in principiu cu un bat tare arunci mai departe....
-
florinw
- senior member
parabola a lungimii
prietenu meu de pescuit are cam 1,6m si vreo 50kg.de cit mine arunca dublu si oricum cu mult mai mult decit multi dintre voi (ce tare imi place cuvintu asta MULT)
poate il cunoasteti de la concursuri Eugen Fioreanu (Prologic)
asa ca tehnica e de baza ,fizicu....
-
radumatica
- veteran
Hai sa ne chemam prietenii in ajutor...

ca vorba aceea "prietenul la nevasta se cunoaste

"
Pai ce sa fac daca tu nu esti in stare....

(sa arunci,sau dupa anumite interpretari,sa dai cu bota-n balta)
Fiecare ne putem lauda cu prieteni ,dar hai sa revenim la faptele noastre de zi cu zi!!!

Practica , pe balta se face!!!
-
florinw
- senior member
radumatica scrie:Hai sa ne chemam prietenii in ajutor...

ca vorba aceea "prietenul la nevasta se cunoaste

"
Pai ce sa fac daca tu nu esti in stare....

(sa arunci,sau dupa anumite interpretari,sa dai cu bota-n balta)
Fiecare ne putem lauda cu prieteni ,dar hai sa revenim la faptele noastre de zi cu zi!!!

nu prea am inteles postarea ta.era vorba de cit ajuta fizicu la aruncat si am dat un exempu asa cum inca mai sint multe.tu de fapt ce vrei sa explici?
-
florinw
- senior member
radumatica
Raspunsuri: 32
Vizualizari: 638
Forum: Anunturi de vanzare-cumparare Trimis: Vin 03 02, 2007 9:03 pm Subiect: Vand Banax Helicon 5400 NF
Nu se supara nimeni,dar consider ca postarile de pe acest forum trebuie sa fie serioase si la subiect
asta e una din postarile tale.poate ar trebui sa ti si tu cont de ceea ce zici.
apropo din cele 130 de postari ale tale cite sint la subiect?
-
raducu
- senior member
Fratilor parca suntem la gradinita .

PESCUITUL INSEAMNA ARTA
-
freecarp
- veteran
parabola a lungimii
iti mai dau un exemplu:
daca tu deschizi bratele, distanta intre ele e de 1,5m(este numai un ex.) si iti dau o prastie cu gumele lungi de 1m.! tu o poti folosi la maxim?
Lungimea batului te ajuta cu siguranta!! dar numai daca o poti folosi!!
si daca intri pana la sold in apa este deja alta problema de "echilibru"

-
Pop Florin
- veteran
ECHILIBRU , intre mulineta si bat , pt. pescuitul la CRAP ............ IRELEVANT
Daca pescuiesti si faci mai multe lanseuri(100 aprox) pe zi , adica mergi la un spinning , Da ai mare nevoie de echilibru intre bat si mulineta deoarece acesta ajuta bratul sa nu oboseasca repede ...... dar la crap unde faci pe zi aproximativ 10 lanseuri (nu vorbesc despre conditiile din concurs) , ce nevoie ai e acest echilibru !
Parerea mea este ca un bat bun de crap tinde sa aiba o greutate cat mai mica posibila , pe cand greutatea mulinetei este aproape irelevanta , in cazul meu pt. a avea o lansare mai buna folosesc o mulineta mai grea (600 - 800 gr) , ma ajuta in lanseu deoarece imi aduce punctul de greutate intre cele doua brate cu care lansez , astfel formeaza o parghie mai buna pt. mine care am 1,9 m si o deschidere mai mare a bratelor !
Din aceasta cauza ca am o deschidere mare a bratelor , betele cu distanta mica , pe blanc , intre mandrina si capatul de jos a acestuia(gen Fox Matrix) mi-au fost foarte incomode si nu am reusit sa am lanseuri considerabile cu ele , atfel ca folosesc bete Shimano Tribal care au acel sistem de reglare a mulinetei pe blanc(slide'n'grip) , care te ajuta sa-ti reglezi distanta dintre brate in functuie de marimea parghiei de care ai nevoie !
Inca ceva am observat ca "exista o lege" anume , ca daca ai o inaltime mare faci lanseuri mai bune cu bete mai inalte, pe care eu personal o voi contesta , si spun asta din experienta proprie , am reusit lanseuri mai mari cu bat de 12" dacat cel de 13" !
In concluzie , lanseul tau nu depinde de echilibru dintre mulineta-bat sau inaltime-lungime bat , ci de tehnica fiecaruia de a arunca si mai ales de acel "feeling" care ti-l comfera "arsenalul" cu care pescuiesti !
-
teacher64
- veteran
-
Redeschid topicul, cu toate ca poate parea desuet. Prin anii '70, cand am inceput pescuitul la crap, eram cam singurul din gasca de mai citea cate ceva, asa putin cat iti oferea literatura ceausista. Recomandarile pe atunci erau sa-ti echilibrezi INTOTDEAUNA varga si mulineta, prin pozitionarea adecvata a mulinetei pe manerul vergii. Era vb de niste inele elastice care culisau pe maner. Mandrina actuala s-a inventat/a aparut la noi ceva mai tarziu, si la ora aia mi s-a parut o involutie. In sensul ca era mai comod de folosit, dar pozitia fixa te obliga sa pozitionezi mulineta in acelasi loc, indiferent de "aplicatie". Nu uitati, se foloseau cam aceleasi lansete si pentru crap, la fund, si pentru plutarit, si , toamna, la blinkerit. Ansamblul era deci obligatoriu "elastic". Personal, ma ghidez si acum dupa principiul ca batul cu mulineta trebuie sa fie oarecum "in balanta", atunci cand tin undita astfel incat piciorul mulinetei sa-l tin intre inelar si mijlociu. Altii am vazut ca tin batul mult de deasupra talpii mulinetei, mie mi se pare incomod, si sigur ei fac asta pentru ca batul "trage" spre varf. La un drill indelungat, solicitarea incheieturii mainii e apreciabila, apare oboseala si poti incepe sa faci greseli. Parerea mea!
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))