Scule De Crap...
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
sa va spun eu ce am folosit cu ani in urma la Dunare... pentru ca de atunci nu am mai fost:
lansete telescopice de 2.40 luate din piata... DAM, Byron... contrafacute, normal, vandute de rusi... la care le-am taiat 10 cm din primul elementul pentru ca era prea subtire. am reatasat inelul la varful taiat si asa am obtinut lansete scurte si mai rigide.
si zic eu ca numai bune de sacrificat pentru un pescuit mai dur, in noroi si umezeala.
lansete telescopice de 2.40 luate din piata... DAM, Byron... contrafacute, normal, vandute de rusi... la care le-am taiat 10 cm din primul elementul pentru ca era prea subtire. am reatasat inelul la varful taiat si asa am obtinut lansete scurte si mai rigide.
si zic eu ca numai bune de sacrificat pentru un pescuit mai dur, in noroi si umezeala.
Asa a facut si un prieten deal meu care avea o lanseta plina de fibra de sticla ceha de 2.70,a mai taiat din ea si dadea la Dunare...da ghinionul lui era ca nu se pricepea prea bine la monturi si avea si ghinion-a agatato intrun final cred ca de vreo ancora ,ceva si avand fir de dai la rechini de 0,50 luat de pe vapoare straine a rupt-o ea fiind si mai veche,de vreo 20-30 de ani(trebuie sa mentionez ca statea cu nervi si temperamentul destul de slab daca nu se rupeau agatate-bineinteles tragand ca disperatu de ele-, le rupe pe picior de oftica cand scapa un peste mare)
-
- member
- Iliuta Goean
- maniac
Im cer scuze Cezar pentru afirmatia ca tu nu ai experienta(am auzit si ma vazut ca esti un pescar desavarsit si f. bun la crap)...inca odata imi cer scuze nu stiam cu cine vorbesc,mai tarziu mia spus si mie cineva ca tu esti un pescar de crap f. bun(am vazut si poze)
...sper ca nu te-ai suparat,cat despre lanseta fiecare cu parerile si gusturile lui... :) .Cu respect Nutza Pedros

Scule De Crap...
Daca tot e vorba de dat cu parerea …
In ceea ce ma priveste, dupa ce am vazut cat de mult ma ajuta o lanseta de 3.60 m sa controlez pestele, sa il opresc din fuga sau il intorc atunci cand da sa se ascunda in cioate, nu cred ca as vrea sa ma mai intorc la lansete mai mici. In plus, o lanseta mai lunga si suficient de blanda amotizeaza foarte bine socurile din timpul drilului si, daca ai si o mulineta decenta, nu mai esti nevoit sa exagerezi cu grosimea firului.
Referitor la malurile pline de vegetatie, am parte de asa ceva din plin la Prut si intotdeauna am reusit sa gasesc un loc din care sa pot lansa. Cum lansezi ca sa nu umpli salciile din jur de plumbi, asta tine de tehnica fiecaruia. Lanseta te poate doar ajuta.
In ceea ce ma priveste, dupa ce am vazut cat de mult ma ajuta o lanseta de 3.60 m sa controlez pestele, sa il opresc din fuga sau il intorc atunci cand da sa se ascunda in cioate, nu cred ca as vrea sa ma mai intorc la lansete mai mici. In plus, o lanseta mai lunga si suficient de blanda amotizeaza foarte bine socurile din timpul drilului si, daca ai si o mulineta decenta, nu mai esti nevoit sa exagerezi cu grosimea firului.
Referitor la malurile pline de vegetatie, am parte de asa ceva din plin la Prut si intotdeauna am reusit sa gasesc un loc din care sa pot lansa. Cum lansezi ca sa nu umpli salciile din jur de plumbi, asta tine de tehnica fiecaruia. Lanseta te poate doar ajuta.
Vali
Iliuta - sa stii ca cel putin eu le simt destul de puternice si President- urile . Bag la greu cu ele si nu mie frica nici cu solubile sa le arunc ca lumea - si ma stii cit sunt de mititel si pirpiriu
Am reusit de i-am rupt un Shakespeare colegului - dar pe astea nu le pot face nici macar sa paraie ! Eu sunt multumit .

eeee nu a fost chiar " recital" ( pina la sfirsit am luat 64 kg ala de 14.5 a ramas cel mai mare) fata de ce a luat Cezar cu o saptamina inainte...
Radu Sima aka Dolphin
www.drcrap.ro
www.drcrap.ro